Jednoduchý recept na klasiku z babiččiny kuchyně. Báječná kombinace kuřecího masa, sladké papriky a smetany.
Děkuji za recept. Mé první kuře na paprice a myslí, že se povedlo. Všem chutnalo. ;-)
správná řeč,každý si to uvařte podle své chuti a nepruďte
18 jak někdo nemůže pochopit tak jednoduchý recept,vody si přidej podle své potřeby,jedno kuře většinou pro čtyři osoby,přidej si vývar,je to chutnější,může být i hotový a zahušťuji jíškou Knorr,dám smetanu,dochutí solí,pepřem,trocha citrónu a je to.
fascinuje me, jak lide dokazou tak trivialni jidlo, jako je kure(slepice) na paprice ucinit tak podivnym. vzdyt dodrzet postup je snadne, nani tam zadne uskali typu "hodinu stojime u plotny" - proc to kazit?
TAK DĚTI NEVÍM JAK VY ALE JÁ TO PODLE TOHO UVAŘIL řeknu jen jeden poznatek měl jsem si přečíst krom receptu i recenze ... jídlo je slušně nazváno divné ... a to jsem slušnej :-)
TAK DĚTI NEVÍM JAK VY ALE JÁ TO PODLE TOHO UVAŘIL řeknu jen jeden poznatek měl jsem si přečíst krom receptu i recenze ... jídlo je slušně nazváno divné ... a to jsem slušnej :-)
TAK DĚTI NEVÍM JAK VY ALE JÁ TO PODLE TOHO UVAŘIL řeknu jen jeden poznatek měl jsem si přečíst krom receptu i recenze ... jídlo je slušně nazváno divné ... a to jsem slušnej :-)
evidentně to podle toho někdo uvařit zvládnul a jídlo bylo chutné.to že vy používáte poněkud jiný postup vám nedává obsolutorium na vše. místo nadávek zkuste zveřejnit něco svého. uvidíte jaké se vám dostane reakce od vám podobných prudičů.
Bože, tohle je snad nejhorší recept. Předně bych to nenazýval názvem pokrmu, se kterým nemá nic společného. Absolutní absence dalšího koření, gramáže a postupu. Chudáci amatéři, aby se z vašeho receptu zbláznili. To tam jako vkládáte celé kuře? Kde máte pepř, bobkový list, nové koření, skořici nebo vývar. Vy tam fakt lijete mléko? :-S
Bože, kam na ty slátaniny chodíte. Tenhle recept je děsnej. Každý základ k omáčce je " rozpustit cibulový základ". Když to po osmažení zalijete litrem vody, získáte plovoucí kousky cibule a tak tam i zůstanou. Osmažit do zlatova, dát dvě lžíce vody - vodu rychle odsmažit, Když to za neustálého dohledu zopakujete 5x, z cibulky se stane hustá hnědá šťáva bez kousků. Při posledním odsmažení se přidá paprika a promíchá. Teprve pak se vkládá okořeněné maso. To se ve šťávě párkrát otočí aby získalo chuť. Vodu až tak po pěti minutách a jen do poloviny výšky masa. Kde máte bobkový list, nové koření, pepř, vývar.......? Když už prezentujete nějaký svůj "výtvor", alespoň ho nenazývejte názvem pokrmu, se kterým nemá nic společného. Pokud píšu recept, tak podrobně, s gramáží a postupem.
Vynikající, jen jsem si to doplnila o bilou papriku nakrajenou k cibulce a dva stroužky česneku a max. spokojenost :-) už jsem si byla přidat :-[
no pokud to chceš mít kyselý jak nemytou zadnici tak zakysanou :-D
Aby by bylo zalite to je kolik? Hektolitr kurva?
já podlévám vývarem - málokdy mám svůj uvařený, tak používám bez rozpaků Knorr bohaté bujony, které jsou bez glutamatu, konzervantů a barviv, čili žádná chemie, v tomto případě kuřecí, rozpustím v necelém půl litru vody a to stačí, podlévám vždy jen trošku, aby se maso nevařilo, ale dusilo, až je tekutiny málo, zase přileju. ale já napřed opeču kuře, zasypu paprikou - taky přesně neřeknu množství, možná lžíci?????, zaleju trochu vývarem a dusím.
vody davám tolik at mám maso zalité
a kolik tam tedy patří vody :-\
Kuře na paprice. =-O Hlavní surovina kuře, to je dobře, ale pak paprika TROCHU ? To je fór! A kolik vody? Litr, dva, tři nebo deset? Amatér aby si škubal vlasy. =-O
Vařím pode tohoto receptu často. Je úžasně jednoduchý a výsledek je výborný. Kuře si vždycky před přidáním mléka vyndám a oberu a do omajdy vrátím jen samotné maso.
Lepší kuře na paprice jsem snad nejedla a je to uplně jednoduché :-) Jen kuřátko oberu, aby se mi v tom jídlě zbytečně pak nehrabali.. :-) Vynikající, i přítel chválil :-) Mňam :)
Dobrý recept, stejne jako dela maminka.. ja cibulku delam na vode, kure rozctvrtim, stahnu z nej kuzi a zaklad zalevam vyvarem. Pak maso vyndam, oberu a zahustim smetanou v ktere jsem rozkvedlala mouku. Priloha dle nalady (ne vzdy se mi chce patlat s knedlema :-) )
Nejjednodušší a nejlepší mi přijde recept od maminky.. začátek stejný, jen místo másla olivový olej, nebo přípravu cibulky na vodě (doporučuji u všech omáček a základů s cibulkou), kuře na čtvrtky a stáhnu z něj kůži, zalévám vývarem, vyndám, oberu, omáčkou zahustím smetanou, v které jsem zakvedlala mouku, dochutím. Příloha dle nálady (když se mi chce nebo nechce dělat knedlíky, noky apod.). Teď se mi vaří kuřátko a nemůžu se dočkat <3 :-)
Včera jsem ozkoušela a výborný recept, měl hodně velký úspěch i u ,,nefandů´´ tohoto jidla.. <:-) <:-) 8-)
Nikdy žádnou omáčku nezkazíš, kdy jí zahustíš trochou dětské krupičky.
Kolik dáváte, přibližně, celkem vody?
Prosím chci se zeptat, jak zahušťujete tuhle omáčku. Já mám pocit že je pořád řídká a druhý den ještě víc. Děkuji za radu
...já vždy ještě přidávám dle rady mamky stroužek česneku + maso zaleju vývarem (většinou mám i zmrazený z předchozích vaření)..je to vynikající
skvělé jídlo, já dělám ještě to, že trochu papriky osmažím na másle a přidám do omáčky když už je skoro uvařená. krásně zvýrazní paprikovou chuť :-)
Dobrý den, nikdy jsem tohle jídlo nejedla, vůbec mi nechutnalo :-S . Po vyžádání přítele jsem našla tento recept a uvařila. A teda klobouk dolů O:-) . Nikdy jsem nic tak dobrého nejedla. Přidala jsem i to koření, dle komentářů, ale bylo to vynikající :) Moc moc moc děkuji ... a díky vám sem to začala jíst i já :-D
Dnes budu zkouet :)
Právě jsem dovařila je to výborný :-* Skvělý recept, skvělé a rychlé jídlo :-)
Teď vařím,tak snad se povede :-) =-O
vždycky jsem vařila podle tohoto receptu, tentokrát jsem přidala koření podle komentářů (bobkový list, nové koření, pepř) a je to ještě lepší
Jednoduchá a luxusní, přesně jako od mamky.
Dnes sem vařila a výýbornáá :) Lehké,rychlé jídlo.,supeer :-) Dávám jednu velkou 1 :)
tuhle omáčku mám nejraděj,jelikož je hned hotovo akorád nezahustuju jíškou ale moukou rozmíchanou bud v mléce,nebo vodě :-)
Omáčky zbožňujem a tuhle obvzlášť :p, je supér.
Nejlepší pipka na paprice :-* , dělám jí často, je to vděčné jídlo. Rychlé a výborné.
booomba <:-)
Jdu na to uvidíme jak se to povede... =-O
tak jdu na to jdu to skusit snad to víjde :-P O:-) 8-) :-* :-)) <:-)
já mám radši pikantnější, tak tam dávám i papriku pálivou... ale jinak je to asi nejlepší a nejjednodušší recept
taky jsem pridala bobkovy list a nove koreni..a povim vam, byla to uzasna basta. moc jsme si doma posmakli :-)
Uklohnil jsem to podle návodu,přidal všechny, všechny doporučené doplnky a řeknu Vám no to byla bašta mnam mnam.
Dělám stejně jak je uvedeno v receptu na másle a stejně jak je uvedeno v příspěvku přidávám bobkový list a nové koření a pokud mám v ledničce rajče, přidám i to, samozřejmě oloupané. Omáčka je pak daleko výraznější chuti a nemusí se už moc dochucovat. Přeji hezké vaření a dobrou chuť. <:-)
musel jsem si vypomoci kostkou drůbežího masoxu, ale jinak to bylo moc dobré
Já si to trošku upravila a je to báááječné mohu jen doporučit! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Dělám to často a pokaždé je to výborné :))))
Recept špicovní,já to uvařil za dva pro 12 lidí :-)
Budu ji dělat pro dvanáct lidí,snadto dobře dopadne ;-) O:-)
ja uvarim cele kure,(pak maso oberu)cibuli na Rama,pridam vyvar,pak mleko,zahustim slehackou s moukou ,ochutim a vratim to maso zpet-nemam rada kosti v omacce.
Taky by mě zajímalo, kolik vody je třeba?? děkuji
Omáčka se povedla a jíšku jsem nedělala. Zahustila jsem normálně hladkou moukou ve vodě.
kolik vody??díky
vynikající :-*
mňam :-)
mnam 8-)
Jako malé jsme se sestrou říkaly růžová omáčka. A že se jí babička navařila :-) Vařím podle jejího receptu, je skoro stejný, jen papriky se dává asi trochu víc a nezahušťuji zásmažkou, ale moukou rozkvedlanou v mléce a bez smetany. Místo kuřete se dají použít i jen kuřecí prsa nebo kuřecí stehna. Snadná a výborná omáčka!!
Stará dobrá klasika, jen nedělám jíšku a mouku rozmíchám ve smetaně.
Přesně tak dělám i slepici a je jako od maminky <3
Vařila jsem ji poprvé a podle tohoto receptu a povedla se. Takže díky za fajn recept. :)
Toto jídlo patří ke stálicím mého uchažského repertoáru...jednoduše výborné...
mnam :-P
Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. uzasna nase neeeeejoblibenejsi omacka......:-) Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.
sladkou
...Jsem začatečník a chci se zepta tu smetanu sladkou nebo zakysanou??? děkuji za odpověd :-)
A vadi vam to Zdenku? :-P
je ahoj Zuzi, tady Danus :-D
Super!!!! Rodina mi dala 1, já jí dávám také :-D
mate ty knedliky naopak
doporučuju, výborné... 8-) .
MUZU DOPORUCIT VSEM JE SKVELI POCHUTNAL SEM SI 8-)
OMACKA JE VIBORNA SKUSTE JI JE VITECNA :-P
muzu všem doporučit moc dobré to :-[
kdo umi cist ten umi varit ;-)
no to je pěkný hnus, co takhle dát si rovnou něco u MacDonalda?
Já to nejspíš budu vařit ve škole a vůbec se na to netěším, i když říkáte, že je to lehké, kdyý já vařit neumím a to je ten největší problém :-!
Dnes mi to ukuchtila pritelkyne.....jsem nadmiru spokojen. Laska asi opravdu prochazi zaludkem <3
tak to si teda šikulinenka :-*
Ráda vařim kuře na paprice, jen jsem ale netušila že by tam mohli napsat že ten recept je středně těžký. Když ho uvarim i já a to je mi 13.... ;-)
Nádohodou jsem projížděla recepty, protože jsem nevěděla, co uvařit a narazila jsem na tenhle, už jsem na něj úplně zapomněla a Byla to mňamka... ;-)
Taky to miluji !! :-D
milujeme kuře na paprice, je to jednoduché, rychlé a chutné. zaslouží si 1*
Ahojky, koukam tady jsou lidi z celeho sveta, nekdo v belgii? tady jsou jejich jidla taky na stiru a kure na paprice uz sem naucila vsechny okolo.opravdu neni nad ceskou kuchyni! jinak omacku si bez zakysane smetany nedovadu predstavit, davam pul kys a pul sladke, jinak kdyz varim kure davam do vody pepr, nove koreni a bobkovy list, omacka je tak mnohem lepsi, vyraznejsi
Jednoduše DOKONALÉ!!!!!
:))))))) Ja to kure do omacky take obiram dodnes, kdyz to serviruji neobrane, pry to rodince mene chutna. To je rozmazlenost :), ale sama uz jsem si na to take zvykla, ze ve smetanove omacce mi vadi kuze z kurete :)))))
Pani Sharko me se v cizine take nedarily kynute knedliky. Ale zacala jsem je varit v bilych silonovych podkolenkach a tak vubec nepopraskaji. Z vykynuteho testa na knedliky udelate valecky a znova date vykynout do silonky a po dalsim vykynuti varite se silonkou .Stejne muzete v silovce varit bramborove knedliky, pokud se vam take rozvaruji.Preji dobrou chut.
Tohle je klasika-rychlé,chutné.Z dob,kdy byly děti malé jsem se naučil maso do omáčky obírat-neměl jsem sílu koukat na to,jak se praly s tím stehnem :-))...a už mi to zůstalo :-))
Vynikající ... :o))
Mam dobry typ pro ty co nemaji cas a chteji si to vareni kurete zkratit ;-) Kupte uz upecene do zlatova jure a pridejte to na casti nakrajene na osmahlou cibulku s paprikou a nechte to jen 10 minut podusit a pak to dokoncete s kurecim bujonem a cele to zakoncete podle tohoto receptu,super rychlovka a neni v tom zadny rozdil ;-)
Pro zmenu zdravim z Anglie! :) Tak po prvotnim zdeseni zacinajici kucharinky, ze se mi to nepovede, musim konstatovat, ze vysledek stoji za to!:) Ze zacatku se mi to opravdu zdalo hodne fadnii, tak sem to lehce obmenila, dala jsem 900ml vody, 2sufanky kureciho vyvaru (resp.polevky-kure sem varila zvlast), nedavala sem zasmazku ale zaklechtku a dala sem jen cca 100ml mleka, 6lzic hladke mouky a 150ml soured cream a uz se nemuzu dockat, az dojede pritel, teze Cech, z prace a zhodnoti moje 'dilo', zklamany urcite nebude!:) Jako priloha budou testoviny a houskovy knedlik, ten se mi tu napotreti podaril uplne ukazkovy, davam pul semoliny (krupice) a pul hladke mouky.Jinak vrele dekuji za recept a hodnotim 1!!!
Výbornééééééééééé
Ahoj, bylo to úžasné, moc se to povedlo, jednoduché a přitom vynikající české jídlo. Návod super, zvládnou v pohodě i chlapy, sám mužu potvrdit :-) .
Místo kuřete jsem použila kuřecí prsíčka a maso bylo výborné. Omáčka se moc nepovedla. Snad příště:-) Celkově hodnotím recept jako skvělý a jednoduchý.
Jsem kucharka zacatecnice,ale podle Vaseho navodu jsem si dneska mohla pred pritelem nacechrat pirka:-)Dekuji moc za receptik!!!Muzu jen doporucit:-)
vařila jsem podle receptu a recept nemá chybu :-) jednoduché a chutné.akorát místo celého kuřete jsem tam dala kuřecí stehna.Mňamka
Tak Sibilo,ať návštěvě chutná.Je to rozhodně rychlovka,dá se to s knedlíkem,těstovinami,nokami a je dobré k tomu i nochi,jen nevím úplně přesně,jak se to píše! :-D
zdravim vsechny.Mozna ze to jednoduchy recept pro Cesko,ale kdo zije v zahranici vi ze to ma vzdy uspech a nikdy nesklame ,protoze je rychly,jednoduchy, chutny a ekonomicky. Napriklad zitra mam pozvane pratele z prace,kteri si preji nejake jidlo z cech.Je pred vyplatou;)) a budu po nocni a tato primitivni pochoutka me dostane z problemu(jestli neusnu pri vareni,tak stichnu nejaky tek knedlik,ale aji testoviny jdou k tomu vyborne).mejte se krasne.dobrou chut .Zdravim z Recka
Súhlasím s Jankou. Kurča na paprike sa u nás robí vtedy, keď dôjde inšpirácia, tak sa urobí toto. Je to skutočne jedlo, ktoré mamičky ako jedno z prvých odovzdávajú dcéram :))) Netrvrím ale, že je to zlé :)))
Jani, dávám ti za pravdu. Ale na tyto stránky chodí i začínající kuchařinky a proto je dobré, že na těchto stránkách jsou i klasické, jednoduché recepty.Já jsem dnes právě dělala kuře na paprice, nebo lépe řečeno kuře na smetaně. Manžel je milovníkem dobrých omáček. No a kuře na smetaně nemá chybu. Mléka a smetany doporučuji určitě více. 150 ml mléka a 50 ml smetany je velice málo. Zásmažku nedělám. Dělám jenom záklechtku. (Asi 2 lžíce hladké mouky rozmícháme v mléku a vlijeme do vařící omáčky). Necháme 12 -15 minut povařit. Jestli omáčka není dostatečně hustá, můžete ji trochu zahustit i instantní světlou jíškou (Hotová jíška světlá od Knorr nemá chybu) Na závěr doporučuji omáčku ochutit citrónovou šťávou a několika zrníčky cukru. Kuře na smetaně je dobré, proto si zaslouží 1.
Tak,tady to kuře si moje děti dělaly,když jim bylo 10 a 7 let samy,je to moc dobré jídlo,akorát nechápu ten ohlas tady,taky bych řekla,že to není nic nového.Ale uznávám,moc dobré.
pro pavlinku:-)dekuji za tip,no tak se me to nepovedlo,nevim co jsem to vytvorila,ale nikdo to nechtel.ale vyzkousela jsem to s tim zmrazenym testem na paraku a to vyslo,nikdy by me to nenapadlo.moc pozdravu vsem
ahojky, recept super, dokonce i v Anglii jsem si udelala k omacce pravy cesky houskovy knedlik.... Neni na ceskou kuchyni po celem svete :)
Pro pratele v zahranici,v supermarketech prodavaji zmrazene testo na bily chleb,staci nechat rozmrazit,chleb trochu nakyne,dat ho na parak a nechat 24 minut.No a mate knedliky,jako od maminky:) Dobrou chut!
Tak se recept povedl i tady ve Francii. Rychlé a moc dobré ! A ja osobne mam rada s bramborovym knedlikem, ktery jsem také zkousela poprvé a také se povedl. Takze Mnam ! :)
pro hallerova gertruda:ja ziju na malte,knedliky delam tak ze natrham toustak na maly kousky,spatlam se zloutkama ,necim jako herou a snehen s vajicek a HLADKOU moukou,dam pul zicky prasku do peceni ,mliko a nekdy trosku slehacky a vsecko to vysleham slehacem,pak tou hmotou naplnim vymazane hrnicky a varim ve vodni lazni
Zakysanou určitě ano, ale je to potom trochu jiná chuť. Já ji mám tak raději a dávám jenom zakysanou, ale pozor - nesmí být moc kyselá - potom opatrně. Podrobný popis přípravy je od Jany Nesvadbové. A veliká pochvala pro Martina Žváčka!!
mohu přidat zakysanou smetanu?
Zdravím české kuchařky z celého světa- ale myslím, že většina zt nich sedí v těch našich Čechách . Kuře, slepici, ale i krůtu dělám na smetaně, k paprice přidávám divoké koření /nov.koření, bob.list a špetku tymiánu. Nedělám jíšku, jen rozmíchám smetanu+zakysanou smetanu s hl.moukou a poředím teplým vývarem a dám k masu a míchám a míchám /pak se nesrazí/ a podávám se všemi možnými přílohami už popsanými, ale hlavně s chlupatým knedlíkem čili bosákem. Recept na omáčku s chlupáčema mám od své pratchyně z Táborska
NEJLEPŠÍ RECEPT NA SVĚTĚ UVAŘIL JSEM TO A JE MI TEPRVE 11LET
ahooj, díky moc za skvělej recept, s vařením zatím začínám a hned se to povedlo - jednoduchý a docela rychlý. Přítel nerad maso obírá, tak jsme to dělali z kuřecích řízků a taky použili místo vody slepičí bujon a fakt to nemělo chybu :-)
kdo bydli tez ve spanelsku a vi jak udelam houskove knedliky?tento recept uz delam asi po 5te a pokazde nam chutna,ale s knedlikem by to bylo spravne cesky:-)
Lusindo, napis (nebo napiste) kdykoli. Osloveni Ty mi vyhovuje mnohem vic, protoze podle meho nazoru to lidi i sblizi a dokazou si vic rict.
Dani, mohu Vám nebo Tobě napsat na mail?
Dani zítra povím více,nebojte se Ph.Ch.,rozpustí se,jen dejte čerstvý kopr.
Lusindo, dekuji za odpoved a za snahu pomoci. Ahoj Daniella.
Dani já jsem v USA studovala a "ulovila" si tam manžela.Podrobnosti neznám,ale fat free určitě nebyl,pro mne je to někde mezi pomaz.máslem,Lučinou a mascarpone.Podrobnosti zjistím od tchýně během 24h.
Byl myslím ve vaničce od fy Kraft,šlehala jsem metlou do bešamelu říznutého vývarem.
Lusindo, ten Philadellphia cheese jsi pouzila z kelimku nebo ten z krabicky? Jeste bych potrebovala vedet, jestli byl fat free nebo normalni. Miluji syrove omacky, ale mam trochu obavy, ze tenhle syr se v omacce srazi, ale pokud jsi z toho uvarila dobrou koprovku, tak bych mohla take zaexperimentovat. Dekuji za odpoved. Nekdy je kazda rada draha.
Daniello já jsem používala i sour cream a jednou jsem dokonce dělala koprovku i z Philadelphia cheese.Bylo to vše kupodivu velmi jedlé..:o)
hanes, pokud myslis tou zakysanou smetanou Sour Cream, to bych tam vazne nedavala. Sladkou smetanu najdes urcite v kazdem obchode pod nazvem Whipping Cream a muzes si vybrat, jestli chces heavy nebo mene tucnou. Jinak z toho pocatecniho tapani si nic nedelej,ja jsem take prvni rok na Vanoce napekla vanilkove rohlicky a linecke cukrovi ze slane mouky. Tohle kure je vazne moc dobre, tak doufam, ze se povede.
doufam, že se bude dát jíst. Jsem už 5 měsíců v USA a ty jejich sra... se nedají jíst. Kuře na paprice mám moc rád, tak to zkusím podle tohoto receptu. Ale nevím, jak to dopadne, jejich kuře je jak guma, máslo je zvláštní, mouka taky není jako u nas. No a smetanu jsem koupil zakysanou, jinou jsem nenašel. Jdu do toho, začínam vařit, pak napíšu něco o výsledku. Zlatá česká jídla, tlačenka, guláš, bramborák, svíčková, ptáččci, zelí.....
Dnes jsem vyzkoušela, moc nám chutnalo. Jen to opravdu potřebuje dochutit Vegetou neho Harmóniíi chuti.
Podle receptu vařím již asi dva roky. Je to rychlý a chutný pokrm. Někdy přidám do omáčky ještě trochu glutasolu. Stačí opravdu špetka. Dneska jsem místo kuřete použila králíka a může být i vepřové. Je to stejně chutné.
naprosto vytecne, poprve v zivote jsem zkousela kure na paprice a chutna znamenite, pridala jsem k tomu jeste trosku vegety a vazne super. Zdravim z anglie :-}
Také tam postrádám více chuti, je to silně mdlé, chce to víc papriky, více soli a nějakou vegetu.
Tak jsem to zkusil, varil jsem to presne podle navodu a vubec se mi to nepovedlo. Je to bez chuti.
Také je to moje oblíbené jídlo a dle tohoto receptu je výborné.Hold paní Kovářové!
Květuš,klidně můžete použít i slepici,já totiž takhle dělám i slepici,jen ji nedusím jako kuře,ale hodím se zeleninou do papiňáku a uvařím do měkka,takže mám skvělou polévku a slepici jen oberu do omáčky a nechám přejít varem.o)
Můžu místo kuřete dát slepici?Je to jako slepice na paprice?
dnes to poprve vyzkousim, tak jsem zvedava...
nedelam tak komplikovane, ani jisku ani mleko,staci vice slehacky a trochu mouky,a je to :)))))
Martinka je nejlepsi kucharka:) Zdravime z DK.
Jednou jsem to uvaril moji pritelkyni ze Slovenska a od te doby je to jeji nej jidlo.Jinak zdravime z Anglie
Dobre a rychle. Zdravim z Mnichova. Jana
Super, rychle, chutne a je to raz-dva.
chodim sem jedina z čr:))dneska to vyzkousim...pak dam vedet:)
TAK UZ TOHLE DELAM PO 3TI A URCITE NE NAPOSLEDY.JE TO OPRAVDU VYBORNEMOC POZDRAVUJI ZE SPAÑELSKA
Taky hledam inspiraci tady. Kdyz si nejsem necim jista, nakouknu a hned je po problemu. Pozdravy vsem z Irska
Lenko, moj rec, taky se tu casto necham inspirovat. Zdravim taktez z Irska
Kuře nebo slepici nakrájím na čtvrtky, vložím do papiňáku, přidám sůl, 5 kuliček pepře a 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list, kousek mrkve, kousek celeru a kousek petržele, 1 oloupaný stroužek česneku, zaliji vodou, zavřu hrnec a hodinku vařím. Po uvaření to všechno přecedím do hrnce - to bude polévka, maso sundám z kostí, trochu bude do polévky a zbytek do omáčky, do polévky přijde i nakrájená zelenina. V kastrolu na lžíci másla nechám zesklovatět cibulku, přidám 1 lžíci sladké papriky a hned zaliji vývarem připraveným na polévku (asi 4 velké sběračky). Trochu povařím a přes hustší cedník přecedím do jiného kastrolu, vařečkou propasíruji cibuli, zbytek vyhodím.Krabičku neslazené tatry nebo šlehačky v hrnku rozmíchám s 2 lžícemi hladké mouky a vliji do omáčky, přidám hovězí bujon v kostce velikosti hrášku, dosolím, případně doliji méko, podle hustoty omáčky. Stejně dělám i králíka na paprice.Pak už jenom zavařit nudle do polévky a je hotovo.
Jdu na to,drzte mi palce, neni nad recepty na internetu. Alespon stale nemusim otravovat mamcu. Zdravim z Irska.
Přátelé, já když to tu čtu, tak je mi té naší malé Republiky skoro líto.....Kam všichni zdrháte? Vždyť je tu tak krásně, a je tu DOMA! Za recept díky, výborný, a s pořádnýma povedenýma kynutýma knedlíkama!
Povedlo se ! Dobrej recept . Zdravim y Dublinu
Velmi dobré, můžu jen doporučit a nakonec jsem dodala ještě trošku vegety a dostalo to opravdu šmrnc ...
diky ceske mouce kterou prodavaji v new yorku vynikajici,detem moc chutna,nakonec to ochucuji ceskou vegetou zdravim z new jersey
Mužu přidat jenom chválu ,poprvé jsem vařil omáčku a byla výborná
moc dobre posilam pozdrav z mallorky
jsem v Usa,mouku tu pouzivam polohrubou,wondru,presne jak je napsano v prispevku pode mnou.tvaroh je cottage cheese
nejvice mouka podobna hrube, asi spis polohorube se jmenuje Wondra/ quick mixing flour/ neni to v klasickem sacku jak jsou mouky, ale v modre pixlicce nebo jak to nazvat , tvaroh se da taky sehnat , neni to 100% stejny, ale podoba hoodne
Je to vybornej recept ale misto jísky tam davam mouku a vodu je to jemnejši...
no s tou moukou to je dobry dotaz,proste amici nemaji hrubou mouku, tvaroh a plno jinych beznych potravin, o kterych byste ani necekali ze je nekde nemaji. ja jsem se proste smirila stim ze jiny kraj jiny mrav a uz po mouce neslidim. Vyzkousela jsem temer kazdy sacek s moukou ktery jsem videla v obchode a vysledek je ze mam asi 10 paklumouky a zadna neni hruba :-)
*~*~VYNIKAJICI RECEPT~*~* zdravim z Japonska
mnam mnam to byla basticka :-))super recept velice jednoduchy a chutny pridala jsem misto vody slepici bujon zasilam pozdrav z nemecka
MOC DOBRE,UDELAM TO OPET.POZDRAV ZE SPAÑELSKA
Mod dobre, pochvala! pridal jsem jeste malinko slaniny a kureciho bujonu. Pouzil jsem kureci steky (vykostena stehna) a vysledek je genialni ... :)
Jako priloha se da pouzit prakticky cokoliv. Na Slovensku nam k tomu teta delala halusky, mamka bud knedlik nebo testoviny, v praci pro zmenu ryzi. Manzel me k tomu naucil jist brambory uvarene ve slupce. Brambory oloupu, vidlickou rozkvedlam na taliri osolim a zaleju omackou ve ktere je obrane maso. Je to vynikajici.
Já používám místo celého kuřete prsní řízky, které nejprve orestuji na slanině. Je to rychlejší a navíc slanina tomu dodá skvělou chuť.
VYBORNE VYBORNY RECEPT, POVEDL SE , ZDRAVIM ZE SPANELSKA
Mam dotaz na ty zijici ve Statech. Prosim vas, jakou mouku pouzivate misto hrube? All purpose style?Diky moc za odpoved
děkuji...tolikrát jsem se těšila na kuře na paprice, ale moje hokuspokusy ...to nebylo ono. Zkusím tvůj recept.
skvely jednoduchy recept!Zdravim z JZ Anglie
udělal jsem jenom trchu jiný postup kuře jsem nejdřív povařil v tl. hrnci a místo vody jsem dal vývar a mléko ,taky dobrý
Zkuste do omáčky dát slepičí bujón a lžičku plnotučné hořčice, dostane mnohem lepší chuť.
Já pro změnu zdravim z Ostravy!!A chci jen popřát dobrou chuť všem!
Vyborne a hlavne jednoduche! Dnes jsem varila toto kure pro sveho pritele z Mexika, dali jsme tam chipotles papricky a moc si to pochvaloval. Take souhlasim s pridanim bobk. listu, noveho koreni a pepre.
Zdravim z Californie. Kure na paprice melo opravdu uspech! Amici se nacpali knedlikama a pak uz ani nemeli misto na klasicky dort se zmrzlinou :o)
No, mi k te cibulce jeste pridavame na kosticky trosku speku nebo slaniny, aby to lepe vonelo, a ja osobne to nejradsi jim z tortilla plackama... jsou krasne vlacne, pritom chutove neprebijou smetanovou omacku. Dnes to jdu delat, proto jsem se jeste mrkla na recept.
Dobrou chut z Chicaga!Plne souhlasim z Karin,amici to neumi a strsne jim to chutnalo.Doporucuji testoviny a nelepe musle,omacka se v nich drzi a toje basta!!!
Zdravim z CALIFORNIE, bylo to super, jednoduche, rychle , Amici neco takoveho jeste nejedli a Cesi zavzpominali na starou dobrou ceskou kuchyni. Diky
ZDRAVIM z Floridy! Skvelej recept, pridavam jen trochu curry a vsem to chutna I hamburgrovym Amikum ;-)
Ja by som tu bobkový list nedávala. Omáčka síce bude po ňom voňať, ale vôňa bob. listu je dosť intenzívna, a toto kuriatko je na paprike, mala by dominovať chuť a vôňa papriky, teda podľa mňa.
Já přidala ještě bobkový list a nové koření. Omáčka tím dostala vůni. Je to dobré.
Zdravim z Anglie ted se jdu o to pokusit uz mi tu breci hlady 4 tricetileti hladovci tak drzte pesti
Jestlize mate radi paprikac s testovinami, doporucuji Vam pridat nejake mexicke papricky. Ja sam pridavam jen jednu "chipotle pepper" do ctyr porci omacky, to staci bohate.
Dělám stejný postup,jak p.Zuzka.Ale dělám jen slepici,příjde levněji,je z toho i polévka a chuťově nám vyhovuje více.Jednou jsem nahradila houskové knedlíky bramborovými.A bylo to také fajn.Kuře si raději upeču.Lze dělat i z králíka nebo krůty,ale taky z vepřového.Ale klasika je klasika.
Moje dcera vyžaduje na paprice jedině slepici, kuře jí připadá mdlé. Ale záleží na chuti. Též uvařím a pak dělám omáčku zvlášť, maso pokrájím na malé kousky a vrátím do omáčky.
Pro Zuzku- když nemám knedlík dělám těstoviny, také dobré.
Zuzko, já to tak někdy dělám, že si kuře uvařím, jde to taky a ještě je polévka, protože na omáčku všechen vývar nespotřebuji. Rýže je k tomu moc dobrá.Tak ať se povede !
Ahojky zdravím.Jen by mě zajímalo,zda někdo používá to,že kuře uvaří zvlášť a pak obrané části masa dá do hotové omáčky.Jinak já sem na Islandu a s knedlíky,jako přílohu,mám problém taky.Jejich mouka se na knedle použít nedá.Ale rýže je k tomu dobrá taky,né?
Lupo Lupo, a co tam jíte...same mražene a občas mrože? :-)))))
Zdravim z Grónska. Tady aby kuře pohledal, ale občas se zadaří i s kousky mrože...
varim ajde t skvele!Diky!
Já žiju už 19 let na Valachách a taky to tu rádi vaříme:))
ahojky, jsem ve Vidni, recept jdu vyzkouset. pa
Moc nám chutnalo, není nad klasiku :o)))
Zdravim take z USA, vyborny recept! Take pouzivam misto celych ctvrtek kousky kurete z prsicek. Omacka je velmi jemna, kdyz nahradite cibulku smazenou cibulkou rozemletou susenou (onion powder).
Zdravim z Japonska.Koukam ze kure na paprice je oblibene na celem svete. Tady je to taky jedno z ceskych jidel,ktere lze bez problemu uvarit. My k nemu volime jak jinak-ryzi.
Ahoj zdravim vsechny, za kopecky! Ja jsem v New Yorku a dnes manzela chystam prekvapit prave timhle receptem. Diky za rady. Zavreli nam v sousedsvi cesky obchod, a tak se budu muset obejit bez knedliku, ale s noky nebo testovinami se to da jist taky. Jeste jsem chtela dodat ze pouzivam sour cream misto sladke smetany a je to zajimave ozvlastneni . Preji Doubrou chut.
Ja ziju v australii a z mistni mouky se houskove knedliky taky poredne nedaji udelat. Ale da se tu sehnat continental mouka(asi neco jako nase polohruba), nebo se da pouzit krupice (semolina)-hodne podobne nasi hrube mouce. Jako knedlik od babicky to neni, ale lepsi nez nic. A ke kureti na paprice si nic jineho predstavit nedokazu.
Tak proč to neudělat jen z kuřecích plátků!!! Určitě to bude jednodušší !! Já jsem teď ve Skotsku a zítra recept vyzkouším!!
Žili jsme 37 let v USA a tento recept, kterému naši kluci říkali "orange chicekn" podle barvy se muselo dělat každý měsíc. Nejlepší maso jsou horní části stehýnek. Jemně nasekanou cibuli zpěnit na olivovém oleji, přidat sladkou papriku jen na chvíli, aby nezhořkla a na tom orestovat kousky kuřete. Zalít kuřecím vývarem "chicken stock" z konservy a nechat změknout. Potom rozmíchat mouku (Vondra instant) v kelímku se sour cream a všechno vlít na maso a rozmíchat. Dosolit a pokud máte v supermarketu pálivou pravou maďarskou papriku, přidejte špetku. My jsme k tomu jedli vídeňské noky (upatlat hustší těstíčko zase z instant Vondry, trochu vody a změklé máslo) a vařit 7 minut. Nebo penne...
nemecko,amerika?nebojte v chorvatsku se mi to take nedari!!!
on nemusi clovek zit az v usa aby se mu knedliky nevedy.Ja ziji v nemecku a nejdou mi klasicke kynute knedliky.Da mi nekdo tip jak na to, aby se to povedlo?
Ja jsem v USA uz osm let , a knedliky jsem se naucila delat az tady. Pouzivam obycejnou mouku {asi hladkou} a cerstve kvasnice. Ze susenych me to nejde.
To je svatá pravda ! Je hloupé zapatlat se obírám kuřete v omáčce, protože to potom není to pravé pochutnání!! Ale opravdu toto kuře lze pojídat úplně se vším, znám rodinu, která k tomu má ráda obyčejné rohlíky !! My ale opravdu nejraději ty těstoviny. Většinou toho dost zbyde (dělávám hodně) a s těmi těstovinami si to každý jednoduše ohřeje, prostě je do omáčky zamíchá a je to hned.
Ke kuřeti na paprice se dá přidat opravdu cokoliv. Já to někomu podávám i s bramborovou kaší. Osobně to miluji. Stejně jako Jana z VM kuře obírám a potom jej přidávám do omáčky. Nebaví mě jej obírat a kazit si chuť až je na talíři.
Teď mě napadlo, což takhle halušky.Ty se dají udělat i v USA. Brambory, hladká mouka, sůl.
My k tomu také jíme těstoviny nebo rýži. Zkus si najít nějaké knedlíky v kategorii knedlíků-příloh. Já mohu mít klidně chleba.
Ja ziji v USA neco pres 4 roky a tohle bylo me prvni americke kure na paprice - vsem chutnalo! Jen bylo s testovinami, protoze se mi tady vubec nevedou kynute knedliky (ze by mistni moukou?) - mel by nekdo nejaky tip?
Jsem tu poprve, styskalo se mi po kureti na paprice a vidim ze zdaleka nejsem sam. Laska k domovine (alespon k te ceske) opravdu prochazi zaludkem. Dekuji za recept, dnes vecer se budu mit dobre...! (Pavel, Toronto, Canada)
Já mám trochu jiný postup - porce kuřete dávám na zpěněnou cibulku s paprikou a z obou stran zprudka orestuju, potom zaleju studenou vodou a dusím také do měkka. Potom porce kuřete vydělám na talíř, oberu na menší kousky a ty potom nasypu zpět do omáčky. Lépe se to jí, nikdo není zapatlaný od omáčky. My je jíme s těstovinami,ale chutná i s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, nebo krupicovými noky. Prostě - dle chuti.
zijeme v chicagu uz 8 let a tento recept zkousime zrovna na nedelni obed, moc se nam styska po ceske kuchyni a jsme hrozne radi za tuto kucharku, doufam, ze to bude spravne chutnat, dekujem za radu o koreni!!
jsem uz par mesicu v Londyne a moc se tesim az tento recept vyzkousim. Vim ze to asi nebude jako od maminky ale co se da delat. Diky moc
Recept je vyborny, ziju v Canade a uz jsem zapomnela co tam presne patri. Taky dodatek od anonyma o dalsim koreni je dobrej.
ale neni to problem Johne. v usa ziju tez a v pohode vse sezenes. jinak pro doplneni doporucuju do kurete na parice pridat bobkovy list, nove koreni a kulicky pepre - nezapomenout pak vybrat.
jsem uz 3 roky v USA a sem tam si snazim uvarit neco opravdu ryze ceskeho.Takze dneska zkousim kure na paprice.Je problem tu sehnat ty spravne ingredience,ale ten rozdil uz asi stejne nepoznam....takze: "valim na to,diky za racept....."