Na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme, přidáme všechno koření (nesolit!) a nakrájená rajčata. Směs podusíme do změknutí rajčat, přidáme obrané a nakrájené kuřecí maso i s vypečenou šťávou, důkladně prohřejeme. Po krátkém zchladnutí vmícháme zakysanou smetanu, podle chutí dosolíme. Podáváme s rýží.
2
Pravidelně si tak ulehčuji práci s vařením - kuřecích stehen upeču dvojnásobné množství, jeden den podávám jako klasické pečené kuře s brambory nebo moravským salátem, druhý den jako kuře podle Floyda s rýží a jsou dvě úplně rozdílná jídla. Když máte hotová upečená stehna, další příprava je pak už velice rychlá.
Když jsem zjistila, jaké nesmysly jsou v receptech v souvislosti s přechodem na nový image těchto stránek, jukla jsem se cvičně i na tento svůj recept. Že je pitomě přepracovaný je jedna věc, ale proti původnímu má zásadní chyby - např. že používáte PEČENÁ kuřecí stehna, se tady fakt nedovíte. Obávám se, že stránky jsou změnou k ničemu a nic dobrého už podle těchto receptů nikdo neuvaří. Bohužel.
lenka galvasová
|19. 9. 2008 20:09
Zase něco jiného,chutného.
Dana Vlasáková
|15. 4. 2008 20:00
Moc dobré. Podávala jsem s těstovinami a pochutnali jsme si.