Opláchnutá a osušená prsa pokrájíme na menší medailonky, potom lehce naklepeme, posypeme kořením a z obou stran opečeme na oleji. Uložíme v teple.
2
Do výpeku nasypeme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pak ho zředíme bílým vínem, vložíme na plátky pokrájená, oloupaná jablka zbavená jádřinců, krátce podusíme, dochutíme skořicí, solí, pepřem, přidáme zpět kuřecí maso, necháme prohřát a ihned podáváme, nejlépe s rýží nebo brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zámečníková
|29. 1. 2014 13:40
Výborné <:-) , nic podobného jsem ještě nevařila a vidím že to je škoda.
Lenka
|3. 7. 2012 22:19
Jelikož jsem neměla bílé víno, vynechala jsem proces s vínem a karamelizací, opečené okořeněné kuřecí jsem jen podusila s jablky, skořicí a cukrem a výsledkem i tak byla velká mňamka :)
tomáš
|3. 3. 2012 20:00
ani jsem necekal, ze to bude tak vyborne, mam rad sladka jidla a tohle bylo moc dobre, jen jsem nepridaval sul ani pepr jen skoricia a pouzil jsem radeji trtinovy cukr nez bily 8-)
Recept super, jídlo výtečné. Akorád bych zde v rámci solidarity s ostatními kuchařkami ráda upozornila, že proces ředění karamelu vínem = flambování. Opravdu nám to chytlo a kdyby nebyl u pánve duchapřítomný přítel, asi bych to leknutím vyhodila oknem :-))
Prachařová
|23. 1. 2012 08:04
Skořici nepoužívám,muž jí nesnáší dobře a musím napsat že i bez ní byla tato mana takřka geniální <3 <3 <3