Porce kuřete osolíme, dáme do pekáčku, přidáme namočené sušené houby, nakrájené (oloupané a spařené) mandle, máslo a dáme péct. Asi po půl hodině dáme na každou porci kuřete plátek pomeranče a asi 4 - 5 lžic soj. omáčky. Dopečeme za občasného podlévání (podle potřeby). Nakonec se může šťáva zahustit moukou, ale není to nutné.
2
Jako příloha je vhodná rýže nebo hranolky.
3
Tento recept není můj, ale před několika roky jsem si ho pčečetla v časopise ANO a autorkou receptu je paní Sojková z Mělníka.
Není to tak dávno, co jsem podobný recept dělala, měla jsem jej vystřižený..... a nyní koukám, že je to také z časopisu Ano. Jméno autorky či autora ale nevidím a recept je trochu jiný:
telecí maso, pomeranč, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, grilovac koření, worchesterská omáčka, olivový olej.
Plátky masa rozklepat a na stranách nakrojit. V pánvi rozpálit olivový olej, přisypat pepř, grilovací koření, worchestr a na kousky nasekaný česnek. Vše pořádně promíchat a v této směsi maso zprudka orestovat po obou stranách dorůžova. Poté přidat plátky pomerančů, maso položit na ně a nechat pustit šťávu. Dobré je přitlačit vidličkou, aby maso nasáklo pomerančovou chutí.
Já jsem tedy dělala také z kuřecího, neboť jiné nejím. A k tomu jsem udělala rozmarýnové brambory.
Přidám foto :-)