Kuře na zelí dělám tak,že do suchého pekáče nasypu sterilované zelí bez nálevu,ale nijak ho neždímám.Na zelí dám plátky anglické slaniny,na jedno kuře asi 10 dkg.Na slaninu pokladu plátky cibule,množství asi 2 velké cibule.Na cibule položím porce kuřete,předem opečené na pánvi s grilovacím kořením.Nesolím,koření bývá slané dost.Kuře zbavím přebytečné kůže ještě před opékáním,pokud nechcete,aby vám po upečení zelí plavalo v tuku.To se mi stalo,když jsem místo porcí kuřete dala na zelí 8 stehen.Jinak zelí sypejte opravdu do suchého pekáče,nic se nepřipálí,nepodlévejte.Péct můžete podle velikosti masa,asi hodinku.Výborné.
Ahoj nikdy jsem to nedělala, ale slyšela jsem, že prý to je výborné, ale v kuchařce jsem to nenašla:-( Takže děkuji moc za návod, budu to dělat na kysaném zelí, pak dám vědět jak to dopadlo:-)
Taky dělám na kyselém zelí :o)
Znám dělám-výborné.
Já toto kuře dělám na kyselém zelí a podlévám smetanou. Zelí pak musím trochu přisladit - podle kyselosti. Ale je výborné. Zkusím i tento recept.
Moje segra to dela podobne, akorad da nejdriv zeli, pak kure, lehce posypane grilovacim korenim, lehce to podleje a pece v troube. Nejdriv se mi nechtelo verit, ze by ne-sladkokysele zeli mohlo byt dobre, ale je to fakt zuzo bajo. Davam receptu i tady jednicku a povzbuzuju vsechny vyzkouset!
rad bych to zkusil na grilu, ale tam mi to s tim zelim a podlevanim neni moc jasne, jak to delas?
To nemusí být špatné - hezky se to i čte