• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře na kmíně
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na kmíně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pečené kuře je klasika, a když ho navíc ovoníte kmínem a jako nádivku použijete jablka, bude výsledek vynikající. Nezapomeňte jej během pečení podlévat černým pivem. S knedlíkem a červeným zelím je tento tradiční český pokrm bezkonkurenční.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule oloupané
    • sůl
    • kmín
    • červené zelí dušené, k podávání
    • 1,50
      kg kuřecí maso celé kuře (chlazené)
    • pivo - černé na podlévání
    • 2
      ks jablka středně velká jablka, zbavená jádřince, pokrájená na klínky

Postup přípravy receptu

1
Zapněte remosku na 10 minut. Kuře očistěte, zevnitř i zvnějšku osolte a posypte kmínem. Vnitřek ještě naplňte jablky, kuchyňskou nití mu svažte kýty a vložte do remosky. Obložte jej cibulí a asi po 5–10 minutách podlijte asi třetinou piva. Zbylé pivo dolijte v průběhu pečení. Vypečenou šťávou občas přelijte kuře. Na posledních 15 minut rozložte kolem kuřete dušené červené zelí, aby se do něj vsákla vypečená šťáva. Podávejte s houskovým či bramborovým knedlíkem.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Huli-Huli

Kuře Huli-Huli

Kuře tandoori

Kuře tandoori

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • učeň | 13. 11. 2013 21:49

    ...pardon: kmín, sůl :-S

  • učeň | 13. 11. 2013 19:39

    ....vždyť v ingrediencích je psaná sůl, pepř :o/ ....

  • filip | 10. 11. 2013 19:33

    Jezisi, jakej mamlas muze dat na kure kmin! Tady jsou gurmani! :)) To je silena gastronomicka chyba! Pouzen na vodni drubez patri kmin! Za chvili tady bude recept na piskoty s kecupem zapecene parmesanem :)) jsem kuchar a jen me to vazne pobavilo. Ja kdybych dal v praci na kure kmin. Tak me prohodi oknem. Ale papejte si co Vam chutna ze gurmani :-D

  • recepty73
    recepty73 | 5. 10. 2012 17:33

    ...nepeču v remosce, ale v troubě, zelí podávám až na talíř s knedlíkem a jablka dávám i do pekáče s cibulí... výborné :-P , a jestli můžu poprosit, do ingrediencí připsat kmín(sůl), který je i v názvu...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cibule Jablka Kmín Kuřecí maso Pivo - černé Sůl

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Domácí snickers

Domácí snickers

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

117
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
85
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
69
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
43
Dýňová tortila
Dýňová tortila
42
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Kuře na houbách
Kuře na houbách
Kuře na chilli a na česneku - výborná rychlovka
Kuře na chilli a na česneku - výborná…
Kuře na kaparech
Kuře na kaparech
Kuře na kokosu
Kuře na kokosu
Kuře na nivě
Kuře na nivě
Kuře na nových bramborách
Kuře na nových bramborách
  • Recepty.cz
  • Kuře na kmíně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact