• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři III.
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na talíři III.

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na talíři III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 0,50
      ks máslo
    • paprika
    • česnek
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře očistíme, potřeme solí smíchanou s paprikou a prolisovaným česnekem, pokmínujeme a vložíme na talíř (nejlépe ten starý babiččin). Poklademe plátky másla a upečeme v troubě. Nejjednodušší recept na kuře, který znám - zvládne ho i naprostý začátečník.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory na paprice III.

Brambory na paprice III.

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 19. 6. 2007 13:19

    A chuťově rozdíl mezi kuřetem na talíři a v soli? U toho v soli v podstatě chybí jen ta šťávička, jestli to dobře chápu, když jsou obě jako grilované. Mám nachystané kuře a ne a ne se rozhodnout a pořád dokola čtu komentáře. Jana

  • Di | 30. 5. 2006 09:33

    To máte pravdu, je jen jednen problém - zaprskaná trouba. Ale na tu pomůže hadr namočený v octu a umýtř ještě zatepla!

  • Jana Kutačová | 30. 5. 2006 08:01

    Di,určitě zkusím jen posolit.Kuře mi chutná snad na všechny způsoby a tato úprava je navíc dietní fofrovka..:o)

  • Di | 30. 5. 2006 07:05

    To už beru, Jano, jinak by to asi omastek tekl z talíře ven vzhledem ke šťávě, která se vypeče. Pokud peču kuřecí čtvrtky normálně v pekáčku, také na ně většinou dám kousek másla. Až budete mít chuť na změnu, zkuste někdy kuře na talíři opravdu beze všeho jen se solí, také to stojí za to.

  • Jana Kutačová | 29. 5. 2006 20:33

    Di,ještě jednou chci jen připomenout,že toho másla je v ingred. napsáno trochu více,ale opravdu dávám třeba jen tři plátky.Je to dietní a moc chutné..:o)

  • Di | 29. 5. 2006 10:14

    Toho másla je opravdu moc a je naprosto zbytečné. Kuře je dost mastné, tuk s vodou se vypeče do talíře a potom ho vzniklou šťávou můžete potřít. I já peču kuře místo na talíři na skleněném víku a posypu ho někdy kořením jako paní Jindra, ale vodou už nepodlévám. Je super jako grilované.

  • Eva Č. | 29. 5. 2006 09:41

    Paní Jaroslava Oum. - to jsem si vůbec neuvědomila, díky za upozornění :o) Jindy jsem klikala a tady jsem nějak zapomněla.

  • Jana Kutačová | 25. 5. 2006 16:47

    Občas dám na kuřátko proužky domácího uzeného špeku a kuře krásně natáhne vůni uzeného..o))

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 12:05

    Pro Evu Č. a ostatní hodnotitele: na tu jedničku u hodnocení musíte kliknout a být zároveň přihlášeni:-))) Jen napsat 1****** NESTAČÍ.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 12:03

    Pro Janu Ponáhlou: recepty, které znám, je mi divné hodnotit. Raději ohodnotím pro mne neznámý recept, který zkusím poprvé:-)

  • Eva Č. | 25. 5. 2006 10:55

    Paní Jana ponáhlá má pravdu, zapomněla jsem hodnotit, takže 1***** :o)Zdena z JM - tohle kuře je prostě jiné a fakt moc dobré, různě sypu bylinkami, kuře prostě snese snad všechno :o)Jo a peču ho na takovém dlouhém šišatém ze sady a dělám ho rozpůlené

  • Jana Kutačová | 20. 5. 2006 10:38

    Paní Zdenko,opravdu je v tom rozdíl,jestli ho pečete na talíři nebo v pekáčku,ale proč to tak je,Vám přesně nepovím,je v tom asi nějaká gastron. alchymie..:o))

  • Jindra | 19. 5. 2006 20:56

    Já tuhle úpravu kuřete mám také nejraději. Máslo nedávám, jen smíchám lžičku soli, papriky a trochu pálivé papriky - to už je na chuti každého - potřu směsí kuře na povrchu i uvnitř, podliji trochou vody a peču na víku od pekáče z varného skla. Je to vážně vynikající!

  • Ilona hanušová | 19. 5. 2006 11:40

    Ta sůl se potom vyhodí. On do ní nateče přebytečný tuk a z toho tuku se solí se udělá taková tvrdá krusta, která jde lehce vyklepnout z pekáčku a vyhodit. Některé sypké části jde nejspíš znovu použít, ale při finanční nenáročnosti soli to nedělám a vyhazuji.

  • Zdena z JM | 19. 5. 2006 10:46

    Díky za odpověď.Tak to musím vyzkoušet.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 5. 2006 10:35

    Zdeno, ačkoli se to zdá být nelogické, má kuře z talíře trochu jinou chuť. V pekáčku je víc ponořené, tady se opravdu krásně opeče ze všech stran jako na grilu:-))

  • Zdena z JM | 19. 5. 2006 09:52

    Nějak tenhle recept nechápu.Proč péct kuře na talíři a ne v pekáči.Vždyť v tom nemůže být rozdíl.Nebo se snad mýlím?

  • jana ponáhlá | 19. 5. 2006 09:34

    Každý píše jak tento recept zná, ať s máslem nebo bez másla, ale nehodnotí. Znám jej také (dělám si jej jako dietku) a hodnotím jej 1 s hvězdičkou!

  • Jana Kutačová | 18. 5. 2006 17:54

    Valeri,nejlepší talíř na pečení je takový ten tlustý porcelánový po babičce.Peču na něm to kuře už hodně dlouho a zdá se mi,že i ten talíř voní po kuřátku,když ho jen vytáhnu z police.:o)

  • Lenka S | 18. 5. 2006 17:34

    A co potom s tou solí? Dá se ještě na něco využít nebo se vyhodí?

  • Ilona Hanušová | 18. 5. 2006 15:26

    Nejlepší kuře bez tuku, je kuře na soli. To jistě znáte. Koupí se kilovka soli, nasype do pekáče a na tu sůl se položí mírně osolené kuřátko a peče se hodinu. Sůl slouží jako nosič tepla. Kuře není přesolené- žádný strach, naopak je výborné, šťavnaté a dietní!

  • Jana Kutačová | 18. 5. 2006 15:00

    Máte pravdu,já tam taky nedávám půlku másla,ale jen 3 tenké plátky na povrch kuřátka,šťáva je potom taková jemnější,ale opravdu tam to máslo nemusí být..:o)

  • Valerie | 18. 5. 2006 14:37

    A ten talíř v troubě nepraskne? Díky Val.

  • beba | 18. 5. 2006 12:30

    V nedeľu som robila úplne bez masla, len posolené. Robievam ho tak roky a skutočne je najlepšie.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 5. 2006 11:21

    Taky ho peču bez másla a je lepší než grilované:-))

  • Eva Č. | 18. 5. 2006 10:52

    1/2 másla v receptu je zbytečné, nedávám vůbec tuk a kuře si pustí tuku svého dost, jinak kuře na talíři ve výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kmín Kuřecí maso Máslo Paprika Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Banánový dortík

Banánový dortík

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Medové trubičky

Medové trubičky

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

135
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
84
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
84
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
79
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
76
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact