• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
Napište svůj komentář k receptu

Kuře po řecku s cibulí (Stifado)

autor: sibila40
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (naporcované)
    • 600
      g cibule malé (pokud nejsou, tak 5-6 velkých)
    • 4
      ks rajčata 3-4 (nebo rajčatový protlak - ne kečup!)
    • bobkový list
    • ocet (jestli chcete)
    • tymián
    • 3
      stroužek česnek (2-3)
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kuře umyjete, rozporcujete. Jestli máte malé cibulky, tak je očistíte tak, aby byly vcelku, a jemně je prosmahněte v oleji (jinak velké cibule ročtvrťte na 4 kusy a jemně prosmahněte, než trochu zkaramelizují), vytáhnetě cibule.
2
Do kastrolu dejte kuře, osmažte - pak přidejte všechny přísady: nastrouhaná rajčata, bobkový list, tymián, česnek, sůl, pepř, ocet a cukr jestli chcete. Někdy nedávám ani ocet, když rajčata jsou kyselejší. Podlijte trochu vodou a dusíme, než je kuře skoro hotové.
3
Přidáme cibule a dovaříme, ale aby se cibule nerozvařily. Pokud se náhodou rozvaří, tak máte výbornou omáčku, ke které přidáte špagety atd.
4
Jídlo by mělo vypadat tak: měkké kuře, trošku hustá omáčka a nerozvařené cibule. Na druhý den je pokrm chutnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře po řecku II.

Kuře po řecku II.

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka H. | 29. 9. 2008 13:29

    Také jsem vyzkoušela, ani jsem nedávala česnek, a i tak to bylo moc dobré. Dělala jsem toho hodně a tak jsem to dusila v troubě.

  • Věra Štroblová | 25. 9. 2008 15:01

    Díky Sibile a I.P. Recept se mi moc líbí :-)

  • sibila sibilidou | 25. 9. 2008 14:38

    Stifado muzete delat v troube ale aji na sporaku.kdyz delate na sporaku,tak dusite a podlevate ,az je hotove stavy ma byt asi do pulky kurete a pak dodate sibile,mozno jeste trchu pridat vodu aby se cibule nelepili na dno. v troube date vsechy prisady a trochu podlite vodou,jestli chcete muzete kure napred predvarit a pak dolit kurecim vyvarem.... omlouvam se me vysvetlovanii,neziji v cechach jiz 30 let,:))Pani Prrikrylova ma pravdu,dobre je aji z kralika.

  • Ivana Přikrylová | 25. 9. 2008 14:21

    Stifado dělám jak z kuřete, tak i z králíka, je to moc dobré. Pro paní Věru - stifado dělám v troubě

  • Gábina H | 25. 9. 2008 12:19

    Stifado milujeme

  • Věra Štroblová | 25. 9. 2008 07:53

    Sibila prosí dotaz - to se dusí jak ??? v troubě nebo vaří hrnci na sporáku ??

  • sibila sibilidou | 25. 9. 2008 03:25

    jak u "kapiovy salat po recku"tak a ji tady jsem se nepodepsala:((((( ... sibila40

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kuřecí maso Ocet Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Vánoční štola

Vánoční štola

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

82
Masová směs s uzeninou a česnekovými výhonky
Masová směs s uzeninou a…
68
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná …
38
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo -…
32
Cuketové řezy
Cuketové řezy
20
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Kuře po řecku s cibulí (Stifado)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact