ks
kuře
naporcované nebo čtyři kuřecí stehna či čtvrtky
1
ks
cibule
velká (nebo dvě malé)
máslo
sůl
3
stroužek
česnek
300
g
slanina
: moravská, váhalova... nebo uzené maso, klobása dle chuti...
500
g
kysané zelí
- okapané, NEPROPLACHOVAT!
koření na kuře
2
lžíce
cukr krupice
dle chuti, 1 -
Postup přípravy receptu
1
Naporcované kuře (stehna) osolíme a okořeníme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli, česnek a uzeninu. Stehna poklademe kousky másla, trochu podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 35 minut. Pak kuřecí díly (stehna) vyndáme na talíř, do výpeku nasypeme zelí, osladíme dle vlastní chuti a promícháme. Podlijeme troškou vody, kuře opět naskládáme do pekáče na zelí a dopečeme doměkka a dozlatova za občasného podlití a přelití výpekem.
2
Podáváme s bramborem, houskovým nebo bramborovým knedlíkem, gnocchi.
3
Pokud máme rádi smetanová jídla, můžeme do zelí vmíchat trochu tučné smetany nebo zakysané smetany.
Moc dobré, jen za mě příště míň česneku a míň cibule. :)
Andrea
|11. 2. 2017 17:15
Bola som soknuta ake to bolo dobre a dakujem <3
Jan Radný
|13. 11. 2016 15:47
Jasná jednička od sporáku i od stolu 8-)
Itula
|20. 9. 2016 20:58
Výborná bašta. Vřele doporučuju ;))
Leona
|2. 6. 2016 21:39
Výborné :-))
Eva Poláková
|26. 3. 2016 15:18
Byl to skvělý oběd a velmi děkuji za recept.Kuře na zelí chutnalo všem,na velký plech se v pohodě vešla dvě se dvěma sáčky zelí.
Markéta
|2. 1. 2016 19:39
Chtěla jsem kuře dělat jako novoroční oběd, ale maminka manžela mi řekla, že co má peří na nový rok na stůl nepatří a tak jsem ho dělala až dneska a bylo to naprosto dokonalé a jednoduché jídlo, které jsme si vychutnali do posledního sousta.
andrejka
|20. 11. 2015 14:45
dokonale kuratko na zeli :-*
Hanka
|27. 8. 2015 16:43
Bylo to vynikající a co mně se týká, zelí by mi stačilo, protože nemělo chybu :-* .