Na pánvi rozehřejeme olej a necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do pánve a krátce zprudka orestujeme. Jakmile se zatáhnou, zasypeme je sladkou paprikou, promícháme a ihned zalijeme horkou vodou z konvice nebo připraveným vývarem, aby se nám paprika nepřipálila a nezhořkla. Ochutíme solí i pepřem, přikryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni, dokud se maso nezačne krásně rozpadat. V průběhu dušení můžeme podle potřeby podlévat vodou.
Mezitím si ve slupce uvaříme brambory. Uvařené slijeme a zalijeme studenou vodou, aby rychleji zchladly. Poté je oloupeme, nastrouháme najemno, zasypeme moukou a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko. Osolíme, přidáme nadrcené šalvějové lístky a rukama vypracujeme pevné konzistentní těsto, ze kterého tvoříme válečky o průměru cca 1,5 cm. Z válečků odkrajujeme 2-3 cm dlouhé kousky, které zlehka promáčkneme vidličkou, aby vznikla jemná struktura. Takto připravené noky uvaříme ve vroucí osolené vodě, jakmile vyplavou na povrch, ihned je vyndáme pomocí děrované naběračky, aby se nerozvařily.
Kuřecí maso vyjmeme z pánve a do vypečené šťávy vlijeme polovinu množství smetany. Ve druhé polovině rozkvedláme rýžovou mouku a za stálého míchání pozvolna přiléváme do omáčky, aby hezky zhoustla. Pár minut provaříme, a pokud se nám omáčka zdá málo hladká, můžeme ji promixovat ponorným mixérem (kdyby nám náhodou mouka utvořila hrudky). Maso můžeme vrátit zpátky do pánve a krátce společně prohřát.
4
Noky podáváme na hlubším talíři ideálně separátně vedle masa s omáčkou a posypané šalvějí, nevadí-li nám její výrazná chuť.