• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře podle Olivera
Napište svůj komentář k receptu

Kuře podle Olivera

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře podle Olivera
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      špetka rozmarýn čerstvý nebo sušený
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks citron
    • 1
      špetka sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Kuře osolíme, smícháme čerstvý nasekaný rozmarýn se šťávou z citronu a potřeme celé kuře i z vnitřku. Omytý citron krátce povaříme, pak jej propícháme vidličkou a vložíme do kuřete. Kuře poklademe plátky másla a pečeme do zlatova.
2
Poznámka: Pokud máme rozmarýn čerstvý, spaříme jej krátce horkou vodou, aby se rozvinula vůně. Jinak můžeme použít i sušený. Množství záleží na oblibě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekovo-rozmarýnová marináda podle J. Olivera

Česnekovo-rozmarýnová marináda podle…

Ananas s mátovým cukrem podle J. Olivera

Ananas s mátovým cukrem podle J.…

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anny anny | 17. 1. 2007 18:25

    Samozřejmě,mohu to podlít třeba dvěma litry,ale pak je to o kvantitě a ne o kvalitě.A já dávám přednost kvalitě.A dohánět kvalitu náhražkami,brrrr.

  • barča | 17. 1. 2007 14:13

    Olgo, nemám zkušenosti s folií. Poraďte, prosím.My máme rádi třeba kuře hodně křupavé, takže bych ho asi nakonec chvilku dopekla bez ?A to ho celé pečení neotevřete? Dík

  • olga | 17. 1. 2007 14:02

    Je to výborné pect ve v pečíci foli ta aroma nevyprchá, vynikající. Já všechno maso i drůběž peču jen ve folii, neumažu plech a masíčko je sťavnatejší.i

  • b | 16. 1. 2007 23:17

    Není snad množství šťávy přímo úměrné tomu, kolik to podlijete?

  • barča | 16. 1. 2007 21:24

    Kuře na rozmarýnu patří mezi naše oblíbené a nebojte se dát ho dost, zatím každému chutnalo. Upct do křupava a s tozhodně s bramborem.

  • anny anny | 16. 1. 2007 16:44

    Já dávám přednost bramborům,ale je to věc chuti.Na mé gusto to nemá až tolik šťávy,kolik by bylo k rýži třeba.Ale vyzkoušejte a dejte vědět.

  • Iva Bednarova | 16. 1. 2007 14:01

    co je k tomu nejlepsi jako priloha? Ryze?

  • anny anny | 16. 1. 2007 12:25

    Jasně Hani,i v římském.To už záleží na kuchařince,ale každá ho třeba nemá.Jinak je to požráníčko se zajímavou chutí a vůní.Dej vědět,jak chutnalo,ju? Autorka.

  • Hana Rožníčková | 16. 1. 2007 09:45

    Tak tohle může být dobré, to by šlo udělat i v římském hrnci.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Citronová šťáva Kuřecí maso Máslo Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

50
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně…
17
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Paralympionik Ježek ze StarDance: Rozverná manželka na svatbě ukázala vše!

Paralympionik Ježek ze StarDance: Rozverná manželka na svatbě ukázala vše!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Kuře podle Olivera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact