Na pánvi připravíme jíšku, pomalu zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Dochutíme solí a pepřem.
5
Hříbky:
6
Hříbkům odkrojíme nožičky a hlavičky zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Hotové hlavičky osolíme a opepříme a držíme v teple. Nožičky nakrájíme nadrobno a smícháme s česnekem a šalotkou. Na pánvi rozpálíme sádlo, přidáme nožičky, šalotku, česnek, šunku a petrželku, navrch dáme hlavičky hříbků a na mírném příkonu dusíme asi 15 minut. Před podáváním pokapeme citronovou šťávou.
7
Kuře:
8
Kuře rozporcujeme, osolíme a opepříme a dáme do litinového pekáče, ve kterém jsme rozpálili dvě lžíce másla. Kuře nejdříve zprudka osmahneme, příkon snížíme na minumum a pečeme dalších 10 minut. Během pečení kuře několikrát obrátíme. Přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě asi 20 minut. Kuře vyndáme a držíme v teple. Do pánve dáme zbytek másla a sauce bordelaise a přivedeme k varu. Na talíře dáme kuře, obklopíme hříbky a polijeme omáčkou sauce bordelaise.