Očištěné a omyté kuře osušíme a rozdělíme na 4 porce. Mouku smícháme se solí a pepřem a tuto směs vetřeme do porcí kuřete. Osmažíme je po obou stranách na oleji a vyjmeme. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme protlak, mletou papriku a smažíme, až se tuk odděluje, pak přilijeme trochu vody.
2
K základu přidáme opečené porce kuřete, bobkový list, majoránku, tymián, červené víno a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
3
Mezitím si na dvou lžících oleje osmažíme pokrájené houby a očištěnou,na proužky nakrájenou papriku. Spolu s hráškem přidáme ke kuřeti, mírně osolíme a ještě chvilku dusíme.
4
Do trouby předehřáté na 220 °C vložíme porce kuřete na zelenině a nepřikryté necháme 15 minut zezlátnout, v případě potřeby můžeme trochu podlít vodou. K pokrmu podáváme čerstvé pečivo, opečené brambory a zeleninový salát.