• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři III.
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na talíři III.

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na talíři III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 0,50
      ks máslo
    • paprika
    • česnek
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře očistíme, potřeme solí smíchanou s paprikou a prolisovaným česnekem, pokmínujeme a vložíme na talíř (nejlépe ten starý babiččin). Poklademe plátky másla a upečeme v troubě. Nejjednodušší recept na kuře, který znám - zvládne ho i naprostý začátečník.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Brambory na paprice III.

Brambory na paprice III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 19. 6. 2007 13:19

    A chuťově rozdíl mezi kuřetem na talíři a v soli? U toho v soli v podstatě chybí jen ta šťávička, jestli to dobře chápu, když jsou obě jako grilované. Mám nachystané kuře a ne a ne se rozhodnout a pořád dokola čtu komentáře. Jana

  • Di | 30. 5. 2006 09:33

    To máte pravdu, je jen jednen problém - zaprskaná trouba. Ale na tu pomůže hadr namočený v octu a umýtř ještě zatepla!

  • Jana Kutačová | 30. 5. 2006 08:01

    Di,určitě zkusím jen posolit.Kuře mi chutná snad na všechny způsoby a tato úprava je navíc dietní fofrovka..:o)

  • Di | 30. 5. 2006 07:05

    To už beru, Jano, jinak by to asi omastek tekl z talíře ven vzhledem ke šťávě, která se vypeče. Pokud peču kuřecí čtvrtky normálně v pekáčku, také na ně většinou dám kousek másla. Až budete mít chuť na změnu, zkuste někdy kuře na talíři opravdu beze všeho jen se solí, také to stojí za to.

  • Jana Kutačová | 29. 5. 2006 20:33

    Di,ještě jednou chci jen připomenout,že toho másla je v ingred. napsáno trochu více,ale opravdu dávám třeba jen tři plátky.Je to dietní a moc chutné..:o)

  • Di | 29. 5. 2006 10:14

    Toho másla je opravdu moc a je naprosto zbytečné. Kuře je dost mastné, tuk s vodou se vypeče do talíře a potom ho vzniklou šťávou můžete potřít. I já peču kuře místo na talíři na skleněném víku a posypu ho někdy kořením jako paní Jindra, ale vodou už nepodlévám. Je super jako grilované.

  • Eva Č. | 29. 5. 2006 09:41

    Paní Jaroslava Oum. - to jsem si vůbec neuvědomila, díky za upozornění :o) Jindy jsem klikala a tady jsem nějak zapomněla.

  • Jana Kutačová | 25. 5. 2006 16:47

    Občas dám na kuřátko proužky domácího uzeného špeku a kuře krásně natáhne vůni uzeného..o))

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 12:05

    Pro Evu Č. a ostatní hodnotitele: na tu jedničku u hodnocení musíte kliknout a být zároveň přihlášeni:-))) Jen napsat 1****** NESTAČÍ.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 12:03

    Pro Janu Ponáhlou: recepty, které znám, je mi divné hodnotit. Raději ohodnotím pro mne neznámý recept, který zkusím poprvé:-)

  • Eva Č. | 25. 5. 2006 10:55

    Paní Jana ponáhlá má pravdu, zapomněla jsem hodnotit, takže 1***** :o)Zdena z JM - tohle kuře je prostě jiné a fakt moc dobré, různě sypu bylinkami, kuře prostě snese snad všechno :o)Jo a peču ho na takovém dlouhém šišatém ze sady a dělám ho rozpůlené

  • Jana Kutačová | 20. 5. 2006 10:38

    Paní Zdenko,opravdu je v tom rozdíl,jestli ho pečete na talíři nebo v pekáčku,ale proč to tak je,Vám přesně nepovím,je v tom asi nějaká gastron. alchymie..:o))

  • Jindra | 19. 5. 2006 20:56

    Já tuhle úpravu kuřete mám také nejraději. Máslo nedávám, jen smíchám lžičku soli, papriky a trochu pálivé papriky - to už je na chuti každého - potřu směsí kuře na povrchu i uvnitř, podliji trochou vody a peču na víku od pekáče z varného skla. Je to vážně vynikající!

  • Ilona hanušová | 19. 5. 2006 11:40

    Ta sůl se potom vyhodí. On do ní nateče přebytečný tuk a z toho tuku se solí se udělá taková tvrdá krusta, která jde lehce vyklepnout z pekáčku a vyhodit. Některé sypké části jde nejspíš znovu použít, ale při finanční nenáročnosti soli to nedělám a vyhazuji.

  • Zdena z JM | 19. 5. 2006 10:46

    Díky za odpověď.Tak to musím vyzkoušet.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 5. 2006 10:35

    Zdeno, ačkoli se to zdá být nelogické, má kuře z talíře trochu jinou chuť. V pekáčku je víc ponořené, tady se opravdu krásně opeče ze všech stran jako na grilu:-))

  • Zdena z JM | 19. 5. 2006 09:52

    Nějak tenhle recept nechápu.Proč péct kuře na talíři a ne v pekáči.Vždyť v tom nemůže být rozdíl.Nebo se snad mýlím?

  • jana ponáhlá | 19. 5. 2006 09:34

    Každý píše jak tento recept zná, ať s máslem nebo bez másla, ale nehodnotí. Znám jej také (dělám si jej jako dietku) a hodnotím jej 1 s hvězdičkou!

  • Jana Kutačová | 18. 5. 2006 17:54

    Valeri,nejlepší talíř na pečení je takový ten tlustý porcelánový po babičce.Peču na něm to kuře už hodně dlouho a zdá se mi,že i ten talíř voní po kuřátku,když ho jen vytáhnu z police.:o)

  • Lenka S | 18. 5. 2006 17:34

    A co potom s tou solí? Dá se ještě na něco využít nebo se vyhodí?

  • Ilona Hanušová | 18. 5. 2006 15:26

    Nejlepší kuře bez tuku, je kuře na soli. To jistě znáte. Koupí se kilovka soli, nasype do pekáče a na tu sůl se položí mírně osolené kuřátko a peče se hodinu. Sůl slouží jako nosič tepla. Kuře není přesolené- žádný strach, naopak je výborné, šťavnaté a dietní!

  • Jana Kutačová | 18. 5. 2006 15:00

    Máte pravdu,já tam taky nedávám půlku másla,ale jen 3 tenké plátky na povrch kuřátka,šťáva je potom taková jemnější,ale opravdu tam to máslo nemusí být..:o)

  • Valerie | 18. 5. 2006 14:37

    A ten talíř v troubě nepraskne? Díky Val.

  • beba | 18. 5. 2006 12:30

    V nedeľu som robila úplne bez masla, len posolené. Robievam ho tak roky a skutočne je najlepšie.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 5. 2006 11:21

    Taky ho peču bez másla a je lepší než grilované:-))

  • Eva Č. | 18. 5. 2006 10:52

    1/2 másla v receptu je zbytečné, nedávám vůbec tuk a kuře si pustí tuku svého dost, jinak kuře na talíři ve výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kmín Kuřecí maso Máslo Paprika Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

73
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Palačinka z trouby s…
71
Zimní minestrone
Zimní minestrone
66
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami
Čokoládová roláda s…
63
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
58
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží

Zajímavé články

Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo se objeví ve správný čas na správném místě a koho čeká hádka s partnerem?

Horoskop na další týden: Kdo se objeví ve správný čas na správném místě a koho čeká hádka s partnerem?

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Uznávaný operní pěvec Milan Sulej (49) prožívá rodinné peklo: Pronásleduje ho matka! Jako miminko ho odkopla

Uznávaný operní pěvec Milan Sulej (49) prožívá rodinné peklo: Pronásleduje ho matka! Jako miminko ho odkopla

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se objeví ve správný čas na správném místě a koho čeká hádka s partnerem?

Horoskop na další týden: Kdo se objeví ve správný čas na správném místě a koho čeká hádka s partnerem?

  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact