• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře na kmíně
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na kmíně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pečené kuře je klasika, a když ho navíc ovoníte kmínem a jako nádivku použijete jablka, bude výsledek vynikající. Nezapomeňte jej během pečení podlévat černým pivem. S knedlíkem a červeným zelím je tento tradiční český pokrm bezkonkurenční.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule oloupané
    • sůl
    • kmín
    • červené zelí dušené, k podávání
    • 1,50
      kg kuřecí maso celé kuře (chlazené)
    • pivo - černé na podlévání
    • 2
      ks jablka středně velká jablka, zbavená jádřince, pokrájená na klínky

Postup přípravy receptu

1
Zapněte remosku na 10 minut. Kuře očistěte, zevnitř i zvnějšku osolte a posypte kmínem. Vnitřek ještě naplňte jablky, kuchyňskou nití mu svažte kýty a vložte do remosky. Obložte jej cibulí a asi po 5–10 minutách podlijte asi třetinou piva. Zbylé pivo dolijte v průběhu pečení. Vypečenou šťávou občas přelijte kuře. Na posledních 15 minut rozložte kolem kuřete dušené červené zelí, aby se do něj vsákla vypečená šťáva. Podávejte s houskovým či bramborovým knedlíkem.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Huli-Huli

Kuře Huli-Huli

Kuře tandoori

Kuře tandoori

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • učeň | 13. 11. 2013 21:49

    ...pardon: kmín, sůl :-S

  • učeň | 13. 11. 2013 19:39

    ....vždyť v ingrediencích je psaná sůl, pepř :o/ ....

  • filip | 10. 11. 2013 19:33

    Jezisi, jakej mamlas muze dat na kure kmin! Tady jsou gurmani! :)) To je silena gastronomicka chyba! Pouzen na vodni drubez patri kmin! Za chvili tady bude recept na piskoty s kecupem zapecene parmesanem :)) jsem kuchar a jen me to vazne pobavilo. Ja kdybych dal v praci na kure kmin. Tak me prohodi oknem. Ale papejte si co Vam chutna ze gurmani :-D

  • recepty73
    recepty73 | 5. 10. 2012 17:33

    ...nepeču v remosce, ale v troubě, zelí podávám až na talíř s knedlíkem a jablka dávám i do pekáče s cibulí... výborné :-P , a jestli můžu poprosit, do ingrediencí připsat kmín(sůl), který je i v názvu...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cibule Jablka Kmín Kuřecí maso Pivo - černé Sůl

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
29
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
24
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
22
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Kuře na houbách
Kuře na houbách
Kuře na chilli a na česneku - výborná rychlovka
Kuře na chilli a na česneku - výborná…
Kuře na kaparech
Kuře na kaparech
Kuře na kokosu
Kuře na kokosu
Kuře na nivě
Kuře na nivě
Kuře na nových bramborách
Kuře na nových bramborách
  • Recepty.cz
  • Kuře na kmíně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact