Kuře rozporcujeme na menší kousky. V pekáčku rozpustíme máslo a porce kuřete na něm z obou stran lehce opečeme, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a chvilku restujeme. Podlijeme pivem a stejným množstvím vody, osolíme a opepříme. Zakryté pečeme 1/2 hodiny potom obrátíme a pečeme další 1/2 hodinu. Poté znovu otočíme, přidáme houby, šlehačku a odkryté dopečeme.
2
Jako příloha jsou nejlepší šťouchané brambory polité touto vynikající omáčkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Šárka Rudlová
|30. 5. 2009 20:55
Docela fajn, dělala jsem z celých kuřecích stehen a podávala se šťouchanými brambory, příště dám víc piva aby ta chuť byla ještě trochu výraznější (použila jsem plzeň z plechovky).
Ivana Samcová
|20. 11. 2006 18:12
Můžu jen říci - prostě skvělé! Neměla jsem světlé pivo, jen tmavé a smetanu 10%, ale to snad nevadí. Moc jsme si pochutnali. Už se těším na příště.
bramborka
|16. 11. 2006 16:40
Tak jsem musela opakovat,rodinka si zas vyžádala to "voňavý masíčko" k večeři:-)Vyzkoušejte je to bašta.
bramborka
|2. 11. 2006 13:49
Je to vážně jednoduché,dobré a nejradši na takovýchto jídlech mám že se to "dělá samo"!
Hana Rožníčková
|2. 11. 2006 12:37
Bramborko, vždycky mě inspiruješ, už jsem si dala do oblíbených a brzy vyzkouším.
bramborka
|2. 11. 2006 11:12
Výborné,ta skvělá omáčka jaká se vytvoří a dá na brambory.Lahoda.Ani nám nevadilo že jsem neměla houby.Děkuji za recept,ukládám do oblíbených.
Anna
|21. 10. 2006 19:09
Takhle dělám řízky, a je to skvělý jídlo, nemusí se používat pivečko.
Jana Kutačová
|21. 10. 2006 13:01
Alenko,já bych tuto dobrotku klidně upekla,jen mě zase chybí to pivo,ostatní mám:o)
Anina
|21. 10. 2006 08:30
To bude dobrý, mnam.
Alena Tarabová
|20. 10. 2006 14:40
Ráno jsem koupila v akci kuře a právě jsem donesla košík hub. Teď už jenom potřebuju někoho, kdo by to upekl, musí to být moc dobré. Mňam!!!