Kuřecí prsa opláchneme, nakrájíme na nudličky a naložíme do oleje s pepřovým kořením, poté osmažíme na hluboké pánvi.
2
Z pánve sundáme a na zbytek oleje vložíme na kolečka nakrájený pórek a žampiony pokrájené na kousky. Chvíli smažíme a přidáme slaninu nakrájenou na plátky, ochutíme chilli. Ve chvíli, kdy je slanina dozlatova, přidáme kuře a prohřejeme. Na talíři posypeme bazalkou.
3
Podle směru útěku kuřete jako přílohu podáváme buď rýži (kuře běží přes Čínu) nebo Americké brambory (jedná se o západní kuře s preferencí USA).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
JANA ŠKORNIKOVÁ
|6. 6. 2010 17:45
vypadá to výborně ale není zde napsané jaké množství potravin asi přibližně.
Sylva Karešová
|30. 3. 2008 03:50
:-D a když kuřátko podáte s chlebem pide, bude asi utíkat přes arabské země :-D Nebo s haluškami, pak půjde přes Slovensko.. :-DTo je hezký recept :-DJinak škoda, že já slaninu a žampiony nejím. Pórek u mne zrovna oblíbeným také není... Ale jinak pepře, chilli, kuře... to jo, to ráda mám. :-)
Lenka walová
|29. 3. 2008 17:44
Bylo to moc dobré. Děkuji.
Matouš Roneš
|3. 12. 2007 12:58
akorat teda nechapu jak tam muzete dat chilly a zaroven bazalku , to je skoro hrich
Anička.H
|2. 6. 2006 10:56
Zdravím kolegyně"kuchařky nadšenkyně" Tento recept mě velice pobavil a rodinu též, takže určitě zkusím.První zkouška bude u budoucí tchyně, pač neumi vařit :o)
Eva
|30. 1. 2006 16:40
Samozrejme je mozne zalit i smetanou, fantazii se meze nekladou. K ryzi je mozne udelat i sos, i kdyz ja to mam radsi bez. Muzete maso trochu podlit, omacka se udela.
Pavlinka
|5. 1. 2006 22:49
Recept vypada velice lakave,bylo by dobre,cele zalit smetanou?K ryzi mi chybí sos nebo omacka.Dekuji za odpoved.
squirrel
|22. 12. 2005 07:41
Hmmm, Evíku, je vidět, že umíš! Kuřátko všech světových stran, určitě zkusím.
Eva
|21. 12. 2005 09:56
Peprove koreni pouzivam od Kotanyi. Je to smes hrube drceneho zeleneho, bileho a cerneho pepre. Ale pro ochuceni muzete pouzit, co mate rada :-)
Anonym
|7. 12. 2005 13:48
peprove koreni je neco jineho nez pepr?diky
Kuchařka on-line
|3. 12. 2005 13:04
Rychlé, jednoduché, voňavoučké, vynikající! Jednička s hvězdičkou :)
Tereza Jarčušková
|2. 12. 2005 15:24
Ak ako prílohu podáte slivovicu, určite pobeží cez Slovensko. Ale vážne, vyzerá to veľmi dobre, podľa ingrediencií dávam 1.