Omáčky patří v naší kuchyni mezi velmi oblíbené pokrmy a kuře na paprice není výjimkou. V tomto receptu nahradil smetanu jemný čerstvý sýr, který omáčku krásně zahustí. Servírovat ji můžete s přílohou dle své chuti, vynikající jsou kromě houskových knedlíků také např. špenátové noky.
Cibuli a papriku očistěte a pokrájejte na kostičky. Maso osolte a opepřete. V kastrolu se silným dnem rozehřejte máslo a opečte na něm maso, z každé strany asi 3 minuty.
Maso vyndejte na talíř, do výpeku vhoďte cibuli a orestujte ji do růžova, asi 3 minuty. Přidejte papriku a restujte další 3 minuty. Nyní přisypte sladkou papriku a promíchejte. Po minutě vraťte do kastrolu maso, zalijte vývarem a duste při mírné teplotě 20 minut.
Maso opět vyjměte z kastrolu a omáčku rozmixujte dohladka. Přidejte lučinu a metlou rozmíchejte na hladký krém. Omáčku ochuťte solí a pepřem.
Maso pomocí vidliček natrhejte na vlákna a vraťte do omáčky. Podávejte se špenátovými noky.