ks
kuřecí maso
celé kuře rozporcované nebo čtvrtky (či stehna)
brambory
nové
česnek
bylinky
sůl
koření na kuře
Postup přípravy receptu
1
Nové brambory kartáčkem omyjeme a nakrájíme na větší kousky, osušíme papírovým ubrouskem a dáme na dno římského hrnce, osolíme, přidáme česnek a různé bylinky.
2
Také se dají brambory zakápnout česnekovým olejem. Na takto ochucené brambory položíme kuře (když máme celé, tak ho rozčtvrtíme) a okořeníme dle chuti.
3
Pečeme v troubě cca 1,5 hodiny a cca 20 minut před dokončením sejmeme víko, aby se nám na kuřeti udělala kůrka.
4
Na talíři jsem brambory posypala pórkem, nebo může být i pažitka a když uděláme jestě salátek, tak máme dietní a zdravé jídlo, které nezabere moc času.
5
Poznámka: římský hrnec samozřejmě před použitím namočíme do studené vody, na cca 20 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vladan M
|13. 9. 2008 17:04
Já dávám pod kúži domácí slaninu a cibuli,pohážu pár kuliček nového koření a pepře,tří lístky bobkového listu.Brambory projdou všemi vůněmi.Neznám lepší kuře.1A
Kačka
|13. 6. 2008 11:16
Tady je pár tipů pro vaření v řím. hrnci:hrnec VŽDY vkládáme do studené trouby! Teplotu zvyšujeme během pečení postupně až k nejvyšší požadovné teplotě, při pečení v hrnci pokrmy nikdy nepodléváme studenou vodou, nejdřív ji ohřejeme - do studené nádoby tedy patří studená voda, do horké nádoby v troubě patří pouze horká voda. Nádobu omýváme pouze horkou vodou s trochou soli, popř. octa, za pomoci měkkého kartáčku, a hlavně: před použitím namočit minimálně na 20 minut do vlažné vody, jinak by hrnec mohl prasknout. Přeji všem báječné zdravé vaření!
Julius Caesar
|9. 7. 2007 22:18
je to super!!!Len tak dalej.Rimsky hrniec je supervec, mozem potvrdit, na kacicu a j husale aj kura.vdakavsetko dobre prajem.
marek jan
|15. 5. 2007 17:40
Jak jsem si přečetl tento recept zatouzil jsem po tom hrnci takze si ho jdu ihned koupit
Hana Rožníčková
|2. 5. 2007 10:25
Lado, děkuji za přidání fota.
Majka Rončáková
|30. 4. 2007 12:08
Dělám to na vyšším plechu na pečení moučníků a jsem spokojena.
štěpa
|29. 4. 2007 12:21
římský hrnec je taková nádoba, která materiálem připomíná klasický obyčejný květináč(k sehnání ve větších marketech,v domácích potřebách a anebo v makru),prodává se v různých velikostech a šikovně se v něm vaří.jen se nechá nasát vodou,nahází se do něj třeba to co je výše v receptu,šup s tím do trouby a pak už se to jen peče,bez podlévání a tak-praktické a zdravé
Irena Klasová
|27. 4. 2007 14:03
Vypadá to pěkně, ale zatím doma římský hrnec nemáme, škoda.