Já dávám pod kúži domácí slaninu a cibuli,pohážu pár kuliček nového koření a pepře,tří lístky bobkového listu.Brambory projdou všemi vůněmi.Neznám lepší kuře.1A
Tady je pár tipů pro vaření v řím. hrnci:hrnec VŽDY vkládáme do studené trouby! Teplotu zvyšujeme během pečení postupně až k nejvyšší požadovné teplotě, při pečení v hrnci pokrmy nikdy nepodléváme studenou vodou, nejdřív ji ohřejeme - do studené nádoby tedy patří studená voda, do horké nádoby v troubě patří pouze horká voda. Nádobu omýváme pouze horkou vodou s trochou soli, popř. octa, za pomoci měkkého kartáčku, a hlavně: před použitím namočit minimálně na 20 minut do vlažné vody, jinak by hrnec mohl prasknout. Přeji všem báječné zdravé vaření!
je to super!!!Len tak dalej.Rimsky hrniec je supervec, mozem potvrdit, na kacicu a j husale aj kura.vdakavsetko dobre prajem.
Jak jsem si přečetl tento recept zatouzil jsem po tom hrnci takze si ho jdu ihned koupit
Lado, děkuji za přidání fota.
Dělám to na vyšším plechu na pečení moučníků a jsem spokojena.
římský hrnec je taková nádoba, která materiálem připomíná klasický obyčejný květináč(k sehnání ve větších marketech,v domácích potřebách a anebo v makru),prodává se v různých velikostech a šikovně se v něm vaří.jen se nechá nasát vodou,nahází se do něj třeba to co je výše v receptu,šup s tím do trouby a pak už se to jen peče,bez podlévání a tak-praktické a zdravé
Vypadá to pěkně, ale zatím doma římský hrnec nemáme, škoda.
Co je to římský hrnec ?