Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Jarní cibulky překrojte na 4 kusy. Ve velkém hrnci zalijte 2 litry vody cukr, sůl, zázvor, oloupaný česnek a jarní cibulky.
2
Přiveďte k varu, vložte kuřátka a znovu přiveďte k varu.
3
Oheň ztlumte na minimum, přiklopte poklicí a vařte 30 minut. Kuřátka opatrně vyndejte a vývar sceďte.
4
Plátky zázvoru vyjměte a osušte, poprašte je škrobem a na oleji usmažte dozlatova. V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm propláchnutou rýži. Přelijte 2 šálky vývaru a pod pokličkou duste za velmi mírné teploty asi 10 minut. Sundejte ze sporáku a nechte asi 5 minut dojít (čas je odvislý na druhu rýže).
5
Zbylý vývar přiveďte k varu a nechte chvilku zredukovat, pak v něm prohřejte kuřátka. Servírujte je s rýží a plátky smaženého zázvoru. Podávejte posypané nasekanou chilli papričkou a výhonky s klíčky.