Kuře osolíme, smícháme čerstvý nasekaný rozmarýn se šťávou z citronu a potřeme celé kuře i z vnitřku. Omytý citron krátce povaříme, pak jej propícháme vidličkou a vložíme do kuřete. Kuře poklademe plátky másla a pečeme do zlatova.
2
Poznámka: Pokud máme rozmarýn čerstvý, spaříme jej krátce horkou vodou, aby se rozvinula vůně. Jinak můžeme použít i sušený. Množství záleží na oblibě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
anny anny
|17. 1. 2007 18:25
Samozřejmě,mohu to podlít třeba dvěma litry,ale pak je to o kvantitě a ne o kvalitě.A já dávám přednost kvalitě.A dohánět kvalitu náhražkami,brrrr.
barča
|17. 1. 2007 14:13
Olgo, nemám zkušenosti s folií. Poraďte, prosím.My máme rádi třeba kuře hodně křupavé, takže bych ho asi nakonec chvilku dopekla bez ?A to ho celé pečení neotevřete? Dík
olga
|17. 1. 2007 14:02
Je to výborné pect ve v pečíci foli ta aroma nevyprchá, vynikající. Já všechno maso i drůběž peču jen ve folii, neumažu plech a masíčko je sťavnatejší.i
b
|16. 1. 2007 23:17
Není snad množství šťávy přímo úměrné tomu, kolik to podlijete?
barča
|16. 1. 2007 21:24
Kuře na rozmarýnu patří mezi naše oblíbené a nebojte se dát ho dost, zatím každému chutnalo. Upct do křupava a s tozhodně s bramborem.
anny anny
|16. 1. 2007 16:44
Já dávám přednost bramborům,ale je to věc chuti.Na mé gusto to nemá až tolik šťávy,kolik by bylo k rýži třeba.Ale vyzkoušejte a dejte vědět.
Iva Bednarova
|16. 1. 2007 14:01
co je k tomu nejlepsi jako priloha? Ryze?
anny anny
|16. 1. 2007 12:25
Jasně Hani,i v římském.To už záleží na kuchařince,ale každá ho třeba nemá.Jinak je to požráníčko se zajímavou chutí a vůní.Dej vědět,jak chutnalo,ju? Autorka.
Hana Rožníčková
|16. 1. 2007 09:45
Tak tohle může být dobré, to by šlo udělat i v římském hrnci.