• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Napište svůj komentář k receptu

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

autor: svišť
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře s hříbky a tymiánem na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso čtvrtky nebo špalíčky
    • 5
      ks šalotka nebo 2 menší cibule
    • 250
      g hříbky čerstvé nebo mražené
    • 0,25
      l červené víno
    • 125
      g máslo
    • 2
      snítka tymián čerstvý sekaný
    • 2
      stroužek česnek na plátky
    • 1
      ks masox slepičí

Postup přípravy receptu

1
Na polovině másla dusíme cca 10 minut na čtvrtky nakrájenou šalotku, česnek a hříbky (měla jsem mražené hříbky, u čerstvých stačí 5 minut).
2
Do pekáčku vložíme kuřecí čtvrtky, osolíme, poklademe kousky zbylého másla, posypeme tymiánem, pokryjeme houbovou směsí, na kterou ještě rozdrobíme bujón a zalijeme vínem.
3
Pečeme pod pokličkou cca půl hodiny, další půl hodinu pečeme odkryté, aby se udělala křupavá kůrka na kuřeti. Pravidelně poléváme vypečenou šťávou. Uvedený čas je pro přípravu ze zmražených špalíčků či čtvrtek, při použítí čerstvých je samozřejmě kratší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hříbky s kachními prsíčky

Hříbky s kachními prsíčky

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 28. 10. 2012 18:07

    To byla reakce na dlovec, ten tu žádné recepty nemá ,proto jste od něj žádné recepty vyzkoušet nemohla. Mě má reakce nemrzí, myslím, že byla adekvátní.

  • SisiZ | 28. 10. 2012 13:36

    Vyzkoušeka jsem dle rady králíka a bylo to moc dobré.Děkuji za recept.Jen mě mrzí reakce autora/rky na komentář ohledně používání bujonu.Přece kdo chce použije ho,kdo ne nepoužije.A komentáře jsou tu pak od toho,aby každý mohl napsat bez obav svůj názor,zkušenost,radu atd. pro ostatní.Nevím,jestli jsem už vyzkoušela recept od dlovec,ale recepty od recepty73 jsou skvělé.Tedy ty,které jsem vyzkoušela :-)

  • svišť | 28. 10. 2012 11:32

    Bujón budu používat i nadále a s Demi-glace se jděte vycpat. Jinak ráda vyzkouším Vaše jistě výtečné recepty bez použití bujónu, kečupu atd. To je ale na Vás příliš, vy jste jen od kritiky, že?

  • recepty73
    recepty73 | 7. 10. 2012 22:18

    ...kilogram masa s kostí nepotřebuje ani bujon ani demi-glace, na ochucení stačí vše ostatní z receptu...

  • dlovec | 6. 10. 2012 23:22

    za použití bojónu dávám 4, jinak moc dobré. místo bujonu je vhodné použít Demi-glace.

  • recepty73
    recepty73 | 5. 10. 2012 17:26

    ...výborné i s naporcovaným králíkem :-P ...

  • svišť | 30. 11. 2011 23:04

    Děkuji za známku ze msty. Ty jsi ale měla v receptu chybu takovou, že kdyby ho někdo zkusil, mohl by výsledek hodit do koše.I to svědčí o tvém IQ. Můj recept je v pořádku.Ale stejně...díky!!!

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 30. 11. 2011 18:12

    Už jsem to řekla. Nehodnoťte mé recepty stejně jako mě!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Hříbky Kuřecí maso Máslo Masox Šalotka Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

97
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
78
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
67
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
66
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
62
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Kuře s česnekovými výhonky
Kuře s česnekovými výhonky
Kuře s dvěma omáčkami
Kuře s dvěma omáčkami
Kuře s hermelínovou omáčkou
Kuře s hermelínovou omáčkou
Kuře s chlebovou nádivkou
Kuře s chlebovou nádivkou
Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment
Kuře s chřestem v alobalu Institutu…
Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
  • Recepty.cz
  • Kuře s hříbky a tymiánem na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact