ks
kuřecí maso
celé kuře (naporcované - stehna či prsa)
3
stroužek
česnek
1
ks
cibule
100
g
šunkový salám
50-100g, (šunka)
hladká mouka
1
dl
bílé víno
nebo 1 lžíce vinného octa
pepř mletý
sůl
mletá paprika
pálivá, není nutná
olej
1
plátek
máslo
(není třeba při použití grilu nebo mikrovlnky)
Postup přípravy receptu
1
Na oleji osmažíme na plátky nakrájený česnek, vyjmeme ho a odložíme na později. Do oleje vložíme porce kuřete, které jsme zbavili kůže, osolili a obalili v hladké mouce smíchané s pepřem. Osmažíme ze všech stran do zlatova. Kuře vyjmeme a dáme ho na gril či do mikrovlnky v grilovacích režimu grilovat. Do pekáčku do trouby či do remosky péct na plátku másla a podlité troškou vody.
2
Do oleje dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájený salám či šunku, opepříme, přidáme trochu pálivé papriky (nemusí být) a osmažíme cibulku do zlatova. Pak vložíme osmažený česnek a zalijeme vínem či vinným octem. Necháme za stálého míchání chvíli povařit, aby omáčka zhoustla.
3
Poté: a) vložíme do omáčky do té chvíle se grilující kuře
4
b) přelijeme omáčkou pečící se kuře a dusíme cca 30 minut.
5
Podáváme s rýží a zapíjíme použitým druhem vína (proto je víno lepší než vinný ocet) - což není samozřejmě nutné, ale chutné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
klára
|23. 4. 2013 18:28
My ten recept známe trochu jinak: bez mouky a salámu, zato s rajčaty a hodně petržele nasekané s česnekem, ale to bílé víno je tam taky důležité.
Martina
|24. 4. 2008 07:21
koukám, že nezachovali formát receptu, takže pro vysvětlení: jestliže se použije gril či mikrovlnka,není potřeba mít máslo a kuře se do omáčky vkládá na pánev; jestliže se použije trouba či remoska, tak se kuře místo grilování peče na másle a omáčkou se poté přelévá. V obou případech se na omáčce dusí cca 30 minut.
frankovka *
|20. 4. 2008 12:57
Ahoj Martino, Tvůj recepis mě zlákal a už při přípravě jsem se těšil, jak to dopadne. A dopadlo! Několik rad pro méně zkušené:- s česnekem opatrně - jen do růžova, aby se nespáil a nezhořkl,- nezapomeňte na sůl,- použil jsem veltlínské zelené a byla to dobrá volba, zvláště po výborném jídle dotáhlo chutě k dokonalé spokojenosti:-))Díky, dávám za jedna.:-) Martin