sklenice
polotovar - halali
, pevný podíl zeleniny 315 gramů
6
ks
nové koření
kuličky
1
ks
bobkový list
pepř mletý
máslo
voda
nebo nesolený vývar na podlití
200
ml
smetana ke šlehání
hladká mouka
na zahuštění
Postup přípravy receptu
1
Zeleninu ze sklenice nalijeme do cedníku a necháme dobře okapat a klidně ji i trochu vymačkáme a necháme si pouze trochu nálevu stranou na případné konečné dochucení. Okapanou zeleninu s kořením dáme na dno pekáčku, na ni naskládáme porce kuřete, které jsme jen skromně osolili (spíše z vrchu). Na každou porci kuřete dáme plátek másla a za občasného podlití a přelití kuřete šťávou, pečeme kuře do měkka a dozlatova. Pak kuře vyndáme stranou, ze zeleniny vyndáme nové koření a bobkový list, přilijeme smetanu, provaříme (můžeme už na plotně) a dle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, povaříme. Dosolovat většinou omáčku není nutné a pokud ano, použít můžeme trošku vykapaného láku ze zeleniny.
Tohle mi teda vůbec nechutnalo. Chybí tam údaj na kolik péct v troubě. Už nikdy více, děkuji.
Zuza
|28. 9. 2016 13:22
Vyborny bylo :-P :-)
Andrea
|16. 4. 2016 07:45
Včera jsem recept zkusila. Připomínalo nám to trochu svíčkovou, kterou máme všichni rádi, jen o něco ostřejší díky té nakládané zelenině. Žádnou šťávu ze zeleniny jsem už nedala, jen vodu a tu šlehačku. Bylo to moc dobré jídlo a taky jedno z těch rychlejších a snadných šup do trouby, kdy přijdete z práce a nechce se vám lítat kolem sporáku.