Na pekáči zpěníme cibulku, do rozpáleného oleje s cibulkou dáme kuřecí čtvrtky (nebo šestinky) zasypeme kari (může být i trochu grilu), zasmažíme a nasypeme na nudličky nasekané zelí tak, aby se maso alespoň schovalo. Trochu podlijeme a v otevřené pečeme v troubě. Ke konci přídáme bylinky a podléváme vodou. Pečeme, dokud se jídlo jakoby nevypeče.
2
TIP: výborné je to celé dělat na zahradním grilu přímo na ohni a jak to chytí vůni kouře, tak je to ještě lepší. Můžete i jinak nakombinovat koření nebo použít i jiné maso.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|11. 4. 2006 20:11
Kuře na zelí dělám tak,že do suchého pekáče nasypu sterilované zelí bez nálevu,ale nijak ho neždímám.Na zelí dám plátky anglické slaniny,na jedno kuře asi 10 dkg.Na slaninu pokladu plátky cibule,množství asi 2 velké cibule.Na cibule položím porce kuřete,předem opečené na pánvi s grilovacím kořením.Nesolím,koření bývá slané dost.Kuře zbavím přebytečné kůže ještě před opékáním,pokud nechcete,aby vám po upečení zelí plavalo v tuku.To se mi stalo,když jsem místo porcí kuřete dala na zelí 8 stehen.Jinak zelí sypejte opravdu do suchého pekáče,nic se nepřipálí,nepodlévejte.Péct můžete podle velikosti masa,asi hodinku.Výborné.
tillinka
|23. 11. 2005 12:59
Ahoj nikdy jsem to nedělala, ale slyšela jsem, že prý to je výborné, ale v kuchařce jsem to nenašla:-( Takže děkuji moc za návod, budu to dělat na kysaném zelí, pak dám vědět jak to dopadlo:-)
Alojs Ježek
|14. 6. 2005 22:45
Taky dělám na kyselém zelí :o)
Anonym
|14. 6. 2005 13:48
Znám dělám-výborné.
berča
|14. 6. 2005 09:03
Já toto kuře dělám na kyselém zelí a podlévám smetanou. Zelí pak musím trochu přisladit - podle kyselosti. Ale je výborné. Zkusím i tento recept.
Alena D.
|13. 6. 2005 19:43
Moje segra to dela podobne, akorad da nejdriv zeli, pak kure, lehce posypane grilovacim korenim, lehce to podleje a pece v troube. Nejdriv se mi nechtelo verit, ze by ne-sladkokysele zeli mohlo byt dobre, ale je to fakt zuzo bajo. Davam receptu i tady jednicku a povzbuzuju vsechny vyzkouset!
Petr Kazik
|13. 6. 2005 15:48
rad bych to zkusil na grilu, ale tam mi to s tim zelim a podlevanim neni moc jasne, jak to delas?