Jako první si naložíme kuřecí maso (paličky,stehýnka,co máte:-)) do marinády (recept je i na zadní straně koření Grilované kuře). Necháme minimálně 2 hodiny marinovat v lednici.
2
Poté z marinády vyndáme maso a samotnou marinádu si slejeme do misky. Na dno zapékací mísy dáme dva plátky másla, a vyskládáme kolečka cukety. Na ně srovnáme kuřecí paličky, a proložíme nakrájenými rajčaty, paprikou a zbylou cuketou. To vše zalijeme marinádou, a na vrch položíme opět dva plátky másla. Dáme péci - bohužel neřeknu při jakých stupních a jak dlouho, naše trouba je trochu náladová :-) Já pekla asi hodinu a čtvrt.
3
Až zelenina bude "rozblemcaná" a kuřátko bude upečené, vyndáme, a necháme vychladnout. Ti co se už dále nechtějí ničím zabývat, mohou servírovat s knedlíkem nebo s rýží, ale my preferujeme když se zeleninka rozmixuje a kuře obere od kostí a kůží. A děti vám to uričtě snědí lépe než když jim naservírujete rozpatlanou zeleninu :-D
4
Takže počkáme až kuře vychladne, obereme ho z kostí, kůží, chrupavek a žužlavek,a dáme si ho vedle do misky. Zeleninu si slejeme do nějaké vyšší nádoby, a rozmixujeme dokud nedostaneme pěkně hustou tmavě oranžovou omáčku (bacha - já si ohodila stěnu v kuchyni :-)). Poté vhodíme masíčko, a chvilinku povaříme (můžeme přidat i trošku smetany na vaření, aby omáčka byla jemnější). Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.
5
Vždycky si na tom hrozně pochutnáme, a to nejsme žádní šílenci do zeleniny :-) rozhodně všem doporučuji vyzkoušet!