Dušená kuřecí stehna s tradiční paprikovou smetanovou omáčkou servírujte nejlépe s vařenými kolínky, do kterách lahodná omáčka nateče a vy si tak dosytosti užijete její lahodnou chuť.
Kuře naporcujte na 4 části a ze všech stran je osolte. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a porce kuřete na něm ze všech stran orestujte dozlatova. Poté kuře dejte na talíř a do oleje vsypte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte ji, dokud nezačne zlátnout, asi 6 minut. Nyní přisypte papriku, promíchejte a ještě 1 minutu restujte. Papriku s cibulí zalijte vývarem a vraťte do kastrolu i kuře. Přiklopte poklicí, zmírněte plamen a duste 45 minut.
Ke konci dušení masa si připravte jíšku. Na pánvičce rozehřejte máslo a zasypte ho moukou. Míchejte na mírném plameni, dokud není směs bez hrudek a nezačne zlátnout. Nechte jíšku zchladnout.
3
Měkké kuře vyjměte z kastrolu a omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. K omáčce vmíchejte metlou jíšku a 10 minut ji povařte (průběžně míchejte). Omáčku zalijte smetanou, promíchejte, vraťte do ní kuře a povařte dalších 5 minut. Vmíchejte zakysanou smetanu, přiveďte těsně k bodu varu a odstavte. Ke kuřeti podávejte kolínka uvařená podle návodu na obalu.