• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Kuře na paprice
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na paprice

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 335
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jednoduchý recept na klasiku z babiččiny kuchyně. Báječná kombinace kuřecího masa, sladké papriky a smetany.

Pravé kuře na paprice

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 75
      g máslo
    • sůl
    • hladká mouka na jíšku
    • 150
      ml mléko
    • 50
      ml smetana
    • paprika - sladká
    • 1,20
      kg kuřecí maso celé kuře

Postup přípravy receptu

1
Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme osolené kuře a dusíme doměkka.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou (připravenou ze zbývajícího másla a mouky), zalijeme vlažnou vodou a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Potom omáčku rozředíme mlékem, přidáme smetanu a znovu povaříme.

RADA: Jak udělat jíšku? Podívejte se na VIDEO

3
Hotovou omáčku procedíme přes jemný cedník na čtvrtky kuřat a podáváme.

RADA: Houskový knedlík podle VIDEO návodu krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hasanm | 15. 8. 2018 11:35

    Děkuji za recept. Mé první kuře na paprice a myslí, že se povedlo. Všem chutnalo. ;-)

  • misa | 12. 3. 2017 07:30

    správná řeč,každý si to uvařte podle své chuti a nepruďte

  • misa | 12. 3. 2017 07:27

    18 jak někdo nemůže pochopit tak jednoduchý recept,vody si přidej podle své potřeby,jedno kuře většinou pro čtyři osoby,přidej si vývar,je to chutnější,může být i hotový a zahušťuji jíškou Knorr,dám smetanu,dochutí solí,pepřem,trocha citrónu a je to.

  • jana | 19. 12. 2016 16:21

    fascinuje me, jak lide dokazou tak trivialni jidlo, jako je kure(slepice) na paprice ucinit tak podivnym. vzdyt dodrzet postup je snadne, nani tam zadne uskali typu "hodinu stojime u plotny" - proc to kazit?

  • PEPA | 14. 12. 2016 20:13

    TAK DĚTI NEVÍM JAK VY ALE JÁ TO PODLE TOHO UVAŘIL řeknu jen jeden poznatek měl jsem si přečíst krom receptu i recenze ... jídlo je slušně nazváno divné ... a to jsem slušnej :-)

  • PEPA | 14. 12. 2016 20:13

    TAK DĚTI NEVÍM JAK VY ALE JÁ TO PODLE TOHO UVAŘIL řeknu jen jeden poznatek měl jsem si přečíst krom receptu i recenze ... jídlo je slušně nazváno divné ... a to jsem slušnej :-)

  • PEPA | 14. 12. 2016 20:13

    TAK DĚTI NEVÍM JAK VY ALE JÁ TO PODLE TOHO UVAŘIL řeknu jen jeden poznatek měl jsem si přečíst krom receptu i recenze ... jídlo je slušně nazváno divné ... a to jsem slušnej :-)

  • michal | 30. 11. 2016 12:57

    evidentně to podle toho někdo uvařit zvládnul a jídlo bylo chutné.to že vy používáte poněkud jiný postup vám nedává obsolutorium na vše. místo nadávek zkuste zveřejnit něco svého. uvidíte jaké se vám dostane reakce od vám podobných prudičů.

  • David | 29. 9. 2016 09:41

    Bože, tohle je snad nejhorší recept. Předně bych to nenazýval názvem pokrmu, se kterým nemá nic společného. Absolutní absence dalšího koření, gramáže a postupu. Chudáci amatéři, aby se z vašeho receptu zbláznili. To tam jako vkládáte celé kuře? Kde máte pepř, bobkový list, nové koření, skořici nebo vývar. Vy tam fakt lijete mléko? :-S

  • David | 29. 9. 2016 09:00

    Bože, kam na ty slátaniny chodíte. Tenhle recept je děsnej. Každý základ k omáčce je " rozpustit cibulový základ". Když to po osmažení zalijete litrem vody, získáte plovoucí kousky cibule a tak tam i zůstanou. Osmažit do zlatova, dát dvě lžíce vody - vodu rychle odsmažit, Když to za neustálého dohledu zopakujete 5x, z cibulky se stane hustá hnědá šťáva bez kousků. Při posledním odsmažení se přidá paprika a promíchá. Teprve pak se vkládá okořeněné maso. To se ve šťávě párkrát otočí aby získalo chuť. Vodu až tak po pěti minutách a jen do poloviny výšky masa. Kde máte bobkový list, nové koření, pepř, vývar.......? Když už prezentujete nějaký svůj "výtvor", alespoň ho nenazývejte názvem pokrmu, se kterým nemá nic společného. Pokud píšu recept, tak podrobně, s gramáží a postupem.

  • Sonik | 19. 7. 2016 13:18

    Vynikající, jen jsem si to doplnila o bilou papriku nakrajenou k cibulce a dva stroužky česneku a max. spokojenost :-) už jsem si byla přidat :-[

  • drndula | 9. 2. 2016 09:06

    no pokud to chceš mít kyselý jak nemytou zadnici tak zakysanou :-D

  • Josef | 3. 12. 2015 14:37

    Aby by bylo zalite to je kolik? Hektolitr kurva?

  • Alča | 23. 10. 2015 07:54

    já podlévám vývarem - málokdy mám svůj uvařený, tak používám bez rozpaků Knorr bohaté bujony, které jsou bez glutamatu, konzervantů a barviv, čili žádná chemie, v tomto případě kuřecí, rozpustím v necelém půl litru vody a to stačí, podlévám vždy jen trošku, aby se maso nevařilo, ale dusilo, až je tekutiny málo, zase přileju. ale já napřed opeču kuře, zasypu paprikou - taky přesně neřeknu množství, možná lžíci?????, zaleju trochu vývarem a dusím.

  • .... | 15. 9. 2015 12:20

    vody davám tolik at mám maso zalité

  • Katka | 10. 7. 2015 12:51

    a kolik tam tedy patří vody :-\

  • Ebel | 7. 6. 2015 22:24

    Kuře na paprice. =-O Hlavní surovina kuře, to je dobře, ale pak paprika TROCHU ? To je fór! A kolik vody? Litr, dva, tři nebo deset? Amatér aby si škubal vlasy. =-O

  • Barbora Dubská | 24. 4. 2015 11:14

    Vařím pode tohoto receptu často. Je úžasně jednoduchý a výsledek je výborný. Kuře si vždycky před přidáním mléka vyndám a oberu a do omajdy vrátím jen samotné maso.

  • Daniela | 30. 1. 2015 12:14

    Lepší kuře na paprice jsem snad nejedla a je to uplně jednoduché :-) Jen kuřátko oberu, aby se mi v tom jídlě zbytečně pak nehrabali.. :-) Vynikající, i přítel chválil :-) Mňam :)

  • calwen.lucy | 13. 1. 2015 11:48

    Dobrý recept, stejne jako dela maminka.. ja cibulku delam na vode, kure rozctvrtim, stahnu z nej kuzi a zaklad zalevam vyvarem. Pak maso vyndam, oberu a zahustim smetanou v ktere jsem rozkvedlala mouku. Priloha dle nalady (ne vzdy se mi chce patlat s knedlema :-) )

  • Lucie | 13. 1. 2015 11:20

    Nejjednodušší a nejlepší mi přijde recept od maminky.. začátek stejný, jen místo másla olivový olej, nebo přípravu cibulky na vodě (doporučuji u všech omáček a základů s cibulkou), kuře na čtvrtky a stáhnu z něj kůži, zalévám vývarem, vyndám, oberu, omáčkou zahustím smetanou, v které jsem zakvedlala mouku, dochutím. Příloha dle nálady (když se mi chce nebo nechce dělat knedlíky, noky apod.). Teď se mi vaří kuřátko a nemůžu se dočkat <3 :-)

  • Saryfuk | 15. 10. 2014 10:42

    Včera jsem ozkoušela a výborný recept, měl hodně velký úspěch i u ,,nefandů´´ tohoto jidla.. <:-) <:-) 8-)

  • adinama | 5. 9. 2014 00:02

    Nikdy žádnou omáčku nezkazíš, kdy jí zahustíš trochou dětské krupičky.

  • andrea | 27. 6. 2014 17:11

    Kolik dáváte, přibližně, celkem vody?

  • Sysina | 18. 4. 2014 10:48

    Prosím chci se zeptat, jak zahušťujete tuhle omáčku. Já mám pocit že je pořád řídká a druhý den ještě víc. Děkuji za radu

  • Nela | 5. 4. 2014 13:35

    ...já vždy ještě přidávám dle rady mamky stroužek česneku + maso zaleju vývarem (většinou mám i zmrazený z předchozích vaření)..je to vynikající

  • Aktive89 | 25. 3. 2014 22:35

    Přidala jsem bobkový list a celé koření a musím říct, že výborné :-)

  • denisa | 25. 2. 2014 07:47

    skvělé jídlo, já dělám ještě to, že trochu papriky osmažím na másle a přidám do omáčky když už je skoro uvařená. krásně zvýrazní paprikovou chuť :-)

  • Týna | 2. 2. 2014 21:01

    Dobrý den, nikdy jsem tohle jídlo nejedla, vůbec mi nechutnalo :-S . Po vyžádání přítele jsem našla tento recept a uvařila. A teda klobouk dolů O:-) . Nikdy jsem nic tak dobrého nejedla. Přidala jsem i to koření, dle komentářů, ale bylo to vynikající :) Moc moc moc děkuji ... a díky vám sem to začala jíst i já :-D

  • Matul | 22. 1. 2014 13:20

    Dnes budu zkouet :)

  • Hela | 19. 1. 2014 14:38

    Právě jsem dovařila je to výborný :-* Skvělý recept, skvělé a rychlé jídlo :-)

  • Otas28 | 15. 1. 2014 13:46

    Také jsem ted začal tak uvidíme co si amatuji ze školi :-D

  • Mija | 8. 1. 2014 14:05

    Teď vařím,tak snad se povede :-) =-O

  • mitulinka | 7. 1. 2014 15:12

    Moc dobré

  • lenka.zima | 22. 12. 2013 13:19

    vždycky jsem vařila podle tohoto receptu, tentokrát jsem přidala koření podle komentářů (bobkový list, nové koření, pepř) a je to ještě lepší

  • Romča | 2. 12. 2013 14:31

    Jednoduchá a luxusní, přesně jako od mamky.

  • iris28 | 28. 9. 2013 16:05

    Dnes sem vařila a výýbornáá :) Lehké,rychlé jídlo.,supeer :-) Dávám jednu velkou 1 :)

  • Monika | 17. 9. 2013 13:52

    tuhle omáčku mám nejraděj,jelikož je hned hotovo akorád nezahustuju jíškou ale moukou rozmíchanou bud v mléce,nebo vodě :-)

  • Lucka | 24. 8. 2013 19:36

    Omáčky zbožňujem a tuhle obvzlášť :p, je supér.

  • Maruška | 20. 8. 2013 11:42

    Nejlepší pipka na paprice :-* , dělám jí často, je to vděčné jídlo. Rychlé a výborné.

  • peta | 29. 6. 2013 11:09

    booomba <:-)

  • Pavel | 10. 6. 2013 13:54

    Jdu na to uvidíme jak se to povede... =-O

  • lajkikakota | 7. 6. 2013 17:32

    tak jdu na to jdu to skusit snad to víjde :-P O:-) 8-) :-* :-)) <:-)

  • ŠKORNÍKOVÁ | 5. 6. 2013 13:33

    To jsi byl frajer. ;-)

  • ŠKORNÍKOVÁ | 5. 6. 2013 13:33

    To jsi byl frajer. ;-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 29. 5. 2013 23:11

    já mám radši pikantnější, tak tam dávám i papriku pálivou... ale jinak je to asi nejlepší a nejjednodušší recept

  • -ladida-
    -ladida- | 18. 4. 2013 14:04

    taky jsem pridala bobkovy list a nove koreni..a povim vam, byla to uzasna basta. moc jsme si doma posmakli :-)

  • Emil | 30. 3. 2013 11:06

    Uklohnil jsem to podle návodu,přidal všechny, všechny doporučené doplnky a řeknu Vám no to byla bašta mnam mnam.

  • alena | 3. 3. 2013 10:07

    Dělám stejně jak je uvedeno v receptu na másle a stejně jak je uvedeno v příspěvku přidávám bobkový list a nové koření a pokud mám v ledničce rajče, přidám i to, samozřejmě oloupané. Omáčka je pak daleko výraznější chuti a nemusí se už moc dochucovat. Přeji hezké vaření a dobrou chuť. <:-)

  • Valijane | 28. 2. 2013 12:30

    Přidávám nové koření a bobkový list ať má omáčka šmrnc :)

  • Vojtěch | 24. 2. 2013 13:38

    musel jsem si vypomoci kostkou drůbežího masoxu, ale jinak to bylo moc dobré

  • Kačí_13
    Kačí_13 | 27. 1. 2013 17:29

    výborný :-) !

  • Renča | 22. 1. 2013 20:31

    Já si to trošku upravila a je to báááječné mohu jen doporučit! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • Everly | 20. 1. 2013 19:19

    Jednoduchy a vyborny recept, moc nam chutna. Dekuji

  • talaskova.maja | 3. 1. 2013 17:47

    Tak to jdu ,taky vyzkoušet O:-)

  • Natálie | 13. 12. 2012 19:19

    Dělám to často a pokaždé je to výborné :))))

  • petule | 24. 11. 2012 16:09

    Recept špicovní,já to uvařil za dva pro 12 lidí :-)

  • petule | 22. 11. 2012 06:55

    Budu ji dělat pro dvanáct lidí,snadto dobře dopadne ;-) O:-)

  • alenaeb | 11. 11. 2012 15:24

    ja uvarim cele kure,(pak maso oberu)cibuli na Rama,pridam vyvar,pak mleko,zahustim slehackou s moukou ,ochutim a vratim to maso zpet-nemam rada kosti v omacce.

  • Bustedka | 7. 11. 2012 19:31

    Nejlepší omáčka :-) já tedy dělala celá kuřecí stehna :-)

  • Teri | 7. 11. 2012 18:42

    Taky by mě zajímalo, kolik vody je třeba?? děkuji

  • zuzinečkah | 5. 11. 2012 11:00

    jednoduchá a výborná ;-) ;-)

  • voršilka | 11. 10. 2012 14:22

    Omáčka se povedla a jíšku jsem nedělala. Zahustila jsem normálně hladkou moukou ve vodě.

  • petra | 30. 8. 2012 16:16

    kolik vody??díky

  • HelenaPa | 29. 8. 2012 13:09

    Ještě doporučuji nahradit sladkou smetanu zakysanou.

  • cincilaiva | 29. 8. 2012 12:40

    jednoduché a naprosto vynikající

  • ada | 22. 7. 2012 11:27

    vynikající :-*

  • Corona | 30. 6. 2012 14:10

    výborné <3

  • Dáša | 17. 5. 2012 14:21

    mňam :-)

  • lucka | 9. 5. 2012 17:32

    mnam 8-)

  • nnln | 8. 3. 2012 12:18

    Jako malé jsme se sestrou říkaly růžová omáčka. A že se jí babička navařila :-) Vařím podle jejího receptu, je skoro stejný, jen papriky se dává asi trochu víc a nezahušťuji zásmažkou, ale moukou rozkvedlanou v mléce a bez smetany. Místo kuřete se dají použít i jen kuřecí prsa nebo kuřecí stehna. Snadná a výborná omáčka!!

  • Marie | 7. 3. 2012 19:22

    Stará dobrá klasika, jen nedělám jíšku a mouku rozmíchám ve smetaně.

  • techt | 5. 3. 2012 19:06

    Nejlepší <3 <3 <3

  • Listickaa85 | 7. 2. 2012 16:11

    výborné :-P

  • Hanka Fergiová | 17. 1. 2012 08:22

    Přesně tak dělám i slepici a je jako od maminky <3

  • VercaJ | 10. 11. 2011 12:58

    Vařila jsem ji poprvé a podle tohoto receptu a povedla se. Takže díky za fajn recept. :)

  • Klarkastanek | 27. 10. 2011 10:54

    Toto jídlo patří ke stálicím mého uchažského repertoáru...jednoduše výborné...

  • jana | 27. 10. 2011 10:19

    mnam :-P

  • Werun | 4. 10. 2011 18:03

    Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. uzasna nase neeeeejoblibenejsi omacka......:-) Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.

  • 5 | 23. 9. 2011 20:04

    sladkou

  • gabka | 11. 9. 2011 08:01

    ...Jsem začatečník a chci se zepta tu smetanu sladkou nebo zakysanou??? děkuji za odpověd :-)

  • Kukurice | 30. 8. 2011 19:58

    A vadi vam to Zdenku? :-P

  • Eden | 6. 8. 2011 17:31

    Naše nejoblíbenější omáčka

  • addieH | 2. 8. 2011 14:04

    mňaminka

  • devilmum | 25. 7. 2011 19:36

    nase nejoblibenejsi omacka:-)

  • Happy-Smiley | 19. 7. 2011 15:03

    Skvělý!! Prostě mňamka :-)

  • Danus | 18. 7. 2011 18:58

    je ahoj Zuzi, tady Danus :-D

  • Jana Zimmerová | 28. 5. 2011 11:58

    Super!!!! Rodina mi dala 1, já jí dávám také :-D

  • zdenek | 22. 5. 2011 17:37

    mate ty knedliky naopak

  • Lucka | 9. 5. 2011 16:12

    doporučuju, výborné... 8-) .

  • MAXIM | 5. 5. 2011 21:41

    MUZU DOPORUCIT VSEM JE SKVELI POCHUTNAL SEM SI 8-)

  • SARA | 5. 5. 2011 21:38

    OMACKA JE VIBORNA SKUSTE JI JE VITECNA :-P

  • lucek | 27. 4. 2011 16:28

    muzu všem doporučit moc dobré to :-[

  • Dana | 22. 3. 2011 18:21

    kdo umi cist ten umi varit ;-)

  • milan | 13. 3. 2011 11:29

    no to je pěkný hnus, co takhle dát si rovnou něco u MacDonalda?

  • Denisa | 6. 3. 2011 19:28

    Já to nejspíš budu vařit ve škole a vůbec se na to netěším, i když říkáte, že je to lehké, kdyý já vařit neumím a to je ten největší problém :-!

  • spokojenec | 6. 3. 2011 15:19

    Dnes mi to ukuchtila pritelkyne.....jsem nadmiru spokojen. Laska asi opravdu prochazi zaludkem <3

  • mickyxxl
    mickyxxl | 19. 2. 2011 12:37

    muj nejoblibenejsi:-)

  • kalash.nika | 1. 2. 2011 17:06

    Výborné, dělám ze steheních řízků a nemá to chybu!

  • tajemnice | 22. 1. 2011 08:35

    tak to si teda šikulinenka :-*

  • Baculíkk | 28. 11. 2010 11:45

    Ráda vařim kuře na paprice, jen jsem ale netušila že by tam mohli napsat že ten recept je středně těžký. Když ho uvarim i já a to je mi 13.... ;-)

  • Kamila | 10. 11. 2010 07:47

    Nádohodou jsem projížděla recepty, protože jsem nevěděla, co uvařit a narazila jsem na tenhle, už jsem na něj úplně zapomněla a Byla to mňamka... ;-)

  • -8- | 8. 11. 2010 21:40

    Taky to miluji !! :-D

  • Markéta Krušinová | 6. 11. 2010 10:35

    milujeme kuře na paprice, je to jednoduché, rychlé a chutné. zaslouží si 1*

  • Monika | 4. 11. 2010 16:08

    Ahojky, koukam tady jsou lidi z celeho sveta, nekdo v belgii? tady jsou jejich jidla taky na stiru a kure na paprice uz sem naucila vsechny okolo.opravdu neni nad ceskou kuchyni! jinak omacku si bez zakysane smetany nedovadu predstavit, davam pul kys a pul sladke, jinak kdyz varim kure davam do vody pepr, nove koreni a bobkovy list, omacka je tak mnohem lepsi, vyraznejsi

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 15:58

    1*

  • Klára Kaštánková | 7. 7. 2010 19:48

    Jednoduše DOKONALÉ!!!!!

  • Daniella O. | 15. 6. 2010 22:16

    :))))))) Ja to kure do omacky take obiram dodnes, kdyz to serviruji neobrane, pry to rodince mene chutna. To je rozmazlenost :), ale sama uz jsem si na to take zvykla, ze ve smetanove omacce mi vadi kuze z kurete :)))))

  • Blanka Suarezova | 14. 6. 2010 21:53

    Pani Sharko me se v cizine take nedarily kynute knedliky. Ale zacala jsem je varit v bilych silonovych podkolenkach a tak vubec nepopraskaji. Z vykynuteho testa na knedliky udelate valecky a znova date vykynout do silonky a po dalsim vykynuti varite se silonkou .Stejne muzete v silovce varit bramborove knedliky, pokud se vam take rozvaruji.Preji dobrou chut.

  • recepty 73 | 31. 5. 2010 18:33

    Tohle je klasika-rychlé,chutné.Z dob,kdy byly děti malé jsem se naučil maso do omáčky obírat-neměl jsem sílu koukat na to,jak se praly s tím stehnem :-))...a už mi to zůstalo :-))

  • Luu B. | 3. 4. 2010 20:51

    Vynikající ... :o))

  • petr r | 19. 3. 2010 17:08

    Mam dobry typ pro ty co nemaji cas a chteji si to vareni kurete zkratit ;-) Kupte uz upecene do zlatova jure a pridejte to na casti nakrajene na osmahlou cibulku s paprikou a nechte to jen 10 minut podusit a pak to dokoncete s kurecim bujonem a cele to zakoncete podle tohoto receptu,super rychlovka a neni v tom zadny rozdil ;-)

  • Nela Pirochtova | 10. 2. 2010 18:36

    Pro zmenu zdravim z Anglie! :) Tak po prvotnim zdeseni zacinajici kucharinky, ze se mi to nepovede, musim konstatovat, ze vysledek stoji za to!:) Ze zacatku se mi to opravdu zdalo hodne fadnii, tak sem to lehce obmenila, dala jsem 900ml vody, 2sufanky kureciho vyvaru (resp.polevky-kure sem varila zvlast), nedavala sem zasmazku ale zaklechtku a dala sem jen cca 100ml mleka, 6lzic hladke mouky a 150ml soured cream a uz se nemuzu dockat, az dojede pritel, teze Cech, z prace a zhodnoti moje 'dilo', zklamany urcite nebude!:) Jako priloha budou testoviny a houskovy knedlik, ten se mi tu napotreti podaril uplne ukazkovy, davam pul semoliny (krupice) a pul hladke mouky.Jinak vrele dekuji za recept a hodnotim 1!!!

  • Petra Patzenhauerová | 1. 9. 2009 16:56

    Výbornééééééééééé

  • Aleš Petr | 7. 5. 2009 12:57

    Ahoj, bylo to úžasné, moc se to povedlo, jednoduché a přitom vynikající české jídlo. Návod super, zvládnou v pohodě i chlapy, sám mužu potvrdit :-) .

  • Anna Krizanova | 26. 1. 2009 14:36

    Místo kuřete jsem použila kuřecí prsíčka a maso bylo výborné. Omáčka se moc nepovedla. Snad příště:-) Celkově hodnotím recept jako skvělý a jednoduchý.

  • Lucie Hrazdirova | 17. 1. 2009 12:38

    Jsem kucharka zacatecnice,ale podle Vaseho navodu jsem si dneska mohla pred pritelem nacechrat pirka:-)Dekuji moc za receptik!!!Muzu jen doporucit:-)

  • Renata Kadlecova | 15. 12. 2008 15:07

    vařila jsem podle receptu a recept nemá chybu :-) jednoduché a chutné.akorát místo celého kuřete jsem tam dala kuřecí stehna.Mňamka

  • Jana Remková | 20. 9. 2008 18:25

    Tak Sibilo,ať návštěvě chutná.Je to rozhodně rychlovka,dá se to s knedlíkem,těstovinami,nokami a je dobré k tomu i nochi,jen nevím úplně přesně,jak se to píše! :-D

  • sibila sibilidou | 20. 9. 2008 08:44

    zdravim vsechny.Mozna ze to jednoduchy recept pro Cesko,ale kdo zije v zahranici vi ze to ma vzdy uspech a nikdy nesklame ,protoze je rychly,jednoduchy, chutny a ekonomicky. Napriklad zitra mam pozvane pratele z prace,kteri si preji nejake jidlo z cech.Je pred vyplatou;)) a budu po nocni a tato primitivni pochoutka me dostane z problemu(jestli neusnu pri vareni,tak stichnu nejaky tek knedlik,ale aji testoviny jdou k tomu vyborne).mejte se krasne.dobrou chut .Zdravim z Recka

  • Tereza J. | 26. 7. 2008 08:28

    Súhlasím s Jankou. Kurča na paprike sa u nás robí vtedy, keď dôjde inšpirácia, tak sa urobí toto. Je to skutočne jedlo, ktoré mamičky ako jedno z prvých odovzdávajú dcéram :))) Netrvrím ale, že je to zlé :)))

  • Danka Snášelová | 25. 7. 2008 22:16

    Jani, dávám ti za pravdu. Ale na tyto stránky chodí i začínající kuchařinky a proto je dobré, že na těchto stránkách jsou i klasické, jednoduché recepty.Já jsem dnes právě dělala kuře na paprice, nebo lépe řečeno kuře na smetaně. Manžel je milovníkem dobrých omáček. No a kuře na smetaně nemá chybu. Mléka a smetany doporučuji určitě více. 150 ml mléka a 50 ml smetany je velice málo. Zásmažku nedělám. Dělám jenom záklechtku. (Asi 2 lžíce hladké mouky rozmícháme v mléku a vlijeme do vařící omáčky). Necháme 12 -15 minut povařit. Jestli omáčka není dostatečně hustá, můžete ji trochu zahustit i instantní světlou jíškou (Hotová jíška světlá od Knorr nemá chybu) Na závěr doporučuji omáčku ochutit citrónovou šťávou a několika zrníčky cukru. Kuře na smetaně je dobré, proto si zaslouží 1.

  • Jana Remková | 1. 6. 2008 13:07

    Tak,tady to kuře si moje děti dělaly,když jim bylo 10 a 7 let samy,je to moc dobré jídlo,akorát nechápu ten ohlas tady,taky bych řekla,že to není nic nového.Ale uznávám,moc dobré.

  • hallerova gertruda | 1. 6. 2008 09:21

    pro pavlinku:-)dekuji za tip,no tak se me to nepovedlo,nevim co jsem to vytvorila,ale nikdo to nechtel.ale vyzkousela jsem to s tim zmrazenym testem na paraku a to vyslo,nikdy by me to nenapadlo.moc pozdravu vsem

  • Hankab | 15. 2. 2008 22:52

    ahojky, recept super, dokonce i v Anglii jsem si udelala k omacce pravy cesky houskovy knedlik.... Neni na ceskou kuchyni po celem svete :)

  • Michal | 14. 2. 2008 21:10

    Pro pratele v zahranici,v supermarketech prodavaji zmrazene testo na bily chleb,staci nechat rozmrazit,chleb trochu nakyne,dat ho na parak a nechat 24 minut.No a mate knedliky,jako od maminky:) Dobrou chut!

  • Eva P. | 9. 2. 2008 18:27

    Tak se recept povedl i tady ve Francii. Rychlé a moc dobré ! A ja osobne mam rada s bramborovym knedlikem, ktery jsem také zkousela poprvé a také se povedl. Takze Mnam ! :)

  • pavlinka | 5. 2. 2008 14:48

    pro hallerova gertruda:ja ziju na malte,knedliky delam tak ze natrham toustak na maly kousky,spatlam se zloutkama ,necim jako herou a snehen s vajicek a HLADKOU moukou,dam pul zicky prasku do peceni ,mliko a nekdy trosku slehacky a vsecko to vysleham slehacem,pak tou hmotou naplnim vymazane hrnicky a varim ve vodni lazni

  • Jana T. | 29. 1. 2008 11:56

    Zakysanou určitě ano, ale je to potom trochu jiná chuť. Já ji mám tak raději a dávám jenom zakysanou, ale pozor - nesmí být moc kyselá - potom opatrně. Podrobný popis přípravy je od Jany Nesvadbové. A veliká pochvala pro Martina Žváčka!!

  • Renata Petroušová | 29. 1. 2008 10:58

    mohu přidat zakysanou smetanu?

  • Jana Nesvadbová | 22. 1. 2008 10:20

    Zdravím české kuchařky z celého světa- ale myslím, že většina zt nich sedí v těch našich Čechách . Kuře, slepici, ale i krůtu dělám na smetaně, k paprice přidávám divoké koření /nov.koření, bob.list a špetku tymiánu. Nedělám jíšku, jen rozmíchám smetanu+zakysanou smetanu s hl.moukou a poředím teplým vývarem a dám k masu a míchám a míchám /pak se nesrazí/ a podávám se všemi možnými přílohami už popsanými, ale hlavně s chlupatým knedlíkem čili bosákem. Recept na omáčku s chlupáčema mám od své pratchyně z Táborska

  • MARTIN ŽVÁČEK | 21. 1. 2008 19:11

    NEJLEPŠÍ RECEPT NA SVĚTĚ UVAŘIL JSEM TO A JE MI TEPRVE 11LET

  • Hanka | 20. 1. 2008 16:35

    ahooj, díky moc za skvělej recept, s vařením zatím začínám a hned se to povedlo - jednoduchý a docela rychlý. Přítel nerad maso obírá, tak jsme to dělali z kuřecích řízků a taky použili místo vody slepičí bujon a fakt to nemělo chybu :-)

  • hallerova gertruda | 19. 1. 2008 07:48

    kdo bydli tez ve spanelsku a vi jak udelam houskove knedliky?tento recept uz delam asi po 5te a pokazde nam chutna,ale s knedlikem by to bylo spravne cesky:-)

  • Daniella O. | 22. 11. 2007 00:16

    Lusindo, napis (nebo napiste) kdykoli. Osloveni Ty mi vyhovuje mnohem vic, protoze podle meho nazoru to lidi i sblizi a dokazou si vic rict.

  • Lusinda | 21. 11. 2007 20:53

    Dani, mohu Vám nebo Tobě napsat na mail?

  • Lusinda | 21. 11. 2007 20:49

    Dani zítra povím více,nebojte se Ph.Ch.,rozpustí se,jen dejte čerstvý kopr.

  • Daniella O. | 21. 11. 2007 19:40

    Lusindo, dekuji za odpoved a za snahu pomoci. Ahoj Daniella.

  • Lusinda | 21. 11. 2007 18:19

    Dani já jsem v USA studovala a "ulovila" si tam manžela.Podrobnosti neznám,ale fat free určitě nebyl,pro mne je to někde mezi pomaz.máslem,Lučinou a mascarpone.Podrobnosti zjistím od tchýně během 24h.

  • Lusinda | 21. 11. 2007 18:15

    Byl myslím ve vaničce od fy Kraft,šlehala jsem metlou do bešamelu říznutého vývarem.

  • Daniella O. | 21. 11. 2007 16:40

    Lusindo, ten Philadellphia cheese jsi pouzila z kelimku nebo ten z krabicky? Jeste bych potrebovala vedet, jestli byl fat free nebo normalni. Miluji syrove omacky, ale mam trochu obavy, ze tenhle syr se v omacce srazi, ale pokud jsi z toho uvarila dobrou koprovku, tak bych mohla take zaexperimentovat. Dekuji za odpoved. Nekdy je kazda rada draha.

  • Lusinda | 21. 11. 2007 13:53

    Daniello já jsem používala i sour cream a jednou jsem dokonce dělala koprovku i z Philadelphia cheese.Bylo to vše kupodivu velmi jedlé..:o)

  • Daniella O. | 19. 11. 2007 18:30

    hanes, pokud myslis tou zakysanou smetanou Sour Cream, to bych tam vazne nedavala. Sladkou smetanu najdes urcite v kazdem obchode pod nazvem Whipping Cream a muzes si vybrat, jestli chces heavy nebo mene tucnou. Jinak z toho pocatecniho tapani si nic nedelej,ja jsem take prvni rok na Vanoce napekla vanilkove rohlicky a linecke cukrovi ze slane mouky. Tohle kure je vazne moc dobre, tak doufam, ze se povede.

  • hanes horký | 18. 11. 2007 16:41

    doufam, že se bude dát jíst. Jsem už 5 měsíců v USA a ty jejich sra... se nedají jíst. Kuře na paprice mám moc rád, tak to zkusím podle tohoto receptu. Ale nevím, jak to dopadne, jejich kuře je jak guma, máslo je zvláštní, mouka taky není jako u nas. No a smetanu jsem koupil zakysanou, jinou jsem nenašel. Jdu do toho, začínam vařit, pak napíšu něco o výsledku. Zlatá česká jídla, tlačenka, guláš, bramborák, svíčková, ptáččci, zelí.....

  • Janča Koelblová | 17. 11. 2007 13:02

    Dnes jsem vyzkoušela, moc nám chutnalo. Jen to opravdu potřebuje dochutit Vegetou neho Harmóniíi chuti.

  • Anonym | 5. 11. 2007 13:18

    Podle receptu vařím již asi dva roky. Je to rychlý a chutný pokrm. Někdy přidám do omáčky ještě trochu glutasolu. Stačí opravdu špetka. Dneska jsem místo kuřete použila králíka a může být i vepřové. Je to stejně chutné.

  • Petra Callaghan | 19. 10. 2007 17:13

    naprosto vytecne, poprve v zivote jsem zkousela kure na paprice a chutna znamenite, pridala jsem k tomu jeste trosku vegety a vazne super. Zdravim z anglie :-}

  • Petra | 22. 9. 2007 13:43

    Také tam postrádám více chuti, je to silně mdlé, chce to víc papriky, více soli a nějakou vegetu.

  • Petr | 17. 9. 2007 03:02

    Tak jsem to zkusil, varil jsem to presne podle navodu a vubec se mi to nepovedlo. Je to bez chuti.

  • Anonym | 10. 9. 2007 17:42

    Také je to moje oblíbené jídlo a dle tohoto receptu je výborné.Hold paní Kovářové!

  • Jana Kutačová | 8. 9. 2007 11:01

    Květuš,klidně můžete použít i slepici,já totiž takhle dělám i slepici,jen ji nedusím jako kuře,ale hodím se zeleninou do papiňáku a uvařím do měkka,takže mám skvělou polévku a slepici jen oberu do omáčky a nechám přejít varem.o)

  • Květa | 7. 9. 2007 17:38

    Můžu místo kuřete dát slepici?Je to jako slepice na paprice?

  • Barunka | 2. 9. 2007 10:27

    dnes to poprve vyzkousim, tak jsem zvedava...

  • Anonym | 19. 8. 2007 20:31

    nedelam tak komplikovane, ani jisku ani mleko,staci vice slehacky a trochu mouky,a je to :)))))

  • Gianfranco | 19. 8. 2007 11:58

    Martinka je nejlepsi kucharka:) Zdravime z DK.

  • Radek Rus | 8. 8. 2007 17:33

    Jednou jsem to uvaril moji pritelkyni ze Slovenska a od te doby je to jeji nej jidlo.Jinak zdravime z Anglie

  • Jana | 8. 8. 2007 11:23

    Dobre a rychle. Zdravim z Mnichova. Jana

  • Rony | 30. 7. 2007 14:24

    Super, rychle, chutne a je to raz-dva.

  • lucije | 19. 7. 2007 13:34

    chodim sem jedina z čr:))dneska to vyzkousim...pak dam vedet:)

  • hallerova gertruda | 15. 7. 2007 15:05

    TAK UZ TOHLE DELAM PO 3TI A URCITE NE NAPOSLEDY.JE TO OPRAVDU VYBORNEMOC POZDRAVUJI ZE SPA&#209;ELSKA

  • Zuzka | 7. 7. 2007 15:07

    Taky hledam inspiraci tady. Kdyz si nejsem necim jista, nakouknu a hned je po problemu. Pozdravy vsem z Irska

  • Veronika | 23. 6. 2007 11:02

    Lenko, moj rec, taky se tu casto necham inspirovat. Zdravim taktez z Irska

  • Anna | 8. 6. 2007 22:27

    Kuře nebo slepici nakrájím na čtvrtky, vložím do papiňáku, přidám sůl, 5 kuliček pepře a 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, kousek mrkve, kousek celeru a kousek petržele, 1 oloupaný stroužek česneku, zaliji vodou, zavřu hrnec a hodinku vařím. Po uvaření to všechno přecedím do hrnce - to bude polévka, maso sundám z kostí, trochu bude do polévky a zbytek do omáčky, do polévky přijde i nakrájená zelenina. V kastrolu na lžíci másla nechám zesklovatět cibulku, přidám 1 lžíci sladké papriky a hned zaliji vývarem připraveným na polévku (asi 4 velké sběračky). Trochu povařím a přes hustší cedník přecedím do jiného kastrolu, vařečkou propasíruji cibuli, zbytek vyhodím.Krabičku neslazené tatry nebo šlehačky v hrnku rozmíchám s 2 lžícemi hladké mouky a vliji do omáčky, přidám hovězí bujon v kostce velikosti hrášku, dosolím, případně doliji méko, podle hustoty omáčky. Stejně dělám i králíka na paprice.Pak už jenom zavařit nudle do polévky a je hotovo.

  • Lenka | 2. 6. 2007 14:54

    Jdu na to,drzte mi palce, neni nad recepty na internetu. Alespon stale nemusim otravovat mamcu. Zdravim z Irska.

  • Anonym | 23. 5. 2007 15:12

    Přátelé, já když to tu čtu, tak je mi té naší malé Republiky skoro líto.....Kam všichni zdrháte? Vždyť je tu tak krásně, a je tu DOMA! Za recept díky, výborný, a s pořádnýma povedenýma kynutýma knedlíkama!

  • Robert | 20. 5. 2007 13:05

    Povedlo se ! Dobrej recept . Zdravim y Dublinu

  • Kateřina Kuzníková | 15. 5. 2007 18:49

    Velmi dobré, můžu jen doporučit a nakonec jsem dodala ještě trošku vegety a dostalo to opravdu šmrnc ...

  • alena svetelska | 13. 5. 2007 19:26

    diky ceske mouce kterou prodavaji v new yorku vynikajici,detem moc chutna,nakonec to ochucuji ceskou vegetou zdravim z new jersey

  • Robert Nový | 21. 4. 2007 19:00

    Mužu přidat jenom chválu ,poprvé jsem vařil omáčku a byla výborná

  • Anonym | 9. 4. 2007 20:55

    moc dobre posilam pozdrav z mallorky

  • Kristyna Ward | 4. 4. 2007 19:35

    jsem v Usa,mouku tu pouzivam polohrubou,wondru,presne jak je napsano v prispevku pode mnou.tvaroh je cottage cheese

  • Olina | 23. 3. 2007 20:23

    nejvice mouka podobna hrube, asi spis polohorube se jmenuje Wondra/ quick mixing flour/ neni to v klasickem sacku jak jsou mouky, ale v modre pixlicce nebo jak to nazvat , tvaroh se da taky sehnat , neni to 100% stejny, ale podoba hoodne

  • Anonym | 18. 3. 2007 14:30

    Je to vybornej recept ale misto jísky tam davam mouku a vodu je to jemnejši...

  • Lenka Ramos | 12. 3. 2007 23:01

    no s tou moukou to je dobry dotaz,proste amici nemaji hrubou mouku, tvaroh a plno jinych beznych potravin, o kterych byste ani necekali ze je nekde nemaji. ja jsem se proste smirila stim ze jiny kraj jiny mrav a uz po mouce neslidim. Vyzkousela jsem temer kazdy sacek s moukou ktery jsem videla v obchode a vysledek je ze mam asi 10 paklumouky a zadna neni hruba :-)

  • Lada Javorkova | 4. 3. 2007 06:43

    *~*~VYNIKAJICI RECEPT~*~* zdravim z Japonska

  • Anonym | 26. 2. 2007 14:25

    mnam mnam to byla basticka :-))super recept velice jednoduchy a chutny pridala jsem misto vody slepici bujon zasilam pozdrav z nemecka

  • hallerova gertruda | 26. 1. 2007 10:55

    MOC DOBRE,UDELAM TO OPET.POZDRAV ZE SPA&#209;ELSKA

  • Marek | 24. 1. 2007 14:10

    Mod dobre, pochvala! pridal jsem jeste malinko slaniny a kureciho bujonu. Pouzil jsem kureci steky (vykostena stehna) a vysledek je genialni ... :)

  • Pavla | 15. 1. 2007 17:07

    Jako priloha se da pouzit prakticky cokoliv. Na Slovensku nam k tomu teta delala halusky, mamka bud knedlik nebo testoviny, v praci pro zmenu ryzi. Manzel me k tomu naucil jist brambory uvarene ve slupce. Brambory oloupu, vidlickou rozkvedlam na taliri osolim a zaleju omackou ve ktere je obrane maso. Je to vynikajici.

  • Katuška | 11. 1. 2007 14:32

    Já používám místo celého kuřete prsní řízky, které nejprve orestuji na slanině. Je to rychlejší a navíc slanina tomu dodá skvělou chuť.

  • MONI | 5. 1. 2007 05:03

    VYBORNE VYBORNY RECEPT, POVEDL SE , ZDRAVIM ZE SPANELSKA

  • Katka St. James | 30. 10. 2006 21:50

    Mam dotaz na ty zijici ve Statech. Prosim vas, jakou mouku pouzivate misto hrube? All purpose style?Diky moc za odpoved

  • Anonym | 10. 10. 2006 12:32

    děkuji...tolikrát jsem se těšila na kuře na paprice, ale moje hokuspokusy ...to nebylo ono. Zkusím tvůj recept.

  • Lenka | 11. 9. 2006 09:35

    skvely jednoduchy recept!Zdravim z JZ Anglie

  • eastvik | 9. 9. 2006 12:06

    udělal jsem jenom trchu jiný postup kuře jsem nejdřív povařil v tl. hrnci a místo vody jsem dal vývar a mléko ,taky dobrý

  • Hana Lorencová | 3. 9. 2006 16:51

    Zkuste do omáčky dát slepičí bujón a lžičku plnotučné hořčice, dostane mnohem lepší chuť.

  • wojwod | 3. 9. 2006 15:00

    Já pro změnu zdravim z Ostravy!!A chci jen popřát dobrou chuť všem!

  • FOVB | 3. 9. 2006 14:59

    Vyborne a hlavne jednoduche! Dnes jsem varila toto kure pro sveho pritele z Mexika, dali jsme tam chipotles papricky a moc si to pochvaloval. Take souhlasim s pridanim bobk. listu, noveho koreni a pepre.

  • Libena | 30. 8. 2006 02:52

    Zdravim z Californie. Kure na paprice melo opravdu uspech! Amici se nacpali knedlikama a pak uz ani nemeli misto na klasicky dort se zmrzlinou :o)

  • Klarita | 2. 8. 2006 15:19

    No, mi k te cibulce jeste pridavame na kosticky trosku speku nebo slaniny, aby to lepe vonelo, a ja osobne to nejradsi jim z tortilla plackama... jsou krasne vlacne, pritom chutove neprebijou smetanovou omacku. Dnes to jdu delat, proto jsem se jeste mrkla na recept.

  • eddy tesarik | 28. 7. 2006 20:37

    Dobrou chut z Chicaga!Plne souhlasim z Karin,amici to neumi a strsne jim to chutnalo.Doporucuji testoviny a nelepe musle,omacka se v nich drzi a toje basta!!!

  • karin vantuchova | 22. 7. 2006 22:37

    Zdravim z CALIFORNIE, bylo to super, jednoduche, rychle , Amici neco takoveho jeste nejedli a Cesi zavzpominali na starou dobrou ceskou kuchyni. Diky

  • Emilly | 20. 7. 2006 00:26

    ZDRAVIM z Floridy! Skvelej recept, pridavam jen trochu curry a vsem to chutna I hamburgrovym Amikum ;-)

  • Tereza Jarčušková | 15. 6. 2006 12:26

    Ja by som tu bobkový list nedávala. Omáčka síce bude po ňom voňať, ale vôňa bob. listu je dosť intenzívna, a toto kuriatko je na paprike, mala by dominovať chuť a vôňa papriky, teda podľa mňa.

  • Jana Ulrychová | 15. 6. 2006 12:07

    Já přidala ještě bobkový list a nové koření. Omáčka tím dostala vůni. Je to dobré.

  • Jana | 27. 5. 2006 15:48

    Zdravim z Anglie ted se jdu o to pokusit uz mi tu breci hlady 4 tricetileti hladovci tak drzte pesti

  • Tomas Kovarik | 22. 4. 2006 22:52

    Jestlize mate radi paprikac s testovinami, doporucuji Vam pridat nejake mexicke papricky. Ja sam pridavam jen jednu "chipotle pepper" do ctyr porci omacky, to staci bohate.

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 12:52

    Dělám stejný postup,jak p.Zuzka.Ale dělám jen slepici,příjde levněji,je z toho i polévka a chuťově nám vyhovuje více.Jednou jsem nahradila houskové knedlíky bramborovými.A bylo to také fajn.Kuře si raději upeču.Lze dělat i z králíka nebo krůty,ale taky z vepřového.Ale klasika je klasika.

  • Jitka Malinová | 21. 2. 2006 22:00

    Moje dcera vyžaduje na paprice jedině slepici, kuře jí připadá mdlé. Ale záleží na chuti. Též uvařím a pak dělám omáčku zvlášť, maso pokrájím na malé kousky a vrátím do omáčky.

  • Marie Svobodová | 21. 2. 2006 21:34

    Pro Zuzku- když nemám knedlík dělám těstoviny, také dobré.

  • Marie Horáková | 21. 2. 2006 17:56

    Zuzko, já to tak někdy dělám, že si kuře uvařím, jde to taky a ještě je polévka, protože na omáčku všechen vývar nespotřebuji. Rýže je k tomu moc dobrá.Tak ať se povede !

  • Zuzka islandka | 21. 2. 2006 17:35

    Ahojky zdravím.Jen by mě zajímalo,zda někdo používá to,že kuře uvaří zvlášť a pak obrané části masa dá do hotové omáčky.Jinak já sem na Islandu a s knedlíky,jako přílohu,mám problém taky.Jejich mouka se na knedle použít nedá.Ale rýže je k tomu dobrá taky,né?

  • Airan | 12. 1. 2006 18:16

    Lupo Lupo, a co tam jíte...same mražene a občas mrože? :-)))))

  • Lupo lupo | 12. 1. 2006 17:34

    Zdravim z Grónska. Tady aby kuře pohledal, ale občas se zadaří i s kousky mrože...

  • terka | 3. 11. 2005 18:35

    varim ajde t skvele!Diky!

  • Soňa | 29. 10. 2005 21:37

    Já žiju už 19 let na Valachách a taky to tu rádi vaříme:))

  • Michaela Bernatova | 26. 10. 2005 10:31

    ahojky, jsem ve Vidni, recept jdu vyzkouset. pa

  • Jana Smolíková | 14. 10. 2005 18:39

    Moc nám chutnalo, není nad klasiku :o)))

  • Dana Urbanova | 13. 10. 2005 00:59

    Zdravim take z USA, vyborny recept! Take pouzivam misto celych ctvrtek kousky kurete z prsicek. Omacka je velmi jemna, kdyz nahradite cibulku smazenou cibulkou rozemletou susenou (onion powder).

  • Alena | 30. 7. 2005 13:26

    Zdravim z Japonska.Koukam ze kure na paprice je oblibene na celem svete. Tady je to taky jedno z ceskych jidel,ktere lze bez problemu uvarit. My k nemu volime jak jinak-ryzi.

  • Zuzka Scotka | 25. 6. 2005 22:32

    Ahoj zdravim vsechny, za kopecky! Ja jsem v New Yorku a dnes manzela chystam prekvapit prave timhle receptem. Diky za rady. Zavreli nam v sousedsvi cesky obchod, a tak se budu muset obejit bez knedliku, ale s noky nebo testovinami se to da jist taky. Jeste jsem chtela dodat ze pouzivam sour cream misto sladke smetany a je to zajimave ozvlastneni . Preji Doubrou chut.

  • Jakojo | 20. 6. 2005 01:50

    Ja ziju v australii a z mistni mouky se houskove knedliky taky poredne nedaji udelat. Ale da se tu sehnat continental mouka(asi neco jako nase polohruba), nebo se da pouzit krupice (semolina)-hodne podobne nasi hrube mouce. Jako knedlik od babicky to neni, ale lepsi nez nic. A ke kureti na paprice si nic jineho predstavit nedokazu.

  • Markéta | 10. 5. 2005 15:56

    Tak proč to neudělat jen z kuřecích plátků!!! Určitě to bude jednodušší !! Já jsem teď ve Skotsku a zítra recept vyzkouším!!

  • Otakar Richter | 2. 5. 2005 22:05

    Žili jsme 37 let v USA a tento recept, kterému naši kluci říkali "orange chicekn" podle barvy se muselo dělat každý měsíc. Nejlepší maso jsou horní části stehýnek. Jemně nasekanou cibuli zpěnit na olivovém oleji, přidat sladkou papriku jen na chvíli, aby nezhořkla a na tom orestovat kousky kuřete. Zalít kuřecím vývarem "chicken stock" z konservy a nechat změknout. Potom rozmíchat mouku (Vondra instant) v kelímku se sour cream a všechno vlít na maso a rozmíchat. Dosolit a pokud máte v supermarketu pálivou pravou maďarskou papriku, přidejte špetku. My jsme k tomu jedli vídeňské noky (upatlat hustší těstíčko zase z instant Vondry, trochu vody a změklé máslo) a vařit 7 minut. Nebo penne...

  • Aja | 29. 3. 2005 15:21

    nemecko,amerika?nebojte v chorvatsku se mi to take nedari!!!

  • nada stenglein | 11. 2. 2005 11:29

    on nemusi clovek zit az v usa aby se mu knedliky nevedy.Ja ziji v nemecku a nejdou mi klasicke kynute knedliky.Da mi nekdo tip jak na to, aby se to povedlo?

  • Andrea | 2. 1. 2005 20:16

    Ja jsem v USA uz osm let , a knedliky jsem se naucila delat az tady. Pouzivam obycejnou mouku {asi hladkou} a cerstve kvasnice. Ze susenych me to nejde.

  • Jana z VM | 24. 11. 2004 11:04

    To je svatá pravda ! Je hloupé zapatlat se obírám kuřete v omáčce, protože to potom není to pravé pochutnání!! Ale opravdu toto kuře lze pojídat úplně se vším, znám rodinu, která k tomu má ráda obyčejné rohlíky !! My ale opravdu nejraději ty těstoviny. Většinou toho dost zbyde (dělávám hodně) a s těmi těstovinami si to každý jednoduše ohřeje, prostě je do omáčky zamíchá a je to hned.

  • V S | 24. 11. 2004 09:25

    Ke kuřeti na paprice se dá přidat opravdu cokoliv. Já to někomu podávám i s bramborovou kaší. Osobně to miluji. Stejně jako Jana z VM kuře obírám a potom jej přidávám do omáčky. Nebaví mě jej obírat a kazit si chuť až je na talíři.

  • Jana H. | 25. 10. 2004 20:33

    Teď mě napadlo, což takhle halušky.Ty se dají udělat i v USA. Brambory, hladká mouka, sůl.

  • Jana H. | 25. 10. 2004 18:33

    My k tomu také jíme těstoviny nebo rýži. Zkus si najít nějaké knedlíky v kategorii knedlíků-příloh. Já mohu mít klidně chleba.

  • Sarka Savoy | 25. 10. 2004 18:19

    Ja ziji v USA neco pres 4 roky a tohle bylo me prvni americke kure na paprice - vsem chutnalo! Jen bylo s testovinami, protoze se mi tady vubec nevedou kynute knedliky (ze by mistni moukou?) - mel by nekdo nejaky tip?

  • Pavel Gmuzdek | 15. 10. 2004 23:50

    Jsem tu poprve, styskalo se mi po kureti na paprice a vidim ze zdaleka nejsem sam. Laska k domovine (alespon k te ceske) opravdu prochazi zaludkem. Dekuji za recept, dnes vecer se budu mit dobre...! (Pavel, Toronto, Canada)

  • jana z VM | 11. 10. 2004 16:36

    Já mám trochu jiný postup - porce kuřete dávám na zpěněnou cibulku s paprikou a z obou stran zprudka orestuju, potom zaleju studenou vodou a dusím také do měkka. Potom porce kuřete vydělám na talíř, oberu na menší kousky a ty potom nasypu zpět do omáčky. Lépe se to jí, nikdo není zapatlaný od omáčky. My je jíme s těstovinami,ale chutná i s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, nebo krupicovými noky. Prostě - dle chuti.

  • crystof | 10. 10. 2004 21:17

    zijeme v chicagu uz 8 let a tento recept zkousime zrovna na nedelni obed, moc se nam styska po ceske kuchyni a jsme hrozne radi za tuto kucharku, doufam, ze to bude spravne chutnat, dekujem za radu o koreni!!

  • Zdenek | 16. 9. 2004 13:22

    jsem uz par mesicu v Londyne a moc se tesim az tento recept vyzkousim. Vim ze to asi nebude jako od maminky ale co se da delat. Diky moc

  • Zlata Srudnicka | 29. 8. 2004 02:36

    Recept je vyborny, ziju v Canade a uz jsem zapomnela co tam presne patri. Taky dodatek od anonyma o dalsim koreni je dobrej.

  • Anonym | 22. 8. 2004 18:25

    ale neni to problem Johne. v usa ziju tez a v pohode vse sezenes. jinak pro doplneni doporucuju do kurete na parice pridat bobkovy list, nove koreni a kulicky pepre - nezapomenout pak vybrat.

  • John Suba | 13. 8. 2004 17:03

    jsem uz 3 roky v USA a sem tam si snazim uvarit neco opravdu ryze ceskeho.Takze dneska zkousim kure na paprice.Je problem tu sehnat ty spravne ingredience,ale ten rozdil uz asi stejne nepoznam....takze: "valim na to,diky za racept....."

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kuřecí maso Máslo Mléko Paprika - sladká Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

157
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
102
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
96
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
85
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
82
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Kuře na nivě
Kuře na nivě
Kuře na nových bramborách
Kuře na nových bramborách
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice s domácími šalvějovými noky
Kuře na paprice s domácími šalvějovými…
Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky
Kuře na paprice s jemnými krupicovými…
  • Recepty.cz
  • Kuře na paprice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact