Kuře naporcujeme, nasolíme a potřeme česnekem. Dáme na pekáč a s 1/2 másla (přikryté) pečeme. Mezitím svaříme moravanku a ostatní ingredience. Tímto kuře, (které je z poloviny upečené), polijeme a dáme dopéct. Už nepřikýváme, aby vznikla křupavá kůrčička.
2
Podáváme s čímkoliv, já mám nejraději hranolky nebo brambory opékačky (něco jako americké brambory).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna Vobroučková
|28. 5. 2009 13:32
Také dělám,jen dávám 1/4 másla a nedávám mojoránku a papriku.Je dost sosu,kak že se hodí k tomu i rýže.z moravanky vyndavám feferonku. Zkoušela jsem i variantu místo kečupu smíchat 3 druhy hořčice+pepř a potřít porce kuřete den předem a moravaku jen přidám k pečení, je to také výborné,vyzkoušejte, něco na způsob "podle L.Klausové"
Tereza J.
|27. 5. 2009 20:00
Prosím vymazať túto fotografiu z tohto receptu. Táto fotka tu nepatrí, je to moja fotografia od receptu Kachna plněná brambory. Tam tú fotku kedysi pani Kovářová aj dala. Neviem, ako sa naraz ocitla aj tu.
Lenka
|26. 3. 2007 12:47
Něco tak dobrého už jsem dlouho nejedla! Jen spíš místo hranolků doporučuji spíše vařené brambory, protože i při dodržení poměru surovin je šťáva sice výborná, ale řidší. Vřele doporučuji vyzkoušet!
marcela
|10. 1. 2007 15:46
dělám dost často výborné
Anna
|2. 5. 2005 09:59
Toto znám a dělám to, taky místo kuřete dám někdy králika. Je to výborné. Doporučuji všem.