dik Gabi,vyskusam to takto a potom oznamkujem :-)
Lenko, já peču na 150 asi 1,5 hod.
skusala som v teplovzdusnej rure,minimum mam 50 maximum mam 275 stupnov,kura bolo vnutri nedopecene, po dlhom dopekani bolo fajn
Tak jsem ho udělala. Ale prsíčkami dolů - byla v té šťávičce co se vypékala z kuřátka a byla šťavnatější než stehýnka! Nevím, zda by byla tak šťavnatá, kdyby byla nahoře. Vyloženě z nich tekla šťáva! Byla jsem zvědavá a vím, že mám vystaráno o vynikající a bezpracný recept. A ta kůžička nahoře :))) Díky Jana
Velice dobré. Udělala jsem jako přílohu nádivku a brambory. Ale tak dobré kuře jsem ještě nikdy nejedla, doma mám přikázáno nadále péct takhle.
Včera jsem dělala poprvé a už ho jinak dělat nebudu.Díky za recept, neměla jsem k tomu dlouho odvahu,ale je výborné
Omlouvám se, ale s horkovzdušnou troubou nemám žádné zkušenosti. Kuře jsem vždy pekla v plynové nebo elektrické troubě.
Dotaz pro Di: pro horkovzdušnou troubu chápu to tak, že maximum 250 stupňů a minimum asi 50 stupňů? Díky za odpověď. Jana H.
Zkuste to, Airan, není to rozhodně nic těžkého. Chutná jako grilované kuře. Klidně ho i můžete posypat trochou grilovacího koření. Ale pozor aby se nahoře nespálilo.
Jeste nikdy jsem to nezkusila, musi to mit chut jako grilovane kure, ne?
MOhu také doporučit i když ho nepeču na talíři,ale na víku od kulaté,nebo oválné zapékací mísy.Spodky po 25 letech vzaly za své,ale víka zatím drží.K tomu dělám klasické chlupaté knedlíky,do kterých přidám prášek do pečiva,jsou potom pěkně nadýchané, k tomu hodně šťávy z kuřete, aby plavaly.Dobrota i když tady ,jak kdo!?
Tak jedině takhle dělám kuře.Jinak mi ho doma nechtějí.Je to opravdu výtečné.Jako grilované.