Dozlatova pečené kuřecí maso doplněné o originální omáčku z celeru a opečené slaninky si jistě ihned oblíbíte. Pochutnáte si na něm třeba spolu s karlovarským knedlíkem.
Kuřecí maso omyjte, osušte a osolte. V kastrolu rozpusťte máslo s olejem, přidejte 100 g slaniny a nechte ji vyškvařit. Vložte kuřecí maso a osmažte ze všech stran, aby se takzvaně zatáhlo. Vyjměte ho a nechte stranou na teple. Do základu vložte celer a také ho osmažte, až začne zlátnout. Vraťte maso, přilijte vývar a vložte do trouby předehřáté na 160 °C.
Pečte za občasného přelévání vypečenou šťávou (můžete dolévat vývarem), až maso změkne. Vyjměte ho a šťávu i s celerem rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přilijte mléko smíchané s moukou a na sporáku nechte omáčku probublávat ještě asi 10 minut. Osolte a okořeňte. Pečené kuřecí maso podávejte s omáčkou a vyškvařenou zbylou slaninou. Jako příloha je vhodný například karlovarský knedlík.