• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kuře na nových bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na nových bramborách

autor: Hana Rožníčková
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na nových bramborách
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře rozporcované nebo čtvrtky (či stehna)
    • brambory nové
    • česnek
    • bylinky
    • sůl
    • koření na kuře

Postup přípravy receptu

1
Nové brambory kartáčkem omyjeme a nakrájíme na větší kousky, osušíme papírovým ubrouskem a dáme na dno římského hrnce, osolíme, přidáme česnek a různé bylinky.
2
Také se dají brambory zakápnout česnekovým olejem. Na takto ochucené brambory položíme kuře (když máme celé, tak ho rozčtvrtíme) a okořeníme dle chuti.
3
Pečeme v troubě cca 1,5 hodiny a cca 20 minut před dokončením sejmeme víko, aby se nám na kuřeti udělala kůrka.
4
Na talíři jsem brambory posypala pórkem, nebo může být i pažitka a když uděláme jestě salátek, tak máme dietní a zdravé jídlo, které nezabere moc času.
5
Poznámka: římský hrnec samozřejmě před použitím namočíme do studené vody, na cca 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená křídla na nových bramborách

Pečená křídla na nových bramborách

Salát z nových brambor s cherry rajčátky

Salát z nových brambor s cherry…

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vladan M | 13. 9. 2008 17:04

    Já dávám pod kúži domácí slaninu a cibuli,pohážu pár kuliček nového koření a pepře,tří lístky bobkového listu.Brambory projdou všemi vůněmi.Neznám lepší kuře.1A

  • Kačka | 13. 6. 2008 11:16

    Tady je pár tipů pro vaření v řím. hrnci:hrnec VŽDY vkládáme do studené trouby! Teplotu zvyšujeme během pečení postupně až k nejvyšší požadovné teplotě, při pečení v hrnci pokrmy nikdy nepodléváme studenou vodou, nejdřív ji ohřejeme - do studené nádoby tedy patří studená voda, do horké nádoby v troubě patří pouze horká voda. Nádobu omýváme pouze horkou vodou s trochou soli, popř. octa, za pomoci měkkého kartáčku, a hlavně: před použitím namočit minimálně na 20 minut do vlažné vody, jinak by hrnec mohl prasknout. Přeji všem báječné zdravé vaření!

  • Julius Caesar | 9. 7. 2007 22:18

    je to super!!!Len tak dalej.Rimsky hrniec je supervec, mozem potvrdit, na kacicu a j husale aj kura.vdakavsetko dobre prajem.

  • marek jan | 15. 5. 2007 17:40

    Jak jsem si přečetl tento recept zatouzil jsem po tom hrnci takze si ho jdu ihned koupit

  • Hana Rožníčková | 2. 5. 2007 10:25

    Lado, děkuji za přidání fota.

  • Majka Rončáková | 30. 4. 2007 12:08

    Dělám to na vyšším plechu na pečení moučníků a jsem spokojena.

  • štěpa | 29. 4. 2007 12:21

    římský hrnec je taková nádoba, která materiálem připomíná klasický obyčejný květináč(k sehnání ve větších marketech,v domácích potřebách a anebo v makru),prodává se v různých velikostech a šikovně se v něm vaří.jen se nechá nasát vodou,nahází se do něj třeba to co je výše v receptu,šup s tím do trouby a pak už se to jen peče,bez podlévání a tak-praktické a zdravé

  • Irena Klasová | 27. 4. 2007 14:03

    Vypadá to pěkně, ale zatím doma římský hrnec nemáme, škoda.

  • Anonym | 27. 4. 2007 13:36

    Co je to římský hrnec ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Česnek Koření na kuře Kuřecí maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Halušky

Halušky

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

116
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
105
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
91
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
72
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
59
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kokosu
Kuře na kokosu
Kuře na nivě
Kuře na nivě
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
Kuře na paprice
  • Recepty.cz
  • Kuře na nových bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact