Ve velké marinovací nádobě nebo pytli na marinování smícháme hnědý cukr a 1/3 šálku soli. Přidáme 2 šálky horké vody a promícháme, dokud se cukr i sůl nerozpustí. Tuto směs smícháme se 6 šálky studené vody.
Otevřeme plechovku piva a necháme v ní asi polovinu množství nápoje. Vršek plechovky vsuneme do dutiny kuřete a postavíme do pekáčku, ve kterém budeme kuře také grilovat. Potřeme ho ze všech stran olivovým olejem, postavíme na rozpálený gril a ten uzavřeme. Takto necháme grilovat zhruba hodinu, dokud nebude povrch kuřete zlatý a křupavý.
Pomocí utěrky opatrně vyjmeme z grilu hotové kuře a postavíme ho na čistý pečící papír a necháme ještě 15-20 minut stát. Nakonec opatrně odstraníme plechovku.