• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Napište svůj komentář k receptu

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

autor: svišť
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso čtvrtky nebo špalíčky
    • 5
      ks šalotka nebo 2 menší cibule
    • 250
      g hříbky čerstvé nebo mražené
    • 0,25
      l červené víno
    • 125
      g máslo
    • 2
      snítka tymián čerstvý sekaný
    • 2
      stroužek česnek na plátky
    • 1
      ks masox slepičí

Postup přípravy receptu

1
Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u čerstvých stačí 5 minut).
2
Do pekáčku vložíme kuřecí čtvrtky, osolíme, poklademe kousky zbylého másla, posypeme tymiánem, pokryjeme houbovou směsí, na kterou ještě rozdrobíme bujón a zalijeme vínem.
3
Pečeme pod pokličkou cca půl hodiny, další půl hodinu pečeme odkryté, aby se udělala křupavá kůrka na kuřeti. Pravidelně poléváme vypečenou šťávou. Uvedený čas je pro přípravu ze zmražených špalíčků či čtvrtek, při použítí čerstvých je samozřejmě kratší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hříbky s kachními prsíčky

Hříbky s kachními prsíčky

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 28. 10. 2012 18:07

    To byla reakce na dlovec, ten tu žádné recepty nemá ,proto jste od něj žádné recepty vyzkoušet nemohla. Mě má reakce nemrzí, myslím, že byla adekvátní.

  • SisiZ | 28. 10. 2012 13:36

    Vyzkoušeka jsem dle rady králíka a bylo to moc dobré.Děkuji za recept.Jen mě mrzí reakce autora/rky na komentář ohledně používání bujonu.Přece kdo chce použije ho,kdo ne nepoužije.A komentáře jsou tu pak od toho,aby každý mohl napsat bez obav svůj názor,zkušenost,radu atd. pro ostatní.Nevím,jestli jsem už vyzkoušela recept od dlovec,ale recepty od recepty73 jsou skvělé.Tedy ty,které jsem vyzkoušela :-)

  • svišť | 28. 10. 2012 11:32

    Bujón budu používat i nadále a s Demi-glace se jděte vycpat. Jinak ráda vyzkouším Vaše jistě výtečné recepty bez použití bujónu, kečupu atd. To je ale na Vás příliš, vy jste jen od kritiky, že?

  • recepty73
    recepty73 | 7. 10. 2012 22:18

    ...kilogram masa s kostí nepotřebuje ani bujon ani demi-glace, na ochucení stačí vše ostatní z receptu...

  • dlovec | 6. 10. 2012 23:22

    za použití bojónu dávám 4, jinak moc dobré. místo bujonu je vhodné použít Demi-glace.

  • recepty73
    recepty73 | 5. 10. 2012 17:26

    ...výborné i s naporcovaným králíkem :-P ...

  • svišť | 30. 11. 2011 23:04

    Děkuji za známku ze msty. Ty jsi ale měla v receptu chybu takovou, že kdyby ho někdo zkusil, mohl by výsledek hodit do koše.I to svědčí o tvém IQ. Můj recept je v pořádku.Ale stejně...díky!!!

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 30. 11. 2011 18:12

    Už jsem to řekla. Nehodnoťte mé recepty stejně jako mě!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Hříbky Kuřecí maso Máslo Masox Šalotka Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Perníčky V.

Perníčky V.

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

65
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
25
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou
24
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…
20
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Kuře s česnekovými výhonky
Kuře s česnekovými výhonky
Kuře s dvěma omáčkami
Kuře s dvěma omáčkami
Kuře s hermelínovou omáčkou
Kuře s hermelínovou omáčkou
Kuře s chlebovou nádivkou
Kuře s chlebovou nádivkou
Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment
Kuře s chřestem v alobalu Institutu…
Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
  • Recepty.cz
  • Kuře s hříbky a tymiánem na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact