Stehna upečeme v troubě na másle a dbáme na to, aby bylo dost výpeku.
2
Pečená stehna vyjmeme a výpek dáme do hrnce, zalejeme vařící vodou a dáme vařit. Přidáme na hrubo nakrájený hermelín a vaříme, dokud se nerozvaří.
3
Po celou dobu musíme míchat, hermelín se rád přichytává ke dnu. Poté celou směs rozmixujeme a přepasírujeme a dáme znovu vařit. Zahustíme moukou namočenou ve smetaně.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dawa
|5. 12. 2010 15:29
to urcite ano, ale v tom pripade je nutno pocitat s mensim mnozstvim soli pri ochucovani kurete, hlavne v pripade nivy.
Jana Kulakevičová
|1. 2. 2008 23:12
jiřino,nejsem autorka receptu,ale myslím že by šlo určitě použít i jiný sýr,myslím že by byl dobrý nějaký ementálského typu... nebo niva.....
Jitka Bublová
|1. 3. 2007 13:27
Dělám velmi podobný recept, jen jednodušší na přípravu a bez mouky. Stehna (osolená a malličko opepřená) položíme do pekáčku nebo do remosky, přidáme nakrájený hermelín a zalijeme šlehačkou. Pečeme zpočátku přikryté, pak odkryjeme a necháme dopéct - hermelín se šlehačkou vytvoří úžasnou omáčku. Pokud se někdy šlehačka moc vypéká, přiliju mléko. Výborná varianta je kuře před pečením vydatně potřít česnekem. Podáváme spíš s bramborem.
Tereza Jarčušková
|21. 2. 2007 11:38
Neviem, či je to ten istý anonym, ktorý občas popíše problémy, ale ak áno, tak je to asi nejaký asketik, nie ?Pri každom recepte operuje diétami))
Jiřina
|21. 2. 2007 11:13
Prosím vás, můžeme hermelín, nahradit nějakým jiným sýrem? Syn zrající sýry nemá rád. Recept je zajímavý, chtěla bych ho vyzkoušet.
Martin
|21. 2. 2007 11:09
Milý anonyme, každý vaří a kupuje potraviny podle svého zdraví. Jestli chcete vařit dietně, nik vám v tom nebrání.
anonym
|19. 2. 2007 16:08
Zřejmě dobré, ale strašně kalorické a chudák žlučník.