Kuře naporcujeme, osolíme, lehce posypeme tymiánem a dáme na plech. Porce obložíme zeleninou - mrkev, petržel a cibuli rozřízneme podélně a klademe kolem kuřete. Dále přidáme žampiony, ze kterých jsme slili nálev.
2
Připravíme si brambory: oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme cca 2 polévkové lžíce hořčice, prolisovaný česnek a majoránku.
3
Vše promícháme a klademe na plech s kuřetem a zeleninou. Pečeme přikryté, během pečení mírně podléváme. Ke konci pečení poklademe porce kuřete plátkovým sýrem a necháme zapéct.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Danka Snášelová
|9. 7. 2007 14:17
Brambory se mají promíchat se zeleninou? Na dně pekáče má být kuře, anebo zelenina s brambory? Já bych osobně dala na dno zeleninu se žampióny, potom brambory a na vrch rozložila naporcované a různým kořením ochucené kuřátko. Jak to peče autorka? Když recept zkouším poprvé, tak se snažím dodržovat postup. Někdy stačí malá změna a pokrm má jinou chuť.
Buchy
|9. 7. 2007 12:14
Dobrý den, recept jsem také vyzkoušela a je-likož jsem zeleninová přidala jsem lilek na kolečka a hlívu ústřičnou. Protože nemám klasickou troubu, dělala jsem vše v jedné velké zapékací míse a to v mikrovlnce. Bylo to výborné, plánuji reprízu co nejdříve. DOPORUČUJI!
Jana z VM
|30. 9. 2004 06:46
Recept jsem vyzkoušela v neděli, je to náročné na připravu, když se toho dělá větší množství, ale je to moc dobré. Přidala jsem ještě cuketu, nakrájenou na kostičky. Určitě toto kuře zakotví v našem jídelníčku!