smetana na vaření
nebo plnotučné mléko na zvlhčení chleba
sůl
a pepř dle chuti
3
stroužek
česnek
200
g
uzená slanina
- farmářská, vahalova...
2
lžíce
pažitka
nebo petželka
máslo
- plátek
1
ks
cibule
větší
Postup přípravy receptu
1
Kuře očistíme a nasolíme(i uvnitř). Z plátků chleba odstraníme kůrky a pokrájíme střídky na kostičky, které dáme do mísy a zvlhčíme je smetanou nebo mlékem(cca 1-1,5 dl). Ke chlebu pak přidáme nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku a slaninu, nasekané čerstvé bylinky, osolíme a opepříme dle chuti. Vše řádně promícháme a směsí naplníme kuře. Otvor zpevníme masovou jehlicí nebo ho zašijeme a kuře dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli. Přidáme kousek másla a decilitr vody, dáme do předehřáté trouby a pečeme za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova. Během pečení můžeme obrátit.