• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kuře na zelí zase jinak
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na zelí zase jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 103
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na zelí zase jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 500
      g brambory
    • 2
      balíček kysané zelí
    • 1
      ks klobása ostrá
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      lžička grilovací koření

Postup přípravy receptu

1
Do pekáčku dáme na dno anglickou slaninu, na to syrové brambory nakrájené na kostky - osolíme, okmínujeme. Na brambory dáme kysané zelí i s částí nálevu. Tím nálevem to vlastně podlijeme. Na zelí dáme nakrájenou klobásu a naporcované a okořeněné kuře. Zakryté pečeme cca 1 hod. - dokud nejsou brambory měkké. Pak jen necháme dopéct, aby se vypekla kůže na kuřeti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůček zase jinak

Bůček zase jinak

Raffaelo zase jinak

Raffaelo zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vlasta | 10. 4. 2016 12:18

    souhlasím, neuvaří se !!!!!! :-(

  • Febe | 10. 1. 2016 16:28

    Rodině chutnalo. Vařila jsem s menšími úpravami. Dala jsem tam tokajskou klobásu, zelí jsem použila napůl kysané bílé a napůl červené, místo anglické jsem použila uzenou slaninu (jinou jsme doma neměli) a brambor víc, než je napsané v receptu. V zelí moc šťávy nebylo, tak jsem trošku podlila a pekla jsem 3/4 hodiny zakryté a 1/4 hodiny odkryté - brambory byly měkké, i když čtvrthodinka by jim ještě neuškodila.

  • Febe | 10. 1. 2016 15:56

    Pekla jsem přikryté 3/4 hodiny a odkryté 1/4 hodiny, v zelí moc šťávy nebylo, trošku jsem podlila. Brambory byly měkké, i když další čtvrthodinka by neuškodila. Brambor jsem dávala víc, než bylo v receptu. Brambory i maso jsem mohla trochu víc přisolit. Dala jsem tam tokajskou klobásu a místo anglické jsem dala uzenou slaninu (jinou jsme doma neměli). Rodině chutnalo.

  • Radek | 23. 9. 2015 15:38

    Vazeni pratele kuchari/ky. Podle tohoto receptu se nekterym, mozna vetsine brambory neuvarily a to pocitam z toho duvodu, ze jste je tam meli na sucho. Ja delam kure na zeli uz leta podle slovenskeho receptu a nikdy jsem s nedovarenymi bramborami nemel problem. Proc? Nejdrive davam zeli, pote muzete dat slaninu, ja nikdy nedaval a na to polozit na kolecka nakrajene brambory, zalit smetanou a polozit kousky kurete. Popeprit, posolit, muzete dat mletou papriku, prikryt a soupnout do rozehrate trouby. Radek

  • kuchař | 13. 11. 2014 10:22

    do zelnacky se nikdy nedavaji syrove brambory :-P

  • havlena 47 | 16. 10. 2013 12:12

    Čtu si komentáře k vaření brambor v zelňačce. Zkusila jsem a brambory byly nedovařené. Teď brambory uvařím do měkka a pak teprve dám zelí. :'(

  • franta | 26. 4. 2013 09:17

    delalas nekdy zelnacku tam se davaji take syrove brambory a uvari se

  • ladyjanes | 22. 4. 2013 10:18

    brambor a kysané zelí to se neuvaří kvůli kyselině v zelí

  • Pilialilouda | 15. 2. 2011 14:04

    Tak jsem tento recept taky vyzkoušela a bylo to báječné.Já jsem kuchař začátečník, učila jsem se vařit pomalu i párky, ale tohle jsem zmákla docela s přehledem až na drobé popáleniny, ale na ty jsem zvyklá :).I brambory byly perfektně měkoučké :).Opravdu super recept.Děkují. ;-)

  • lenka.zima | 24. 1. 2011 13:35

    Problém s neuvařenými bramborami, který tu někteří popisovali, se u nás bohužel také objevil (pekla jsem hodinu a třičtvrtě). Chuťově moc dobré, určitě budu takto ještě kuře péct, ale brambory vynechám a uvařím zvlášť.

  • svišť | 6. 1. 2011 22:28

    Moc dobré,ještě lepší druhý den, když zbyde...

  • recepty73
    recepty73 | 4. 1. 2011 13:33

    ...už jsem zkoušel,ale brambory a zelí se v mém pekáči ,,nekamarádily,,.Ani ohlasy nebyly zrovna nadšené :-( ....

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 4. 1. 2011 13:24

    Je to dobré i bez klobásy

  • ilona weissnerova | 15. 7. 2010 14:09

    Výborné,zalila jsem to slepičím bujónem,brambory měkké.Pekla jsem hodinu a čtvrt,bez odkrytí.Jednoduché,bez nádobí,dávám za jedna.Přítel je kuchař,zkusí tento recept dát na menu v restauraci.Dávám 1

  • Petra Leblova | 29. 6. 2010 19:07

    Zkoušela jsem a právě jsem dojedla - trochu jsem si upravila recept tím, že jsem osmahla cibulku se slaninou a dala ji naspod. Kysané zelí mě překvapilo tím, že nebylo moc výrazně kyselé a jediné, co mě zaráží je to, že se byl pekáč plný vody a brambory ani po hodině a čtvrt nebyly naprosto měké. Jinak hodnotím za 1 - výborný recept, rychlý a chutný

  • Zdenka Kocmichová | 22. 5. 2010 22:06

    Díky za recept. Moc dobré. Hodnotím za 1.

  • Jozef Ludvik | 20. 2. 2010 19:25

    Tento recept je na jedničku. Vyskúšal som to aj s bôčikom, krkovičkou a samozrejme s kuracími stehnami. Tie som pred dokončením potrel medom a nemalo to najmenšiu chybu.

  • venyss venyss | 4. 2. 2010 20:21

    Mně osobně to moc chutnalo,ale kupodivu manželovi vadilo to kysané zelí, ale za sebe hodnotím 1, já jsem přeci kuchař :-)...

  • Markéta Hejná | 28. 1. 2010 11:52

    Moc sme si pochutnali, opravdu výborný...

  • Klára Kaštánková | 4. 10. 2009 14:34

    Tedy, tak to jsem nečekala, přítel, který nemá rád zelí vyjedl talíř do posledního sousta!Dávám jedničku a doporučuji!

  • Anna Vobroučková | 11. 6. 2009 13:00

    Tento recept dělám už léta,jen sled ingrediencí mám jiný.Vymažu pekáč sádlem,na to zel i s nálevemí,pak slaninu+klobásu,na to kuře naporcované okořeněné a okolo pokrájené osolené branbory,přikrýt alobalem a upéct,na kůrčičku odkrýt.S tímto receptem jsem vyhrála 2.cenu v soutěži v Plzeňském deníku před 6ti lety.

  • Terezie Pitelová | 21. 2. 2009 16:47

    Perfektní všem to moc chutnalo :-)

  • Tarari . | 7. 10. 2008 16:09

    Tak recept se mi líbí..... Promíchala jsem zelí s anglickou, s klobásou a bramborama - doprostřed jsem dala kuře - druhou půlku směsi dala nahoru - vše v římském hrnci. Dám vědět jak to dopadlo....

  • Petra Benetková | 7. 4. 2008 10:49

    Tento recept dělám už léta, ale místo grilovacího koření dávám tymián :)

  • Petra | 19. 3. 2008 10:10

    Kuře na zelí je výborné. Pekla jsem již několikrát. Zkuste upéct bez brambor a přidat na zjemnění smetanu ke šlehání. Jako přílohu dělám knedlíky v poměru na 1 rohlík 1 syrový nastouhaný brambor, trochu Podravky, obalit v hrubé mouce a vařit 20min. ve vodě.

  • Eva Skálová | 25. 2. 2008 14:59

    Strašně dobrý, a to jsem taky nevěřila, že brambory pod zelím změknou. Postupovala jsem podle Jany Tomčíkové z první strany komentářů, brambory jsem nastrouhala na plátky.

  • Dáša.R | 19. 1. 2008 14:04

    Výborňoučké!!!použila jsem zelí červené,jelikož ho synové i manžel mají radši a všem se nám dělali boule za ušima:-)Zelí jsem dala dospod s osmaž.cibulkou,na to slaninu,pak brambory(na kostky)klobásku a naporcované kuře.Hodnotíme 1*mňamka!!!

  • Květa S | 8. 11. 2007 19:27

    Dělala jsem ted minulý víkend a byla to fakt dobrota,která neměla chybu...dávám za 1.Děkuji za recept.

  • Anonym | 5. 11. 2007 12:32

    doporučuji před dopečením zalít smetanou. Dobrota je poté ještě jemnější

  • fafejt fafejtova | 2. 11. 2007 16:41

    take jsem vyzkousela a i na muj vkus- a to zeli miluju treba i k snidani :-))- se mi zdal pokrm vcelku pak prilis kysely. pro priste zeli pred vlozenim na brambory upravim klasickym zpusobem, cibulka, cukr, kmin, napul povarim.jinak prima typ, hlavne na chalupu.. kde je vareni - peceni v jedne nadobe to nejpraktictejsi.

  • Alena Čermaková | 2. 11. 2007 09:29

    jo,je to dobré ale lepší je dat dolu cibulí a zelí(kysané proplácnout vodou,nebude to tak kysele a trochu pocukrovat).potom brambory nakonec kuře.ja používam rozpůlené čtvrtky(stehna)podlívam slepičim nebo zeleninovým bujonem v kostce.dobrou chut

  • Dušan R. | 31. 10. 2007 18:25

    Já bych to podlil pivem a dolů dal zelí na cibulce,možná raději červené,pak brambory a nahoru díly kuřete

  • Radka Slosarova | 30. 10. 2007 14:19

    Tohle uzasne kure jsem varila/pekla uz mockrat a pokazde chutnalo hlavne manzelovi. nedavam slaninu ani klobasku. vetsinou pouzivam kysane zeli do ktereho vmicham ozmazenou cibulku. zalevam jednou kostkou kureciho bujonu.

  • Majka Rončáková | 16. 10. 2007 10:20

    Což takhle dát první vrstvu zelí a pak brambory, aby nebyly tvrdé.

  • Jana E. | 15. 10. 2007 18:51

    kure na zeli je opravdu DOBRUTKA, taky jsem neverila dokud jsem nevyzkousela.. to bylo ale pouze zeli a na nej kure,ale jak tak koukam a slintam, priste udelam tuhle "bohatsi" variantu.

  • Petra Š. | 13. 10. 2007 19:04

    Dnes to vařím k večeři,tak jsem na to zvědavá.Podle komentářů musí být jídlo vynikající,takže pak dám vědět.Dala jsem tam domácí klobásy,které jsou ostřejší,takže to bude pikantní.

  • Honza Bridge | 11. 10. 2007 07:53

    Brambory se v kyselé vodě špatně vaří.Například,když vařím zelňačku z hlávkového zelí,přidávám k dochucení ocet až brambory změknou.Když jsem dochucoval na začátku,brambory byly tuhé i po 30-40minutách!Honza

  • Di | 9. 10. 2007 17:48

    Ladí a je to moc dobré.

  • Tamara Mikolajková | 9. 10. 2007 13:34

    Četla jsem všechny komentáře a sbíhají se mi sliny. Jen mi není jasné, proč na zelí dáme zrovna kuře? K zelí fakt ladí kuře?

  • Iva Rácová | 1. 10. 2007 22:05

    včera jsem vařila k obědu, k večeři už nezbylo, brambory byly měkoučké, zelí jsem dala podušené (kysané děti nerady)... dávám za 1

  • Sc. | 1. 10. 2007 12:15

    Probůh, co se nám to tady vylouplo za chytráka? Kam se podívám, jenom KRITIK KUCHAŘ a jeho - jak to sám říká o jiných - KECY. Hlavně ta rada o přidání pórku do kysaného zelí stojí za to!!!

  • Zita Matejkova | 30. 9. 2007 12:35

    Paní Marto,asi jsem slepá,ale jeho jméno ve vyhledávači nenajdu,poraďte pod čím ho najdu a já se mu třeba i omluvím!!!

  • KRITIK | 30. 9. 2007 12:01

    DĚKUJI PANÍ MARTO. ALE UŽ NENAPÍŠU - NIKDO O MÉ RADY NESTOJÍ.

  • Marta Koperníková | 29. 9. 2007 20:45

    Plno receptů od KRITIKA KUCHAŘE už tady je, jestli jste si paní Zito nepovšimla. Jsou dobré, takže se radši poohlédněte, než něco plácnete..

  • Zita Matejkova | 29. 9. 2007 17:30

    TO:KRITIK?kecy budu mít já,neboť nemáte pravdu.Právě ten nálev je tam vynikající,ale pórek bych tam v žádném případě nedala.Mám pocit,že vy nejste vůbec kuchař,ale jen si děláte z lidí legraci,toto je můj poslední příspěvek na Vaši adresu,neboť pouze ignorace Vás umlčí.Těším se na ty Vaše skvělé a neotřelé recepty,tak doufám,že to bude brzy!!!Nebo radši si budete hrát na kuchaře??

  • KRITIK KUCHAŘ | 29. 9. 2007 16:53

    JÍDLO JE TO DOBRÉ, DAL BYCH TO BEZ NÁLEVU. KUŘE SAMOTNÉ PUSTÍ ŠŤÁVU. HLAVNĚ TO ZELÍ NESLAĎTE. PANÍ 6Verunko6 PRAVDĚPODOBNĚ JSTE TO JEN NEDODĚLALA, TAKŽE TO NECHTE V TROUBĚ O 10 MINUT DÉLE. A RADA NA ZÁVĚR (ABY PANÍ JITŘENKA NĚMCOVÁ NEMĚLA KE*Y, ŽE JE MŮJ KOMENTÁŘ BEZ RAD) PŘIDÁVÁM PÓREK.

  • Irena * | 25. 9. 2007 11:13

    Díky za radu, tak já to teda ještě jednou vyzkouším. Člověk se uší celý život, i vařit :-)!

  • Anonym | 25. 9. 2007 10:14

    Mám zkušenost se zelňačkou, když jsem do ní dala vařit brambory. Ony se uvaří, ale jsou pořád jakoby neuvařené. Vařím je zvlášť od té doby a tady je dávám taky vařené. Někomu ty tvrdší brambory nevadí, ale my to rádi nemáme. Záleží na každém. Jana

  • Jana Tomčíková | 24. 9. 2007 20:50

    Ireno, tohle jídlo vařím už několik let a brambory jsou opravdu měkké.Podívejte se na 1. stránku komentářů, je tam vše popsáno.Hlavně ty brambory musíte nakrájet na tenko, jídlo připravuji téměř celou dobu zakryté a odkryji až na konci jen na pár minut.

  • Irena * | 24. 9. 2007 14:41

    Taky jsem dělala, a mám stejnou zkušenost jako 6Verunka6, brambory byla tvrdé. Jakto, že vy ostatní je máte měkké, nebo snad ne?

  • Kuchařka on-line | 17. 9. 2007 10:10

    Viz. Kuře "strejdy z Hlinska"

  • Marta Hajkova | 17. 9. 2007 10:07

    Nechapu kam zmizel recepr - kure na zeli strejdy z Hlinska - bylo to vyborne - nekdo to smazal? bylo to take v top receptech

  • 6Verunka 6 | 17. 9. 2007 08:37

    Je to dobré. Ale brambory s kyselým zelím se nemají rády, takže kuře se rozpadalo, ale brambory byly stále jakoby tvrdé. Takže příště bude dělat bez brambor.

  • radka xxxxx | 16. 9. 2007 19:18

    Dnes jsem varila,a muzu jen pochvalit,opravdu vyborny recept.Ta slanina byla opravdu vyborny napad a podlevala jsem jeste tmavym pivem.opravdu vynikajici

  • Michaela | 26. 8. 2007 19:52

    skutocne vyborne, velmi nam s manzelom chutilo:-)

  • Marie | 8. 6. 2007 14:28

    Bylo to výborně, jen jsem to trohu "odietnila" - bez slaniny a klobásy.Výborné, dávám 1*!Opět jídlo, teré se "dělá samo".

  • Hana | 8. 6. 2007 12:44

    Bylo to opravdu vynikající, rozhodně budu tento recept opakovat.

  • Pralev | 6. 5. 2007 12:59

    Udělali jsme to přesně podle receptu a bylo to úžasný, dávám 1*

  • pavlína Trunečkova | 21. 3. 2007 15:46

    Brambory nedávám, ale podleji ještě kuře černým pivem a je to vynikající!!Mohu doporučit

  • Anonym | 12. 2. 2007 21:00

    Kuře na zelí (na různý způsob) patří mezi oblíbené jídlo naší rodiny. Někdy ho dělám i s hlávkovým zelím bez brambor. Hlávkové zelí (asi středně velkou hlávku) nakrájím na nudličky, osolím, okmínuji a vařím 15 min. ve větším hrnci. Potom vodu ze zelí sliji a zelí přendám do vymazaného hlubšího pekáče. Zelí jemně posypu cukrem a zakapu citrónovou šťávou. Na zelí dám anglickou slaninku -nakrájenou na nudličky a orestovanou cibulku (s cibulkou nešetřím, dává zelíčku perfektní chuť- zelí s cibulkou vlastně pokryju). No a na závěr dám do pekáče naporcované kousky kuřátka, které předem posolím, okořením kořením na pečené kuře, popřípadě grilovacím kořením. Na kuře můžeme dát i kousky másla. Peču odkryté přesně 1 hodinu.Maximálně 1 hodinu a 10 minút.Kuře a hlávkové zelí pustí šťávu, proto se nemusí podlívat.Jako přílohu podávám knedle, které polévám orestovanou cibulkou.Kuře s hlávkovým zelím chutná hlavně menším dětem. (některé menší děti kysané zelí moc nechtěji).

  • Lenka | 30. 1. 2007 12:58

    Držela jsem se původního receptu, jen kuře jsem posypala hodně kořením "Pečené kuře" a výsledek vynikající!!!!!!! Dávám tomuto receptu za jedna!!!!!!!!!!

  • Hedvika | 10. 1. 2007 14:20

    Před lety jsme u jednoho člena rodiny museli držet rok jaterní dietu a paní doktorka mi poradila téměř stejný recept,samozřejmě bez klobásky a anglické.Jen na dno cibule,zelí ,pak brambory,sůl,kmín a navrch kuře s troškou gril.koření.No,ona ta dieta nebyla zas tak přísná.Trošku podlít vodou.Tuk ne.A od té doby všechny tyto kombinace se zelím máme moc rádi.Tak to je tip třeba i pro ty,co se zrovna vzpamatovávají z nějaké mononukleózy nebo podobných nepříjemností a rádi papají.I tak se tento recept dá použít.Ale s tou slaninkou a klobáskou....Mňam.

  • Tereza Jarčušková | 10. 1. 2007 07:01

    Robila som v sobotu a veľmi nám chutilo. Určite budem opakovať. Za 1.

  • Ivana Nedbalková | 9. 1. 2007 20:54

    Já přidávám ještě cibuli,žampiony a zalleji sladkou smetanou.Před dopečením posypu tvrdým sýrem.A má to u nás velký úspěch.

  • Alena | 27. 12. 2006 10:59

    Moc nám chutnalo, dělala jsem podle receptu bez úprav a určitě budu dělat častěji

  • Andra | 21. 11. 2006 12:26

    Myslím, že tie dva posledné (rovnaké) komentáre patria asi k inému receptu...Kurča som urobila. Hodnotím ho ako zaujímavú kombináciu, ale asi podľa komentárov som čakala viac.

  • Jana Tomečková | 11. 11. 2006 16:30

    Suroviny běžně dostupné i cenově a výsledek naprosto vynikající. Určitě to bude patřit ke zlatým receptům naší rodiny. Víc takových receptů.

  • Dita | 5. 11. 2006 16:56

    Držela jsem se přesně originálního receptu.Nikdo z rodiny s tím nebyl nadšeny.Vyhozené peníze.

  • Marcela K. | 4. 11. 2006 12:41

    Já kuře jemně nasolím, opaprikuji, přidám koření adžika, a taky jemně medu.Jako přílohu dělám halušky s anglickou, pakliže ji nedám na kuře.

  • zuzana mitačková | 3. 11. 2006 10:25

    ja to delam ale s bůčkem a ten nakájím na plátky a položím na zelí

  • Kacenka Chvojkova | 27. 10. 2006 15:01

    kure korenim "staroceskou veprovou" a zeli nejprve trosku podusim. Cela nase rodina to miluje.

  • kewin smith | 21. 10. 2006 20:21

    Nemnel jsem po ruce ostrou klobasu{HOT] tak jsem dal parek a podllil jsem ho "texas pete' HOT SAUCE , je to bomba a k tomu vino nebo pivo a pak jenom funet u tv,

  • Marie Zegzulková | 21. 10. 2006 17:43

    Kysané zelí vymačkané narovnám do pekáčku, okmínuji, trošku opepřím, na ně rozložím naporcované, osolené kuře, posypu grilovacím kořením a okolo kuřete naleji na zelí sladkou smetanu. Zmírní to kyselou chuť zelí. S bramborovm knedlíkem nebo brambory.

  • Martina Najbrtová | 21. 10. 2006 15:36

    velice vyborne. Olizovali jsme se az za usima:-)

  • Petra Brethová | 20. 10. 2006 14:39

    Toto jsem již také zkusila minulý týden a nemělo to chybu!Vynikající!

  • Lumír V | 19. 10. 2006 15:57

    Výtečné jídlo. Takové slavnostnější. Vizuální i chuťový dojem za jedna.

  • Vera G. | 19. 10. 2006 12:02

    Je to super, zkuste polévat kuře černým pivemběhem pečení a budete mít z toho dietní kachnu. Vynikající jsou k tomu hrnkové knedlíčky. Piva ne-dávejte moc, ať kuře nezhořkne, tak do 1/4 litru.

  • Hana Rožníčková | 18. 10. 2006 17:54

    Elo, díky za radu, jak jednoduché, to určitě vyzkouším, s tím pivem fakt bezva nápad.

  • ELA | 18. 10. 2006 13:54

    malá rada pro ty, kteří nemají rádi příliš kyselou chuť. Podlijte kuře při pečení černým pivem, pokrm bude mít trochu sladko-karamelový nádech

  • Jana Tomčíková | 18. 10. 2006 13:11

    Berčo,tak to je jako se vším-někdo rád kysané a někdo sterilované.Já tenhle recept dělám jen s kysaným zelím ( a že je někdy hodně kyselé) a nepřislazuji ani trošku.Jen malá rada-tu šťávu ze zelí tam nedávejte všechnu od začátku, nebylo by to ono, chce to podlévat po částech a dle potřeby.Ostatně myslím, že když pročtete všechny komentáře, tak se jídlo určitě podaří.

  • Hana Rožníčková | 18. 10. 2006 10:36

    Martino, u nás kysané zelí se také moc nemiluje.Takže buď bych ho přisladila nebo bych volila zelí sterilované ve sklenici. Já to právě tak dělám, toto jídlo je božské.

  • Berča | 18. 10. 2006 10:32

    Nemusí se zelí malinko přisladit? Já jen jestli není jídlo moc kyselé po upečení. Chtěla bych to zkusit.

  • Marcela Kraslová | 15. 10. 2006 12:25

    Nakupte, uvařte a zbaštěte !!! Super

  • Tomáš | 14. 10. 2006 15:16

    Bohužel nemam troubu, ale jen remosku a ta topi jen vikem, brambory byly spis dole a izolovane vrstvou zeli a kuretem, takze byly i po vic jak hodine syrove, ale stejnak jsem je snedl, sice trochu krupaly, ale bylo to jinak dobry :-)

  • Jana O. | 11. 10. 2006 11:46

    Tak jsem taky včera vyzkoušela. Bylo to hned pryč, nejvíce si pochvalovali všichni brambory se zelím a štávičku. Moc děkuji, přidávám k oblíbeným a dávám za 1*

  • Petr Miklošek | 9. 10. 2006 21:13

    Bylo to skvělé!!! Já jsem to zelí zahustil ještě troškou mouky před dopečením.

  • evca 7UP . | 5. 10. 2006 16:49

    mnam mnam uz to voni v troube... nedavno jsem delala a psala i komentar,ale dnes mi to opet neda a pisu, ze je to vynikajici.... uz se moc tesim az dorazi pritel a pustime se do toho, mam toho plnou misu a tak si pekne pochutname... ten kdo vaha, tak at nevaha a neboji se vyzkouset, jestli ma rad kyselejsi jidla tak si jeho chutove bunky urcite posmaknou...... davam 11111111111111

  • Danuše Bednářová | 30. 9. 2006 21:06

    V římském hrnci - dokonalé, skvělé.

  • Jana Tomčíková | 30. 9. 2006 18:42

    Omlouvám se, já jsem byla ten anonym, zapomněla jsem napsat, že pekáčky jsou samozřejmě plechové.

  • Anonym | 30. 9. 2006 18:15

    Ten římský hrnec je dobrý nápad. Příště určitě vyzkouším - určitě se ty chutě propojí ještě lépe.

  • Eva Mlýnská | 30. 9. 2006 16:22

    Tenhle mix chutí si nedovedu představit, ale když to všem chutná tak to vyzkouším. Zkusím to udělat v římském hrnci, nemá s tím někdo zkušenost?

  • Anonym | 30. 9. 2006 12:02

    Alenko, mám pekáčky po babičce, šla jsem je změřit a tady jsou míry:délka 31 cm,šířka 20 cm a výška 6 cm.Potřebuji dva, v jednom je jídlo a druhým to zakryji.

  • Alenka Aová | 30. 9. 2006 11:09

    Zdravím, jak velký používáte pekáček? Mně se to do toho skleněného vůbec nevešlo, asi jsem dala moc brambor, díky.

  • Veronika | 29. 9. 2006 23:00

    perfektni je to zalet jeste smetanou

  • Eva | 27. 9. 2006 14:04

    Podle zkušenosti, doporučuji na vrstvu zelí dát jestě vrstvu na kolečka nakrájené cibule. Všem nám to chutná.

  • Pavla | 26. 9. 2006 09:46

    Díky předchozím komentářům jsem se nechala zlákat tímto receptem a bohužel nás tato bašta moc nenadchla, ale pravdou je, co člověk, to jiná chuť:-)

  • Anonym | 25. 9. 2006 20:05

    Ale Jitko to už je úplně jiné jídlo.

  • Jitka | 25. 9. 2006 15:31

    Já toto jídlo dělám již delší dobu a místo klobásy tam dávám žampióny a naleju na to celé pivo. Brambory tam nedávám a vařím k tomu bramb.knedlíky

  • Alena Beranová | 23. 9. 2006 14:24

    Nemůžu jinak než chválit, chválit, chválit. Vynikajicí , krásně se propojila chuť všech surovin - prostě paráda

  • Danča | 17. 9. 2006 12:41

    6 stránek pochvaly - to se nedalo nevyzkoušet. A fakt mňamka a rychle hotová. I tchyně pochválila a to už je co říct.

  • Hanka | 10. 9. 2006 13:45

    Mňam to byla dobrota. Minimum nádobí ale maximum chuti. Díky za recept.

  • Jana Bláhová | 4. 9. 2006 12:27

    Straaaaaaaaašně dobré jídlo. Při přípravě doma ohrnovali nos, ale pak to začalo z trouby nebezpečně vonět a po upečení zmizelo rychlostí blesku. 1******

  • Jana Tomčíková | 1. 9. 2006 07:29

    Andulko, zkuste dělat spolu s bramborami, ty jsou totiž z toho to nejlepší!Vždycky je u nás o ně největší zájem.

  • Andulka | 31. 8. 2006 20:24

    V první řadě se musím omluvit, protoze jsem tomuto VYNIKAJICIMU jidlu dala desivym omylem za 5:-(((( kdyby to slo nejak spravit, ma 1 s milion hvezdickama. Opravdu vyborne, na zelíčko jsem nakrájela cibuli, delala bez brambor, zato s bramborovymi knedliky (me prvni uvarene jidlo:-) jenom kurčička se mi nevypekla, jak bych si představovala

  • evca 7UP . | 29. 8. 2006 16:01

    Tak tohle jidlo nema chybu... nechala jsem se zlakat po precteni komentaru a neodolala tomuto receptu.Uz drive neco podobneho delala moje mamca,takze jsem se do toho pustila a vysledek byl vynikajici, strasne moc nam to s pritelem chutnalo a olizovali jsme se az za usima... opravdu je to spica papanicko.... brzo moc brzo budu znova opakovat... diky za recept do sbirky :-)

  • Marcela | 28. 8. 2006 20:59

    Je to rychlé a výborné. Byla jsem pochválená, všem moc chutnalo, příště však nedám vůbec žádnou vodu ani ze zelí, budu péct zakryté kratší dobu a pak jen odkryté dopeču.

  • Lucka s Mírou | 26. 8. 2006 08:15

    Doporučuji anglickou slaninu předem orestovat s cibulkou. Pak naskládat hodně brambor a zelí - opravdu nešetřete. Výborný recept,ještě teď se olizujeme

  • Anna Škulavíková | 22. 8. 2006 10:51

    Jitce můžu poradit:1 saček kysaného zelí,1 hrnek ryže,2 hrnky vody,250gmletého masa,trochu soli, trochu vegety - všechno zamíchat,dat upéct. Nevím jestli je to ten správny recept, ale můžete to skúsit.

  • Anna | 15. 8. 2006 13:42

    Já jsem vymazala pekáč sádlem, dala 3 vrstvy syrových brambor prosypaných vegetou a drceným kmínem, na to kyselé zelí, nahrubo nakrájenou cibuli a česnek,na to kolečka ostřejší klobásy ,kuře naporcované na malé díly, posypané grilovacím kořením.Bez podlévání, přikryté pekla asi 1h20. Dávám 1. Vynikající

  • Danka | 14. 8. 2006 21:25

    Výborný. Mělo to jednu chybičku - nic nezbylo :-)Jasná 1*.

  • Hospodyňka | 14. 8. 2006 10:33

    Je to vynikající, takovou dobrotu jsem ani nečekala. Myslím, že v zájmu ušetření kalorií by ani nevadilo, kdyby vespodu chyběla ta anglická slanina. Ale chuťově je to bezvadné!

  • Jitka Suchánková | 13. 8. 2006 14:13

    Je to výborné, ale neznáte někdo obdobu tohoto jídla s rýží? A asi s mletým masem, to nevím přesně. Kdysi jsem o tomhle jídle slyšela, ale bohužel neznám recept. Poradí mi někdo?

  • Lumír Kvita | 13. 8. 2006 08:57

    Já dělávám kuře na zelí a to je recept, který ten můj obohacuje, musím ho tedy vyzkoušet. Už se těším!

  • Martina Veselá | 10. 8. 2006 13:01

    Přesně jak píše Jana, já to popsala nepřesně

  • Jana Tomčíková | 10. 8. 2006 11:23

    Pokud počtete všechny komentáře, lehce najdete odpověď.Já osobně dávám 3-4 vrsty brambor, na to 1 vrstvu zelí a pak kuře.

  • Martina Veselá | 10. 8. 2006 11:20

    Jen jedna vrstva - brambory, zelí, kuře. A ať vám chutná.

  • Kačka Tomsová | 10. 8. 2006 11:14

    Dotaz....mám všechny ingredience vrstvit? Nebo udělám jen první vrstvu? Díky

  • Elisabeth | 9. 8. 2006 04:22

    moc moc dekuji za tento super nápad, bylo to rychle a vynikajici, vsem vrele doporucuji

  • Lucka | 4. 8. 2006 19:50

    Tak to mi jsme si pochutnali a moc. Dělala jsem z kuřecích čtvrtek a bylo to straaašne dobrý.

  • Iveta H. | 4. 8. 2006 14:26

    Recept mě lákal,uvařila jsem,snědli jsme ,ale nepochutnali jsme si.Už ho nebudu opakovat.Dávám za tři.

  • Pavel Slabý | 1. 8. 2006 14:18

    Jídlo dle tohoto receptu bylo opravdu vynikající.

  • Alena Kočová | 28. 7. 2006 16:37

    Výborné jídlo s minimem nádobí. Příště dám hromadu brambor, protože ty jsou úplně luxusní.

  • Jana Smidova | 26. 7. 2006 17:58

    vynikajici, manzel se olizoval!!Mam rada recepty z jednoho pekace, mene nadobi!!Jana

  • Lucie Hirtova | 16. 7. 2006 12:45

    vyborne, diky za recept. Urcite udelam znovu! :-)

  • Hana Lorencová | 15. 7. 2006 12:37

    Vyzkoušela jsem, připadá mi, že zelí je moc, anglická slanina naspodu se neopeče. Bylo to dobré, ale očekávala jsem víc.

  • Jana Tomčíková | 15. 7. 2006 08:43

    Paní Martino, snad Vám spraví náladu hromada pochvalných komentářů, pokud někdo dal za pět, obávám se, že recept vůbec nevyzkoušel, anebo se jídlo opravdu nepovedlo.Tento recept vařím již několik let a s úspěchem jsem jej předala několika známým, v jejichž jídelníčku se zabydlel také natrvalo, to je přece největší ocenění.

  • Marcela Šepsová | 15. 7. 2006 08:21

    Dělávám hodně často, manžel to má rád. Někdy dělám tento recept také s vřetenama, nebo s těstovinovou rýží. Dávám 1*

  • Jaroslava | 14. 7. 2006 10:29

    Dávám jednoznačně jedničku, je to rychlé a velmi dobré. Určitě to budu zařazovat do jídelníčku své rodiny častěji. Jajulda

  • Martina Veselá | 13. 7. 2006 16:30

    Děkuji nějakému "dobrákovi" za udělení pětky. Koukám, že zase někomu vadí, jak vypadá top 10. Škoda, že jste nenapsal(a) komentář.

  • Květoslava B. | 10. 7. 2006 22:21

    Byla to mňamina, jen jsem měla hodně tučné kuře, tak mi to plavalo v tuku.Ale dávám 1.Nejvíc potěší, že není téměř žádné nádobí, jenom destička, nůž a pekáč.

  • Mirka G. | 9. 7. 2006 23:28

    Bolo to výborné, aj keď som nedala klobásu a pod kyslú kapustu na slaninku som dala na kolieska nakrájané 2 veľké cibule

  • Jana Niebrojová | 5. 7. 2006 21:52

    U nás doma pečeme kuře se zelím pak ale smícháme zelí s těstovinami například s vřetenami

  • Jana M. | 3. 7. 2006 17:17

    Dělala jsem to včera a celá rodina chválila.Úžasná vůně a ještě lepší chuť.Dávám 1*.Určitě to budu dělat často,manžel prohlásil,že by to mohl mít i bez toho kuřete.

  • JohnyX | 3. 7. 2006 14:59

    Výborné je k tomu kuřeti i červené zelí, to je dobrotka. Já k tomu dělám bramborové knedlíky a je to taky skvělé.

  • Barbora Novotná | 2. 7. 2006 22:18

    Měli jsme dneska k obědu a určitě za 1*. Moc nám chutnalo - určitě to bude patřit k našim oblíbeným receptům.

  • Iveta | 2. 7. 2006 20:42

    Neodolala jsem a vyzkoušela.Recept je jednoduchý a rychlý,nicméně jsme si nepochutnali.Dávám 3.

  • Zdeňka | 2. 7. 2006 20:12

    Pekla jsem včera k obědu s novými brambory a ostrou dračí klobásou,která dala šťávě vynikající chuť.Bylo to výborné,dávám 1.

  • Ála | 2. 7. 2006 12:50

    Toto jídlo je opravdu výborné! Jelikož jsem neměla slaninu, tak jsem pouze dno pekáče vymazala sádlem a rozhodně můžu doporučit! Určitě tento pokrm bude chutnat všem, co mají rádi tradiční českou kuchyni. A nejen těm :-)

  • Jarka | 1. 7. 2006 09:09

    Výborný recept, děláme to bez klobásky, ale toto nemá chybu -super pošušňáníčko !!!! Doporučuji všem.

  • Lucie Kadera | 29. 6. 2006 07:43

    Vcera jsem to uvarila a bylo to opravdu vyborne.Jenom jsem na kazdy kousek kurete dala jeste orisek masla.

  • Dana | 10. 6. 2006 15:47

    Dnes jsem vařila oběd a tento recept jsem udělala z menší dávky jen tak, abych věděla jaké to bude a zda-li by to rodina jedla. Nakonec to dopadlo tak, že kromě dcery jsme snědli kuře a původní oběd zůstane na večeři. Nejdřív jim smrdělo zelí, pak ale zavoněly brambory, klobáska, kuřátko, slaninka a chlapi chodili jak mlsní kocouři. Jednoduché a výborné jídlo.

  • Klára | 30. 5. 2006 14:33

    Výborné, výborné, výborné. Hlavně ty brambory nemají chybu.

  • Zdena z JM | 5. 5. 2006 06:49

    Výborný recept,nejlepší jsou brambory,které krásně nasáknou všechny chutě.Dávám 1.

  • Anonym | 30. 4. 2006 15:42

    Měli jsme dneska k obědu a nemělo to chybu. Brambory pochytily všechny chutě - mohli jsme se utlouct. Už mám v oblíbených

  • Zdena z JM | 12. 4. 2006 10:04

    Toto jídlo máme moc rádi,dělám ho však bez brambor s bramborovými knedlíky.Vyzkouším i tuto variantu.Bude to určitě dobré a trochu změna.Recepty s kysaným zelím milujeme.

  • Jana Nováková | 11. 4. 2006 17:21

    Také dělám. Moc dobré. Dávám za 1

  • Martina Veselá | 11. 4. 2006 17:18

    Také jsem to zkoušela se šlehačkou. Ale to už je o něčem jiném. Už nám to tolik nechutnalo. Můžeme se totiž celá rodina utlouct hlavně po těch bramborách.

  • beba | 11. 4. 2006 10:58

    Zabudla som dodať, že to všetko ešte zalejem šľahačkou a tak upečiem. Je to fakt super.

  • beba | 11. 4. 2006 10:26

    Robím podobný recpt, len mäso najskôr prudko opražím na oleji a poukladám na predvarenú kapustu. Kúsky kuraťa potriem roztlačeným cesnakom a na pekáči posypem šampiňónami orestovanými so slaninou (dám aj na kapustu). Keď som to robila prvý krát zemiaky sa mi nechceli upiecť , teraz si ich vždy predvarím a je to super.

  • Anonym | 11. 4. 2006 10:12

    Jasně, že se udělají - nebojte se toho. Jen je nakrájejte na menší kousky než na normální vaření.

  • Jana Tomčíková | 11. 4. 2006 10:09

    Fakt se udělají, mám jídlo zrovna v troubě.Peču v pekáčku zakryté asi 1 a 1/4 h na 220 stupnu.Pak nechám chvíli odkryté, aby se vypekla kůžička.Pekáč vymastím,dám brambory na kolečka(nakrájet na sílu asi 3 mm, ne šiřší!),asi 3 vrstvy,každou vrstvu posoílm a posypu vegetou a drceným kmínem. Zasypu cibulí a česnekem, dám vrstvu zelí a nahoru okořeněná kuřecí stehna(sůl, gril.koření,drc.kmín, tenký kousíček másla).Nálevem podlévám až chvíli po zapečení(asi 1/4 h) a dál dle potřeby.Nejlepší jsou z toho ty brambory.

  • Kamil Krybus | 11. 4. 2006 09:29

    Holky, ty brambory se fakt udělají. Já vím, že třeba v zelňačce se brambory vaří zvlášť, protože by se jinak neuvaříly - jsou tuhé. Poučte nezkušeného. Díky

  • Jana Tomčíková | 11. 4. 2006 08:44

    Dnes budu kuře na zelí zrovna vařit.Tenhle recept dělám podobně, jen vynechávám anglickou a klobásku, brambory krájím na kolečka a ne na kostky, mohu potvrdit, že je opravdu výborný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Grilovací koření Klobása Kmín Kuřecí maso Kysané zelí Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Božský koláč

Božský koláč

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

61
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
59
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
59
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
51
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
49
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Kuře na zelí zase jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact