Kuře položíme hřbetem nahoru a nožem nebo speciálními nůžkami na drůbež ho po celé délce páteře rozřízneme/rozstříhneme a páteř celou odstraníme. Takto rozdělené kuře rozevřeme jako knihu hrudní částí nahoru a položíme do nádoby na marinování.
V misce smícháme cukr s horkou vodou a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme rybí omáčku, limetkovou šťávu, chilli a polovinu množství prolisovaného česneku. Polovinu takto připravené marinády přemístíme do misky, překryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici odpočívat.
Do druhé poloviny přidáme 1/3 hrnku vody, strouhaný zázvor, sójovou omáčku a zbývající prolisovaný česnek, nalijeme a rozetřeme po celém kuřeti, překryjeme potravinářskou fólií a necháme maso odpočívat v lednici alespoň 3 hodiny, ale nejlépe přes noc. Než začneme kuře grilovat, je dobré ho vyndat 45 minut dopředu z lednice a nechat povolit.
4
Kuře grilujeme zhruba 55 minut z jedné strany a pět minut před koncem pečení otočíme, abychom vytvořili na povrchu křupavou kůži. Podáváme se zvývající směsí z rybí omáčky, do které maso namáčíme.