• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Napište svůj komentář k receptu

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

autor: svišť
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso čtvrtky nebo špalíčky
    • 5
      ks šalotka nebo 2 menší cibule
    • 250
      g hříbky čerstvé nebo mražené
    • 0,25
      l červené víno
    • 125
      g máslo
    • 2
      snítka tymián čerstvý sekaný
    • 2
      stroužek česnek na plátky
    • 1
      ks masox slepičí

Postup přípravy receptu

1
Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u čerstvých stačí 5 minut).
2
Do pekáčku vložíme kuřecí čtvrtky, osolíme, poklademe kousky zbylého másla, posypeme tymiánem, pokryjeme houbovou směsí, na kterou ještě rozdrobíme bujón a zalijeme vínem.
3
Pečeme pod pokličkou cca půl hodiny, další půl hodinu pečeme odkryté, aby se udělala křupavá kůrka na kuřeti. Pravidelně poléváme vypečenou šťávou. Uvedený čas je pro přípravu ze zmražených špalíčků či čtvrtek, při použítí čerstvých je samozřejmě kratší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hříbky s kachními prsíčky

Hříbky s kachními prsíčky

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 28. 10. 2012 18:07

    To byla reakce na dlovec, ten tu žádné recepty nemá ,proto jste od něj žádné recepty vyzkoušet nemohla. Mě má reakce nemrzí, myslím, že byla adekvátní.

  • SisiZ | 28. 10. 2012 13:36

    Vyzkoušeka jsem dle rady králíka a bylo to moc dobré.Děkuji za recept.Jen mě mrzí reakce autora/rky na komentář ohledně používání bujonu.Přece kdo chce použije ho,kdo ne nepoužije.A komentáře jsou tu pak od toho,aby každý mohl napsat bez obav svůj názor,zkušenost,radu atd. pro ostatní.Nevím,jestli jsem už vyzkoušela recept od dlovec,ale recepty od recepty73 jsou skvělé.Tedy ty,které jsem vyzkoušela :-)

  • svišť | 28. 10. 2012 11:32

    Bujón budu používat i nadále a s Demi-glace se jděte vycpat. Jinak ráda vyzkouším Vaše jistě výtečné recepty bez použití bujónu, kečupu atd. To je ale na Vás příliš, vy jste jen od kritiky, že?

  • recepty73
    recepty73 | 7. 10. 2012 22:18

    ...kilogram masa s kostí nepotřebuje ani bujon ani demi-glace, na ochucení stačí vše ostatní z receptu...

  • dlovec | 6. 10. 2012 23:22

    za použití bojónu dávám 4, jinak moc dobré. místo bujonu je vhodné použít Demi-glace.

  • recepty73
    recepty73 | 5. 10. 2012 17:26

    ...výborné i s naporcovaným králíkem :-P ...

  • svišť | 30. 11. 2011 23:04

    Děkuji za známku ze msty. Ty jsi ale měla v receptu chybu takovou, že kdyby ho někdo zkusil, mohl by výsledek hodit do koše.I to svědčí o tvém IQ. Můj recept je v pořádku.Ale stejně...díky!!!

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 30. 11. 2011 18:12

    Už jsem to řekla. Nehodnoťte mé recepty stejně jako mě!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Hříbky Kuřecí maso Máslo Masox Šalotka Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Žampionová játra

Žampionová játra

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Domácí langoše

Domácí langoše

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

166
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
55
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
30
Snadná hermelínová pomazánka
Snadná hermelínová…
30
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Kuře s česnekovými výhonky
Kuře s česnekovými výhonky
Kuře s dvěma omáčkami
Kuře s dvěma omáčkami
Kuře s hermelínovou omáčkou
Kuře s hermelínovou omáčkou
Kuře s chlebovou nádivkou
Kuře s chlebovou nádivkou
Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment
Kuře s chřestem v alobalu Institutu…
Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
  • Recepty.cz
  • Kuře s hříbky a tymiánem na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact