• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře po etiopsku
Napište svůj komentář k receptu

Kuře po etiopsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře po etiopsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg cibule
    • 2
      lžička mletá paprika sladká i pálivá
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (zbavené kůže a naporcované asi na 10 ks)
    • 1
      lžička sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • voda
    • 5
      ks vařená vejce natvrdo
    • olej
  • Na přílohu
    • 500
      g brambory
    • 3
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička kari
    • 300
      g rýže
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Velké množství cibule usmažíme na oleji do sklovata, přidáme mletou papriku a chili (pokud pokrm nechcete ostrý, vynechejte pálivé koření, ale pravé etiopské kuře je velmi ostré), přimíchejte protlak. Pak vložte naporcované osolené a očesnekované kousky kuřete (např. stehno rozdělte v kloubu ještě napůl). Přikryjte pokličkou a duste velmi dlouho do změknutí na mírném ohni. Uvařte si vejce natvrdo a oloupejte je. Vajíčka ozdobně nakrojte na bílku. Vejce zůstanou celá, ale ozdobné zářezy se zabarví v omáčce z kuřete! Jakmile je kuře měkké, přidejte vodu na omáčku. Do hotového pokrmu vložte uvařená vejce - dojde k zabarvení zářezů.
2
Příloha: uvařte obyčejně rýži. Nakrájejte cibuli na půlkolečka, osmažte ji na oleji dozlatova s česnekem a kari. Připravte si brambory a mrkev, obojí oloupejte a podélně rozkrojte na čtvrtky. Na zlatou cibuli vložte mrkev a duste na mírném ohni pod pokličkou asi čtvrt hodiny. Nepodlévat! Pak přidejte osolené brambory, promíchejte do mastna, přikrejte pokličkou a opět duste do měkka na mírném ohni. Dokud to není nutné, nepřilévejte vodu, pokud brambory s mrkví musíte podlít, přidejte max. 2 polévkové lžíce vody. Na talíř dejte kopeček rýže, porci dušených brambor s mrkví a pak porci kuřete, vejce a omáčku.
3
Příprava vypadá složitě, ale není to tak tragické. Toto jídlo nás naučila kamarádka z Etiopie, která v ČR studovala.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilované kuře z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Pečené kuře

Pečené kuře

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Sýkorová | 7. 9. 2005 14:37

    Já to znám malinko jinak. Velké množství cibule ( minimálně půl hrnce ) se dá do hrnce a na nejnižším stupni se z ní nechá odpařit voda - časově nejnáročnější část. Je nutné občas míchat. Teprve poté se osmahne. Přidá se protlak, kousky kuřete ( zbaveného kůže ), paprika, voda( množství pouze na dušení ), sůl. Ty vejce je lepší tam dát ještě než je maso měkké. Chytnou chuť omáčky. Na závěr, když už je omáčka hotová, je dobré přidat trochu prolisovaného česneku. V žádném případě nezahušťovat! Toto zde nahrazuje velké množství cibule. Ovšem jako přílohu je lepší uvařit FUFU: Dělá se stejně jako krupicová kaše. Ale z osolené vody. Takže, vodu osolit, přivést k varu a zavařit dětskou krupičkou ( lepší je tužší konzistence ). Ovšem je nutné jíst FUFU teplé. Mě toto zase naučil můj kamarád z Etiopie. Jídlo je to opravdu skvělé a vřele jej doporučuji. Jedná se vlastně o jejich národní jídlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Vaření Etiopie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chilli Cibule Kari Kuřecí maso Mletá paprika Mrkev Olej Rajský protlak Rýže Sůl Vařená vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka s kapáním

Kuřecí polévka s kapáním

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Okurková polévka

Okurková polévka

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

106
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
102
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
92
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z…
73
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
51
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Kuře po etiopsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact