• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři III.
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na talíři III.

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na talíři III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 0,50
      ks máslo
    • paprika
    • česnek
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře očistíme, potřeme solí smíchanou s paprikou a prolisovaným česnekem, pokmínujeme a vložíme na talíř (nejlépe ten starý babiččin). Poklademe plátky másla a upečeme v troubě. Nejjednodušší recept na kuře, který znám - zvládne ho i naprostý začátečník.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory na paprice III.

Brambory na paprice III.

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

Cheesecake III.

Cheesecake III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 19. 6. 2007 13:19

    A chuťově rozdíl mezi kuřetem na talíři a v soli? U toho v soli v podstatě chybí jen ta šťávička, jestli to dobře chápu, když jsou obě jako grilované. Mám nachystané kuře a ne a ne se rozhodnout a pořád dokola čtu komentáře. Jana

  • Di | 30. 5. 2006 09:33

    To máte pravdu, je jen jednen problém - zaprskaná trouba. Ale na tu pomůže hadr namočený v octu a umýtř ještě zatepla!

  • Jana Kutačová | 30. 5. 2006 08:01

    Di,určitě zkusím jen posolit.Kuře mi chutná snad na všechny způsoby a tato úprava je navíc dietní fofrovka..:o)

  • Di | 30. 5. 2006 07:05

    To už beru, Jano, jinak by to asi omastek tekl z talíře ven vzhledem ke šťávě, která se vypeče. Pokud peču kuřecí čtvrtky normálně v pekáčku, také na ně většinou dám kousek másla. Až budete mít chuť na změnu, zkuste někdy kuře na talíři opravdu beze všeho jen se solí, také to stojí za to.

  • Jana Kutačová | 29. 5. 2006 20:33

    Di,ještě jednou chci jen připomenout,že toho másla je v ingred. napsáno trochu více,ale opravdu dávám třeba jen tři plátky.Je to dietní a moc chutné..:o)

  • Di | 29. 5. 2006 10:14

    Toho másla je opravdu moc a je naprosto zbytečné. Kuře je dost mastné, tuk s vodou se vypeče do talíře a potom ho vzniklou šťávou můžete potřít. I já peču kuře místo na talíři na skleněném víku a posypu ho někdy kořením jako paní Jindra, ale vodou už nepodlévám. Je super jako grilované.

  • Eva Č. | 29. 5. 2006 09:41

    Paní Jaroslava Oum. - to jsem si vůbec neuvědomila, díky za upozornění :o) Jindy jsem klikala a tady jsem nějak zapomněla.

  • Jana Kutačová | 25. 5. 2006 16:47

    Občas dám na kuřátko proužky domácího uzeného špeku a kuře krásně natáhne vůni uzeného..o))

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 12:05

    Pro Evu Č. a ostatní hodnotitele: na tu jedničku u hodnocení musíte kliknout a být zároveň přihlášeni:-))) Jen napsat 1****** NESTAČÍ.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 12:03

    Pro Janu Ponáhlou: recepty, které znám, je mi divné hodnotit. Raději ohodnotím pro mne neznámý recept, který zkusím poprvé:-)

  • Eva Č. | 25. 5. 2006 10:55

    Paní Jana ponáhlá má pravdu, zapomněla jsem hodnotit, takže 1***** :o)Zdena z JM - tohle kuře je prostě jiné a fakt moc dobré, různě sypu bylinkami, kuře prostě snese snad všechno :o)Jo a peču ho na takovém dlouhém šišatém ze sady a dělám ho rozpůlené

  • Jana Kutačová | 20. 5. 2006 10:38

    Paní Zdenko,opravdu je v tom rozdíl,jestli ho pečete na talíři nebo v pekáčku,ale proč to tak je,Vám přesně nepovím,je v tom asi nějaká gastron. alchymie..:o))

  • Jindra | 19. 5. 2006 20:56

    Já tuhle úpravu kuřete mám také nejraději. Máslo nedávám, jen smíchám lžičku soli, papriky a trochu pálivé papriky - to už je na chuti každého - potřu směsí kuře na povrchu i uvnitř, podliji trochou vody a peču na víku od pekáče z varného skla. Je to vážně vynikající!

  • Ilona hanušová | 19. 5. 2006 11:40

    Ta sůl se potom vyhodí. On do ní nateče přebytečný tuk a z toho tuku se solí se udělá taková tvrdá krusta, která jde lehce vyklepnout z pekáčku a vyhodit. Některé sypké části jde nejspíš znovu použít, ale při finanční nenáročnosti soli to nedělám a vyhazuji.

  • Zdena z JM | 19. 5. 2006 10:46

    Díky za odpověď.Tak to musím vyzkoušet.

  • Jaroslava Oumarová | 19. 5. 2006 10:35

    Zdeno, ačkoli se to zdá být nelogické, má kuře z talíře trochu jinou chuť. V pekáčku je víc ponořené, tady se opravdu krásně opeče ze všech stran jako na grilu:-))

  • Zdena z JM | 19. 5. 2006 09:52

    Nějak tenhle recept nechápu.Proč péct kuře na talíři a ne v pekáči.Vždyť v tom nemůže být rozdíl.Nebo se snad mýlím?

  • jana ponáhlá | 19. 5. 2006 09:34

    Každý píše jak tento recept zná, ať s máslem nebo bez másla, ale nehodnotí. Znám jej také (dělám si jej jako dietku) a hodnotím jej 1 s hvězdičkou!

  • Jana Kutačová | 18. 5. 2006 17:54

    Valeri,nejlepší talíř na pečení je takový ten tlustý porcelánový po babičce.Peču na něm to kuře už hodně dlouho a zdá se mi,že i ten talíř voní po kuřátku,když ho jen vytáhnu z police.:o)

  • Lenka S | 18. 5. 2006 17:34

    A co potom s tou solí? Dá se ještě na něco využít nebo se vyhodí?

  • Ilona Hanušová | 18. 5. 2006 15:26

    Nejlepší kuře bez tuku, je kuře na soli. To jistě znáte. Koupí se kilovka soli, nasype do pekáče a na tu sůl se položí mírně osolené kuřátko a peče se hodinu. Sůl slouží jako nosič tepla. Kuře není přesolené- žádný strach, naopak je výborné, šťavnaté a dietní!

  • Jana Kutačová | 18. 5. 2006 15:00

    Máte pravdu,já tam taky nedávám půlku másla,ale jen 3 tenké plátky na povrch kuřátka,šťáva je potom taková jemnější,ale opravdu tam to máslo nemusí být..:o)

  • Valerie | 18. 5. 2006 14:37

    A ten talíř v troubě nepraskne? Díky Val.

  • beba | 18. 5. 2006 12:30

    V nedeľu som robila úplne bez masla, len posolené. Robievam ho tak roky a skutočne je najlepšie.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 5. 2006 11:21

    Taky ho peču bez másla a je lepší než grilované:-))

  • Eva Č. | 18. 5. 2006 10:52

    1/2 másla v receptu je zbytečné, nedávám vůbec tuk a kuře si pustí tuku svého dost, jinak kuře na talíři ve výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kmín Kuřecí maso Máslo Paprika Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Sněhové rohlíčky s krémem

Sněhové rohlíčky s krémem

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

221
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
85
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
65
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
59
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
53
Červená řepa se zelím
Červená řepa se zelím

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

  • Recepty.cz
  • Kuře na talíři III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact