ks
kuřecí maso
celé kuře (naporcované na malé díly)
grilovací koření
(nebo jiné dle chuti)
1
ks
smetana ke šlehání
1-1,5
cihla
2
ks
česnek
1-2 (paličky)
Postup přípravy receptu
1
Kuře okořeníme, dáme do pekáče, namačkáme česnek i kolem kuřete, zalijeme smetanou - ne všechnu - a dáme pomalu péct do trouby tak na 180 °C. Pečeme přikryté asi hodinu, opravdu pomalinku. Je to potřeba, aby se česnek napasoval do kuřecího masa. Podle potřeby malinko podlijeme. Potom nastrouháme sýr, na kuře i kolem, opravdu hodně, zalijeme zbytkem smetany a ještě pečeme, zprvu přikryté, později odkryté, ale aby sýr zůstal lehce narůžovělý.
2
Kuře vyndáme, všechnu omáčku vylijeme do vyšší nádoby (oškrábeme i všechno lehce připečené z pekáče) a rozmixujeme. Když je moc hustá, přidám ještě trošku smetany. Omáčkou přeléváme zlatavé porce kuřete.
3
Dělám k tomu pečené brambory nebo hranolky.
4
Toho množství česneku se nemusíte bát, já dávám 1 velkou paličku nebo 1 a půl, když je menší. Česnek v tomto jídle je úplně jiný.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|3. 8. 2007 14:24
Zkus ji vyjímečně rozmixovat, myslím, že je to zase něco jiného, já co jsem to zkusila ji mixuju vždycky. Jana
Jozef T.
|3. 8. 2007 09:44
Obdivujem fantáziu autora (-ky) receptu pri vytváraní nových názvov, pretoze recept nie je nic nového pod slnkom, ale vdaka názvu ho urcite precíta viac ludí. Blahozelám!
Anonym
|2. 8. 2007 20:01
vyborne,delam jiz nekolik let,cesnek krajim na platky,omacku nemixuji.vrele doporucuji vsem.