Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem a poklademe osolenými stehny. Cibule nakrájíme na půlměsíčky nebo plátky a zasypeme jí kuře. Nakonec přidáme houby, které jsme si podusili na oleji a cibulce a na konec posypeme drceným kmínem.
2
Přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 250 °C asi hodinu. Poté odklopíme, ze stehen setřeme směs do kraje pekáče a odklopené dopečeme, aby mělo kuře kůrčičku.
3
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu. Těstoviny scedíme, upečená kuřecí stehna vyjmeme z pekáčku a do výpeku s cibulí a houbami přimícháme těstoviny. Servírujeme porci kuřete a těstovinovou směs.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ilis ilis
|10. 3. 2009 19:53
Kombinace kuře,těstoviny a smetana obsahuje recept -neskutečně žravé kuře.Vyzkoušené a velmi výborné.Doporučuji...
niobe nightingale
|9. 3. 2009 13:50
to máte pravdu - to by taky stálo určitě zato s tou smetanou... když jsem to včera vařila, tak jsem jí neměla, ale pro příště dobrý nápad ;-)
Marie Šindelová
|9. 3. 2009 07:32
No to koukám.Kuře a těstoviny.Zase jedna kombinace,kterou bych nečekala.Ale zní to docela dobře.Ten výpek musí být dobrý.Co takhle do výpeku trošku smetany?
Marie Fatrlová
|8. 3. 2009 22:31
A přidáte-li do těstovin drůbeží játra tak se tento pokrm může jmenovat Maminčino kuře. Ať žije Babica, já ho také nemusím.
niobe nightingale
|8. 3. 2009 22:10
Včera jsem tenhle recept (omylem) zahlédla v tý příšerný show Babicovy dobroty! Nesnášim toho chlapa, ale tenhle recept vařila nějaká sympatická paní z Krušných hor. Dnes jsem vyzkoušela a prý je to opravdu luxusní jídlo... Snad se nezlobíte za nevlastní recept, ale přiznávám to i bez mučení :) Vřele doporučuji po vlastních zkušenostech.