Smícháme jogurt a všechno koření kromě oleje, tím budeme potírat kuře až na rožni. Touto marinádou potřeme kuře a marinujeme přes noc v lednici. Rožníme nad ohněm, potíráme zbylou marinádou a pokapáváme olejem. Kuře má mít sladko kyselo pálivou chuť a kůrčička je zlatohnědá. Pro všechny, kteří rádi v létě grilují na zahradě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ševča
|28. 4. 2007 12:23
Je dobré kuře zabalit do alobalu, rychleji maso změkne a je ve vlastní šťávě. Větší gurmáni můžou přibalit zeleninu, žampiony, zkrátka podle představivosti a chuti. Pak stačí opatrně odbalit, aby nám přílohy zůstaly v alobalu a dodělat kůrčičku.
luckymili
|10. 7. 2006 20:45
Aby se vám kuře nepálilo, je nejlepší ho před grilováním osušit, zakapat olejem a pomalu grilovat na ne příliš žhavém uhlí, je-li zapotřbí, třeba i schladit /nejlepší je voda v láhvi se sprejem/.
Jana
|10. 7. 2006 15:46
Je to možné,zkusím pokapávat olejem.Držte mi palce.Díky za radu.
roman procházka
|10. 7. 2006 14:05
samozřejmně musíte točit a točit nad řeřavým uhlím a ne moc nízko ani moc vysoko.Myslím že to že se nepálí má na svědomí i ten olej kterým se kuře pokapává.
Jana
|10. 7. 2006 08:52
A ještě mi Romane řekeněte,jak docílit toho,aby se kuře potřené jogurtem nepálilo.Já to zkoušela jednou,a na grilu mi zbylo jen cosi nepoživatelné.