• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kuře na soli
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na soli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 38
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na soli
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso celé kuře (menší)
    • 1
      kg sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme,osušíme a vnitřek osolíme. Do pekáče nasypeme 1 kg soli a necháme v troubě chvilku nahřát. Kuře položíme na sůl a pečeme 1 1/2hod. V půlce pečení kuře obrátíme(přebytečnou šťávu slijeme na okraj soli).
2
Pak už jenom kuře naporcujeme, podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na soli s citrónem

Kuře na soli s citrónem

Citronové kuřecí paličky s citrusovou chilli solí

Citronové kuřecí paličky s citrusovou…

Bulky se sýrem, solí nebo semínkem

Bulky se sýrem, solí nebo semínkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • alena | 28. 9. 2015 14:54

    v břišní dutině kuřete se nahromadila štáva a kuře mělo chut jako vařené .nepochutnali jsme si, s máslem je lepší :'(

  • Rebeca | 5. 6. 2015 23:38

    právě že na kůžičce si nejvíce pochutnáme...protože je vynikající..lepší než grilované kuře....ovšem musí se jen trošku posolit...a ne zakrýt soli i shora....

  • pavel-liberec | 12. 2. 2015 17:02

    Olga,pred desetiletim se to zkouselo,protoze byl v te dobe recept v TV..kure na soli ...od te doby to taky znam ;-)

  • pavel-liberec | 12. 2. 2015 17:02

    Olga,pred desetiletim se to zkouselo,protoze byl v te dobe recept v TV..kure na soli ...od te doby to taky znam ;-)

  • zuzka0011 | 21. 8. 2014 12:48

    já to kuře zakryla solí i shora, pekla zabalené do alobalu a nemělo chybu.....je sice pravda, že si nepochutnáte na kůžičce, ta se musela vyhodit, jak byla slaná, ale jinak je maso krásně šťavnaté a není vůbec přesolené

  • hikle | 24. 5. 2013 16:15

    Takhle pečené kuře nám moc nechutnalo. Na másle s cibulí je lepší.

  • kak | 17. 2. 2013 20:44

    peče se kuře přiklopené? V žádnem receptu jsem o tom nenašla zmínku. děkuji :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 3. 2011 12:23

    Tak nějak vložit nejde :-\ :-\ :-\

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 3. 2011 12:19

    Takto upravené kuře dělám často, je to nejjednodušší úprava, dovnitř kuřete dávám pouze bylinky, buď rozmarýn nebo tymián, neobracím ani nepropichuji, maximálně potřu rozehřátým máslem. Foto přiloženo

  • zdenka supolova | 5. 1. 2009 13:54

    Je to skvělý recept,mockrát dělaný.Sůl stála 1.30Kčs,já jsem jí totiž 26 roků prodávala:-)

  • ladislava staffenová | 5. 1. 2009 10:00

    ano, Terezko :-)). Už se mi za ta léta trochu rozpadá,ale jsou v ní dodnes super rady, recepty,obrázky, vtipy :-))

  • Tereza J. | 5. 1. 2009 08:53

    Laďka, áno, čierne dosky a neskutočné ilustrácie Stanislava Holého :)))

  • Tereza J. | 5. 1. 2009 08:51

    Oldo, soľ stála 1,50 Kčs :))) V soli sa to pečie z jednoducého dôvodu, soľ sa v teple chová ako hlina, takže vlastne sa zahráme na našich praprapra...predkov. To kurča je v soli ako v hlinenej piecke.

  • Olga . | 4. 1. 2009 20:04

    Před desetiletími jsem to zkoušel, ale zaboha si nevzpomenu: proč? A to sůl stála 1,90 Kčs jestlisenepletu :-)

  • Klára Keselyova | 4. 1. 2009 19:24

    Ja to kura pečiem v liatinovom pekáči a aby som neprišla o šťavu z kuraťa, tak si spravím z duplovaného alobalu podlhovastú tácku, ktorú položím na vysypanú soľ, na to položím kura a už len pečiem. Najprv zakryté, keď je mekké, odokryjem a dopečiem do chrumkava. Tak mám nepoškodenú soľ a mám aj šťavu s kuraťa. Skúste. Klára

  • ladislava staffenová | 4. 1. 2009 19:16

    :-)))ano a má černé desky, viď? :-)))

  • Tereza J. | 4. 1. 2009 19:02

    Laďka, Péťa Vařič potom vyšiel aj knižne, mám knihu doma :)))

  • ladislava staffenová | 4. 1. 2009 18:14

    Já tohle kuře dělám už řadu let podle Péti Vařiče, kdysi to bylo jako příloha Mladého světa - do kila soli vložím kuře okořeněné grilovacím kořením a peču pod poklicí 20 min., asi 40 min peču odkryté.Je to supr recept, navíc ta sůl se dá dál normálně použít. Jen je fakt, že ten kastrol nějak změnil barvu :-))

  • Jájina Procházková | 4. 1. 2009 16:41

    já neobracím, nepropichuji, peču cca 1 1/2 hod. na 200 st.- po této době se jen rozpadá.

  • Gino Puello | 1. 2. 2008 01:54

    Příloha k receptu KUŘE NA SOLI:Uvařenou řýži nakopečkujte na talíř a zalijte ji omáčkou tak až rýže není vidět. Omáčka: tatarská omáčka střední, malá cibule nakrájená na jemno, lžička worchesteru, 2 lžíce kečupu, 3 natřené stroužky česneku, jemně nakrájená malá kyselá okurka, 5 lžic kyselé okurkové vody. Minimálně na hodinu do ledničky, aby se spojily chutě a vůně.VZKAZ pro "Di": kuře na talíři, po upečení, plave na dně ve vlastní št´ávě. A to každému nechutná. Kuře na soli je jako z grilu. 100 lidí=100 chutí. ;-)

  • Márty | 31. 1. 2008 12:21

    peču úplně jednoduše.Kuře pořádně osuším a položím na 1kg soli vysypanév pekáči.Dám nepřikryté do trouby a pouze kontroluji křupavou kůrčičku.Neotáčím, nepropichuji.

  • Tonda | 26. 4. 2007 15:54

    no nejni to moc dobrééé

  • Gino Puello | 11. 7. 2006 20:58

    Kuře v žádném případě nenatáhne sůl, která je základem. Ba naopak. Kuře se musí před pečením řádně osolit, jako při jiné přípravě.

  • Di | 19. 9. 2005 17:39

    Není moc slané. Mě ale připadá lepší a jednodušší kuře na talíři.

  • Jana Sladká | 19. 9. 2005 12:16

    Nenatáhne kuře hodně soli, není po upečení moc slané. Děkuji za odpověďJana

  • Gino Puello | 3. 3. 2005 17:46

    Souhlasím s tím, že tohle kuře na soli je lepší než grilované. Peču jej tak již několik let a nedokáži si představit, že bych jej pekl jinak. Jen doplním výše uvedený recept a komentáře... kuře se může dělat vcelku, není potřeba jej půlit a obracet. V průběhu pečení jej ale ještě jehlou propichuji a potírám máslem. Asi tak 3x během pečení. Zárověň nakloním pekáč tak, aby štáva z dutiny kuřete vytekla do soli. Mimoto... nepoužívám pekáč, ale vrchní stranu mísy z Jánského skla a nesypu tam 1 kg soli, ale cca 1/2 kg. Stačí tak asi 2 cm na zakrytí dna mísy. No, a co se týče času pečení. Není potřeba jej péct hodinu a půl. Vystačí, když jej vložíme do rozpálené trouby a jakmile nožky kuřete začnou hnědnout cca 15 min, stáhneme plyn na minimum a dopékáme. Kdy jej vytáhnout? Použijeme babiččinu radu... Jakmile se nám nožka daří volně vytáhnout z kloubu, je kuře hotové. Dle mého odhadu se při tomto postupu jedná asi cca o 1 hodinu. Tudíž kuře není nedopečené ani vysušené.

  • Dana | 15. 2. 2005 14:45

    Takhle upravené kuře je moc dobré, je to vlastně taková dietka. Chutná jako grilované kuře. Já ho peču vcelku, prostě ho položím do pekáčku na připravenou sůl, okořením ho kořením na kuře, solí a kmínem a peču asi 1 - 1,5 hod. podle velikosti kuřete. Peču ho přikryté, jen před koncem pečení víko sundám, aby se udělala křupavá kůrka.

  • Tonda | 6. 10. 2004 16:48

    Zapomněl jsem dodat, že kuře na soli se peče v troubě nepřikryté.

  • Tonda | 6. 10. 2004 16:38

    Recept výborný, jen já ho dělám trochu jinak. Kuře rozpůlím, osuším a okořením grilovacím kořením. Obě půlky kuřete dám do pekáče na kilo soli rozříznutou stranou dolů a peču asi čtvrt hodinky na plno, pak stáhnu plyn a asi hodinu dopékám, podle velikosti kuřete. Kuře se nemusí otáčet, trouba se neotevírá a žádná přebytečná šťáva se neslívá, neboť šťáva zůstává v soli a vytvoří pod kuřetem krustu ze které se kuře krásně vyloupne. Je to vhodné pro ty, kteří neradi, když se jim kuře koupe v omastku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kuřecí maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

96
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
58
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
47
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
47
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
46
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Kuře na plechovce s pivem
Kuře na plechovce s pivem
Kuře na pomerančích
Kuře na pomerančích
Kuře na smetaně
Kuře na smetaně
Kuře na soli s citrónem
Kuře na soli s citrónem
Kuře na tymiánu II.
Kuře na tymiánu II.
Kuře na útěku
Kuře na útěku
  • Recepty.cz
  • Kuře na soli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact