Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do zlatova. Mezitím si v hrnci připravíme směs ze zakysané smetany, nakrájeného pórku na malé kousky (dle mých zkušeností stačí max 10 cm pórku) a promačkeme 4 stroužky česneku (česneku můžeme přidat i více, podle chuti).
2
Tuto směs přivedeme k mírnému varu, přisypeme do ní osmažené kuře a nakonec nastrouháme nebo nadrolíme 2 nivy a mícháme tak dlouho, než se niva rozpustí. Podáváme s kari rýží.
Velice chutné, rychlé! Chválím, všem moc chutnalo, určitě to budu vařit častěji!
Dana Valentová
|13. 9. 2009 11:30
Františku, podívejte se na první surovinu a na první větu receptu. Věro, myšlena je niva 150 gramů, takže 300. Ale můžete dát klidně i jednu. Já nivu miluju, tak jí nemám nikdy dost :-)
Zora Manasová
|6. 9. 2009 22:46
Kura je spomínané v surovinách i v recepte.
František Brusák
|6. 9. 2009 22:13
A kde máte to kuře?
Irena Klasová
|31. 8. 2009 13:46
Jedna niva má 150 gramů, pokud není myšlena větší niva.