V pekáčku necháme rozehřát máslo. Kuřecí čtvrtky osolíme ze všech stran, posypeme kořením na kuře a provensálským kořením. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka dáme do pekáčku a na ni položíme maso mrkev by měla být, pod kuřetem, a po stranách kuřete.
2
Dáme péct nejdříve asi hodinku přikryté a pak půl hodinky odkryté, můžete péct i déle to už záleží na troubě a na teplotě, kuře průběžně podléváme.
3
Podáváme s brambory, mrkev můžeme dát stranou, nebo i s omastkem pokládat na brambory. Toto jídlo je lehké a provensálské bylinky kuřeti dají zajímavou chuť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marcela Vrabcová
|10. 11. 2005 16:22
Davam je syrove, vetsinou nakrajene na kolecka. Urcite vyzkousejte. Ja tohle delam normalne v pekaci "kacenaku" a jen se po tom zaprasi.
Jarka K.
|10. 11. 2005 14:32
Ještě dotaz: ty brambory se tam dají syrové nebo již nějak předvařené??
Dáša Holubcová
|10. 11. 2005 13:00
Marcelo díky, to je dobrý nápad, určitě je k tomu příště přidám.
Marcela Vrabcová
|10. 11. 2005 10:37
Delame cesto se zazvorem, ale to provensalske muze byt dobra zmena. Do pekacku davam mrkev i brambory, takze uz pak nemusim delat zadnou prilohu a navic je to krasne barevne. A kdyz jsou ty brambory mekke a natahnou stavu z kurete a mrkve, tak je o ne u nas nejvetsi bitka.