Láhev piva se mi do trouby vleze na výšku, jen když bez roštu postavím plech na dno trouby. To by až tak nevadilo, ale pivo během pečení nevytíká ven. Jen když jsem do láhve sypla trochu grilkoření, tak vybublalo ven. Takže jsem kuře musela stejně polívat ručně. Nicméně moc dobré, akorát příště zkusím s plechovkou.
právě jsem chtěla tento recept vyzkoušet vše jsem připravila, kuřátko okořenila nabodla na lahev a při cestě do trouby jsem zjistila, že se mi do trouby nevejde :-(((( :-D
Ja pivo preleju do velke zavarovaci sklenice.Poradili nam to tak kamaradi z Polska a funguje to vyborne.
Právě jsme dojedli a musím říct,že to bylo super.Jen jsem před koncem potírala paprikou rozmíchnou v oleji.Kuře bylo šťavnaté a velmi dobré.
Tak som toto kuriatko dnes upiekla, no a musim povedat, ze chuti ako uplne normalne pecene kura, ale az na to, co je super vyhoda, je to kura tym pivom stavnate aj prsia, vobec nieje zoschnute, a dobre bolo prepecena, kedze "stalo na plechovke" . Ale nakolko mame radi rozne korenia, tak som si ho este dochutila koreninami a sojovou omackou, . ale inak fajn, kto má rad pecene kura len tak narychlo tak odporucam.
Pani Jano Han, souhlasim s Vami. Ja sice v Americe neziji tricet let, ale nasi znami tady ziji pres tricet let a ten recept jsem u nich pred nekolika lety jedla a moc mi chutnal. Pozadala jsem o recept a je presne takovy, jaky pisete. Doma jsem jej pak vyzkousela a moc nam kure dle tohoto receptu chutna. Dekuji za radu s tim alobalem, priste plechovku s pivem do nej zabalim.
Takto pecene kure jsem jedla uz pred 30ti lety v Americe. Delaji to bezne snad v kazde rodine a to na grilu a zasadne pouzivaji plechovky, zadne lahve. Osobne si myslim, ze lahve jsou moc dlouhe a tim odparovani piva jde vice do trouby nez do kurete. Asi zalezi na kazdem, jakou techniku si zvoli a co mu vyhovuje. Podstatou je prece to pivo i kdyby bylo jen v obycejnem kastrolku a take to, ze kure se griluje postavene a ne polozene, cimz je krasne opecene ze vsech stran.Je to skutecne vynikajici. Stoji to za vyzkouseni. Ja plechovku jeste balim do alobalu.
Pani Airan, neviem, ale ja ten recept poznám skutočne z Čiech, žeby mal Váš manžel pravdu ? : )))))))))) Ten recept poznám už dávno, robila som ho, je výborný a fľaša určite nepraskne. Netreba dávať studenú fľašu do horúcej rúry, dajte do studenej a potom zapnite rúru. Fľaša sa bude postupne ohrievať a nepraskne. Chce to ozaj tú fľašu, žiadne plechovky.
lepsi je to s plechovkou, hlavne bezpecnejsi, nekdy se muze stat ze lahev praskne, na plechovce to proste lip sedi, pouzijte pullitrovou plechovku samozrejme, a jde to i na grillu. velmi oblibeny recept v severni americe, hlavne na grill a v kempech
Podle plechovkového receptu, kuře klasicky připravit na pečení.Plechovku piva (ta větší)otevřít a nožem udělat do víčka ještě 2 otvory,decku vypít a kuře na plechovku posadíme.Díky výparům z piva je kuře šťavnaté a lahodné.
Jani, to zatim nevim, recept jsem dostala vcera mejlem od sestrenice z Bulharska:-) Predpokladam ze zrovna vypary hrajou v tom hlavnou roli (y), zkuset to budu v sobotu na veceri - dam vedet jak to dopadlo. Kure nesmi byt namoceno do vody:-)), tech 2 cm jsem udala orientacne.Zdalo se me to zajimave, tak jsem to sem vlozila.
A pivo je otevřené a jaký to má smysl ? Ty pivní výpary se vsakují do kuřete ?
Jsme pivní národ, tak na tom asi něco bude!Znám s plechovkou,ale ještě jsem nezkoušela .
Recept prekvapive pochazi z Bulharska i kdyz muj manzel tvrdi, ze tohle mohl vymyslet jen cech:-))